Ieškote įdomių ir skanių užkandžių? Sumuštiniai su sūriu, alyvuogėmis ir vynuogėmis - puikus pasirinkimas! Šis derinys ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus, todėl puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam vakarėliui.
Įkvėpimas iš saulėtosios Ispanijos
Daugiau saulėtosios Ispanijos įkvėpti, greitai pagaminami užkandžiai: marinuotos alyvuogės, vadinamieji „pinčios“ su keptomis vynuogėmis ir ožkos sūriu.
Jei norisi klasikinių derinių - patiks ispaniškasis mančego avių pieno sūris su vytintu kumpiu arba skrudinta duonelė su tunu, ančiuviais bei paprika.
Dar vienas mėgstamas Beatos patiekalas nudžiugins gurmanus - tai artišokų ir rikotos užtepėlė, kurią galima ragauti ir su duona, ir su daržovėmis.
Marinuotos alyvuogės: receptai ir patarimai
Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
Reikės:
- Alyvuogės
- Česnakai
- Apelsinas
- Citrinos
- Aitrioji paprika
- Medus
- Raudonėliai
- Rozmarinus
- Aliejus
Arba kitas receptas:
Reikės:
- Alyvuogės: 2.00 vnt.
- Citrinos: 1.00 vnt.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Kaparėliai
- Česnakas
- Alyvuogių aliejus
- Pipirai
Paruošimas:
- Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
- Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų.
- Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
- Valgykite su mėgstama itališka duona.
Dar vienas receptas:
Reikės:
- Alyvuogės
- Actas
- Druska
- Raudonėliai: 1.00 valg. š.
- Česnakai
- Citrinos
- Aliejus
Paruošimas:
- Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens.
- Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus.
- Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
- Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių.
- Ant viršaus užpilkite aliejaus - kad būtų maždaug centimetro sluoksnis.
- Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą.
- Po keleto dienų galite skanauti.
Pyragas su alyvuogėmis ir sūriu
Nesaldus pyragas, turbūt, yra viena paprasčiausių ir efektingiausių užkandžio formų. Paprastai juos paruošti nesudėtinga ir neužtrunka daug laiko. Tokius pyragus labai lengva transportuoti, kai ruošiamės į gamtą ar norime ką nors nusinešti pas draugus. Jie visada papuošia net patį įmantriausią vaišių stalą ir, svarbiausia, visiems patinka.
Reikės:
- Miltus
- Kepimo milteliai
- Druska
- Kiaušiniai
- Jogurtas
- Aliejus
- Fetos sūris
- Vyšniniai pomidorai
- Alyvuogės
- Raudonėlis
Paruošimas:
- Orkaitę įkaitinkite 180 C.
- Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.
- Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.
- Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min.
- Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.
Keptas kamambero sūris su vynuogėmis ir pievagrybiais
Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis - tai puikus užkandis ar lengvas desertas, kuris nustebins savo neįprastu, tačiau nuostabiu skoniu. Kamambero sūris su vynuogėmis ir pievagrybiais kepant orkaitėje išlaisvina savo skonį ir aromatus, o klevų sirupas suteikia saldumo ir papildomo žavesio. Tai idealiai tiks vakarienei su draugais arba kaip ypatingas užkandis ant šventinio stalo.
Ingredientai:
- "Kamambero" sūris: 150 gramų
- Vynuogės be kauliukų: 1 didelės kekės
- Pievagrybiai: 5
- Rozmarinas: 2 šakelių
- Klevų sirupas: 1 šaukšto (arba agavo)
- Vynuogių kauliukų aliejus
- Druska
- Pipirai
- Prancūziška bagetė
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
- Tuomet į kepimo indą dedame susmulkintus grybus, perpus perpjautas vynuoges, dedame rozmarino šakelę, pagardiname druska ir pipirais.
- Pašlakstome aliejumi ir dedame maždaug 10 minučių į orkaitę.
- Po to ištraukiame kepimo indą iš orkaitės, dedame sūrį ant grybų bei vynuogių, pašlakstome klevų sirupu ir aliejumi.
- Dedame į orkaitę dar maždaug 7-10 minučių.
- Patiekiame su prancūziška bagete ir skanaujame!