pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Zuvies sriuba su kokoso pienu: receptas ir patarimai

Sriuba, kurią gaminu dažniausiai, tikrai yra ši greita tailandietiška sriuba su kokosų pienu. Tokią sriubą verdu jau ne vienerius metus bent porą kartų per mėnesį, tad receptas ištobulintas iki smulkiausių detalių - imkit ir naudokit.

Receptas

Tai mano mėgstamiausias žuvienės receptas. Jei visgi mėgstate riebesnį skonį, šiai sriubai rinkitės kitą jūrinę žuvį - lašišą, riebžuvę, vilkžuvę ir pan. Ištiesų svarbu, kad žuvis nebūtų iš gėlo vandens telkinio, ji visiškai nedera su kokosu.

Ingredientai:

  • Svogūnai: 0.50 vnt.
  • Česnakas
  • Žuvis
  • Krapai: 1.00 valg. š.
  • Prieskoniai
  • Druska: 0.50 arbat. š.
  • Kokoso pienas
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Puode, kuriame planuojate virti sriubą, įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir sugrūstą česnaką.
  2. Jiems šiek tiek apkepus, sudėkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepinkite dar kelias minutes.
  3. Sudėkite stambokai supjaustytą žuvį, įpilkite šlakelį vandens ir supilkite visą indelį kokosų pieno. Suberkite prieskonius ir druską. Maišykite atsargiai, kad žuvies gabaliukai nesubyrėtų.
  4. Viską palikite virti ant nedidelės ugnies. Kartkartėmis žuvienę pamaišykite, o į virimo pabaigą įdėkite kapotus krapus.

Nuo žuvies sudėjimo ir kokosų pieno įpylimo sriuba turi virti apie 20 minučių.

Kiti receptai su kokoso pienu

Štai kelios idėjos, kaip panaudoti kokosų pieną:

  • Naudokite ruošdami kavą, arbatą, mačios latę.
  • Pilkite į tirštuosius kokteilius.
  • Paskaninkite virtas ar brinkintas košes.
  • Užbalinkite sriubas ar troškinius.
  • Ruoškite veganišką bešamelio padažą.
  • Naudokite plaktai kiaušinienei ar omletui.

Daržovių sriuba su kokosų pienu

Kai ruošiame įvairias daržovių sriubas ar troškinius, dažnai baigiant virti baliname jas grietinėle ar grietine, nes pieno produktai subalansuoja skonį, pašalina kartais agresyvoką rūgštumą (pavyzdžiui, trintos pomidorų sriubos). Lygiai taip pat suveiks ir kokosų pienas, tad drąsiai galite eksperimentuoti ir su juo.

Ingredientai:

  • Bulvės: 2.00 vnt.
  • Morkos: 2.00 vnt.
  • Pupelės
  • Aliejus: 2.00 valg. š.
  • Kario lapai (3-4) 3.00 vnt.
  • Garstyčių sėklos 1.00 arbat. š.
  • Paprikos milteliai
  • Ciberžolės milteliai
  • Vanduo
  • Kokosų pienas
  • Pipirai: 0.30 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite.
  4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.).
  5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs.

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai:

  • Avokadai: 3.00 vnt.
  • Agurkai
  • Kokosų pienas
  • Vanduo
  • Žalioji citrina: 1.00 vnt.
  • Svogūnai: 0.50 vnt.
  • Mėtos: 1.00 valg. š.
  • Druska: 0.50 arbat. š.
  • Pipirai
  • Daržovių sultinys
  • Česnakas
  • Chalapos paprika
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame pakepinkite svogūną bei chalapos papriką apie 7-10 minučių, sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 minutes, įmaišykite mėtos lapelius.
  2. Avokadus su 1,5 stiklinės daržovių sultinio sudėkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite. Supilkite likusį daržovių sultinį bei česnakų mišinį, trinkite tol, kol taps vientisa mase.
  3. Supilkite sriubą į dubenį ir maišant įpilkite kokosų pieną.
  4. Uždenkite sriubą ir laikykite šaldytuve apie 1 valandą.

Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir gerai nuplautus agurkus. Viską sudėkite į elektrinį trintuvą, ten pat supilkite ir kokosų pieną su vandeniu bei sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Sriubą gardinkite druska ir pipirais pagal savo nuožiūrą, būtinai įpilkite citrinos sultis ir sudėkite mėgstamus žalumynus. Viską gerai išmaišykite ir palikite atvėsti šaldytuve.

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai:

  • Moliūgas
  • Imbieras: 1.00 vnt.
  • Kuminai: 1.00 arbat. š.
  • Cinamonas
  • Druska: 0.50 arbat. š.
  • Pipirai
  • Sultinys
  • Kokosų pienas
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite plačią skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
  2. Nulupkite moliūgo žievę, supjaustykite jį vienodo dydžio gabalėliais. Dėkite supjaustytą moliūgą ant skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pavartykite gabalėlius, kad visi pasidengtų aliejumi. Kepkite moliūgą, kol suminkštės - maždaug 45 min.
  3. Kol kepa moliūgas, nulupkite imbierą.
  4. Į trintuvą sudėkite iškepusį moliūgą, imbierą, pilkite sultinį, kokosų pieną, berkite kuminą ir cinamoną. Trinkite iki vientisos masės.
  5. Paskaninkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami, pašildykite sriubą puode.

Avižinė košė su kokosų pienu

Ingredientai:

  • Avižos
  • Kokosų pienas
  • Chia sėklos
  • Migdolų sviestas
  • Avokadai: 0.50 vnt.
  • Kokoso drožlės
  • Cinamonas

Gaminimo eiga:

  1. Puode sumaišykite avižas ir kokosų pieną. Užvirkite ir maišykite, kol avižos suminkštės. Tuomet įmaišykite chia sėklas ir migdolų sviestą.
  2. Sudėkite košę į dubenėlius, ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių, pabarstykite kokoso drožlėmis ir žiupsneliu cinamono.

Tailando Tom Yum sriuba

Būtent dėl šios sriubos spintelėse visada turiu SANTA MARIA Azijos produktų asortimentą, o šaldiklyje stengiuosi turėti naminio vištienos kaulų sultinio - tokiu atveju šią sriubą išverdu vos per 10 minučių! Bet jei sultinio ir neturite, sriuba tikrai pavyks ir pasinaudojus greitąja kubelio pagalba.

Ingredientai:

  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Imbieras
  • Aitrioji paprika
  • Citrinžolės lazdelė
  • Laimo lapai
  • Grybai
  • Vištiena
  • Ryžių makaronai
  • Žuvies padažas
  • Žalioji citrina
  • Druska
  • Cukrus
  • Kokosų pienas
  • Kalendros
  • Svogūnų laiškai
  • Kokosų aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Pasiruoškite visus prieskonius. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką ir imbierą sukapokite. Aitriąją papriką irgi susmulkinkite, jei norite mažiau aštrios sriubos, jos sėklas pašalinkite.
  2. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pirma svogūnus, po to česnakus su imbierais ir aitriąsias paprikas, įmeskite citrinžolės lazdelę ir laimo lapus.
  3. Grybus ir vištieną nusplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Prie apkeptų prieskonių berkite vištieną, ją apkepkite, o po to suberkite ir pjaustytus grybus, kuriuos kartu apkepkite. Kai viskas bus apkepę supilkite į puodą sultinį ir užvirkite. Virkite apie 10 minučių.
  4. Per tą laiką ryžių makaronus atskirame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Vienam žmogui naudokite vieną lizdelį ryžių makaronų. Viename pakelyje rasite 4 makaronų lizdelius.
  5. Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite.
  6. Į sriubos dubenėlius dėkite išbrinkusių, nusunktų ryžių makaronų ir juos užpilkite paruošta sriuba. Apibarstykite kapotomis kalendromis ir svogūnų laiškais, patiekite su žaliosios citrinos skiltele.

Atsiliepimai

  • Nuostabiai skanu, tiesiog tobula. Kokia ji dieviškai skani. Tiesiog pasakiškai geras skonių derinys.
  • Pati skaniausia TomYum sriuba! Sriuba-BOMBA😍😍😍Super. Skonis nepakartojamas. Jūsų receptai nerealūs. Ačiū Jums labai.
  • Ačiū už receptą.
  • Labai ačiū už receptą. Tikrai greitai pasigamina ir skaniai gaunasi.
  • Nuostabi!