pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Špinatų ir šoninės salotos: receptas

Špinatų ir šoninės salotos - puikus pasirinkimas norintiems skaniai ir sveikai pavalgyti. Šis patiekalas yra greitai paruošiamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms.

Ingredientai

  • 250-300g nuplautų špinatų
  • 4-6 juostelių rūkytos šoninės (bacon’o)
  • 2 kiaušiniai
  • 4 riekelės itališkos duonos (supjaustytos kūbeliais)
  • Nedidelis raudonas svogūnas
  • Druska ir pipirai
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 1 didelis šaukštas medaus
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukšteliai dižono garstyčių

Gaminimo eiga

  1. Skrebučių paruošimas:

    Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą sudedame kūbeliais pjaustytą duoną, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir kepame apie 5-8 minutes iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, arba 5 minutes orkaitėje su įjungtu grilio rėžimu.

  2. Kiaušinių virimas:

    Tuo pat metu uždedame virti kiaušinius. Dedame tiesiai į verdantį vandenį septynioms minutėms, o po to labai greitai atvėsiname šaltame vandenyje, kad nepervirtų (kiaušiniai paprastai dar verda ištraukus juos iš karšto vandens).

  3. Šoninės kepimas:

    Keptuvėje iškepame šoninę, paliekame kelioms minutėms ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius ir supjaustome piršto storio gabalėliais.

  4. Padažo gaminimas:

    Nedideliame puode ant mažos kaitros kaitiname alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, medų, garstyčias, beriame šiek tiek druskos ir pipirų. Padažą kaitiname apie 8 minutes, kol česnakas pradeda lengvai geltonuoti. Tada į padažą suberiame pjaustytą skrudintą šoninę ir gerai išmaišome.

  5. Salotų konstravimas:

    Į lėkštę dedame nuplautus ir nusausintus špinatus, beriame šiek tiek smulkiai ar pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno, barstome duonos skrebučius.

  6. Taip pat dedame pjaustytą kiaušinį ir apšlakstome padažu su skrudinta šonine.

Šios špinatų salotos skaniausios, kol padažas vis dar šiltas.

Špinatų nauda

Žali špinatų lapeliai - tikros antioksidantų saugyklos. Todėl manoma, kad špinatai gali apsaugoti nuo ligų, kurias sukelia suaktyvėję laisvieji radikalai: vėžio, širdies ligų, padidėjusio kraujospūdžio, kataraktos. Per dieną gana suvalgyti stiklinę šviežių supjaustytų špinatų arba pusę stiklinės troškintų.