pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepti Vištienos Kepsneliai: Greitas ir Skanus Receptas

Šis receptas daugeliui puikiai pažįstamas, o jeigu tokių vištienos kepsnelių - blynelių dar neragavote, būtinai siūlome pasigaminti. Labai skanūs ne tik karšti, bet ir atvėsę. Šitaip paruošus vištienos file gaunasi maždaug 15-20 kepsnelių. Jie net ir šalti labai skanūs, todėl puikiai tinka norintiems kažko sočiau pasiimti į kelionę ar išvyką į gamtą.

Vienos skardos vakarienė - turbūt pats patogiausias šeimos vakarienės gamybos būdas. Dievinu, kai vakarienės gamyba trumpa ir prie puodų stovėti nereikia (nes visą darbą už mane nudirba orkaitė), o skonis ir maistinė vertė - džiugina. Tokie patiekalai - tikras išsigelbėjimas užimtomis dienomis! Šis vienos skardos derinys tiesiog puikus.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė - 500 g
  • Majonezas - 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, kario, maltos saldžiosios paprikos - pagal skonį
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo Eiga

  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais (kuo mažesni, tuo geriau).
  2. Dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite majonezą ir krakmolą.
  3. Šią masę užpilkite ant vištienos, paskaninkite prieskoniais ir išmaišykite. Galima ir nelaikyti, tačiau pamarinuota majoneze vištiena būna labai minkšta ir skani. Ant vištienos įmušami kiaušiniai, dedamas krakmolas arba miltai, paskaninama druska ir gerai išmaišoma.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę vištienos kepsnelių tešla dedama šaukštu, visai kaip kepant blynus. Su dideliu šaukštu dėkite vištieną į keptuvę ir suformuokite blynus.
  5. Apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant uždengus keptuvę dangčiu, blyneliai geriau išsipūs.
  6. Iškeptus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekite vištienos kepsnelius su virtais ryžiais ir mėgstamomis salotomis. Vištienos kepsneliai patiekiami su ryžiais ir daržovėmis. Skanu, greita ir paprasta!

Alternatyvus receptas su sūriu ir džiūvėsėliais

Pagrindinė super traškių ir tobulai auksinių kepsnelių paslaptis - apkepti panko džiuvėsėliai. Taupydami laiką, tai galite padaryti iš vakaro, bet jokiu būdu nekeiskite jų paprastais. Panko džiuvėsėliai nėra jokia egzotika, todėl jų be problemų rasite beveik visose parduotuvėse azijietiškų produktų skyriuose. Svarbu tik neperkepti, o džiūvėsėlius palinksmina ir skonį paryškina bei praskaidrina kietas fermentinis sūris, sumaišytas su džiūvėsėliais. Kas gi nemėgsta gerai iškepto, traškia luobele pasidengusio kepsnio? Man tai iškart primena vaikystę.

Ingredientai

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 400 ml džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinis
  • Miltai
  • Majonezas
  • Garstyčios
  • Druska, pipirai
  • Aliejus

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180'C. Kepimo skardą šiek tiek patepkite aliejumi, išklokite kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu suberkite džiuvėsėlius. Ant viršaus užpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
  2. Skardą su džiuvėsėliais dėkite į įkaitintą orkaitę ir kas 5-7 minutes pavartydami kepkite apie 20-25 minutes, kol taps gražios auksinės spalvos. Apkeptus džiuvėsėlius perpilkite į gilesnę lėkštę ir palikite atvėsti.
  3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
  4. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite. Tuomet suberkite miltus ir šluotele vėl gerai išplakite iki vientisos konsistencijos. Į plakinį sudėkite likusius ingredientus (majonezas, garstyčios, druska bei pipirai) ir išmaišykite.
  5. Vištienos gabalėlius truputį pasūdykite, sudėkite į paruoštą tešlą, gerai išmaišykite ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje pasimarinuoti. Jeigu neturite laiko, galite ir nemarinuoti. Orkaitę įkaitinkite iki 200'C.
  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išimkite vištienos gabalėlį iš tešlos ir iš visų pusių apvoliokite džiuvėsėliuose, švelniai pirštais juos prispausdami prie mėsos. Kas kelis gabalėlius nusiplaukite ir nusivalykite rankas, kad į džiuvėsėlius nepatektų per daug tešlos.
  7. Apvoliotus vištienos gabalėlius sudėkite į pasiruoštą skardą, taip, kad jie nesiliestų tarpusavyje. Skardą su vištiena šaukite į orkaitę ir kepkite: didesnius gabalėlius 15-17 minučių, mažesnius 12-14 minučių.
  8. Praėjus 15 arba 12 minučių (priklausomai nuo dydžio) išimkite didžiausią gabalėlį iš orkaitės, perpjaukite per pusę ir patikrinkite ar iškępę.