pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Teisingas Čeburekų Receptas su Mėsa: Pasigaminkite Namuose

Daugeliui atrodo, kad čeburekus gaminti yra itin sudėtingas ir ne kiekvienam įkandamas procesas. Iš tiesų, tai labiau laiko ir kantrybės reikalaujantis patiekalas. Tačiau dėl sultingų ir sočių čeburekų verta pasistengti.

Valgydamas teisingą čebureką tu nevargsi ieškodamas jame mėsos - jos atsikąsi su kiekvienu čebureko kąsniu. Jausi svogūnų, česnakų bei krapų aromatą. Tad šiandien su jumis ir pasidalinsiu teisingų čeburekų receptu.

Ingredientai ir Gaminimo Eiga

Tešla

  • Miltai: ~500 g
  • Karštas vanduo: 200 ml
  • Augalinis aliejus: 40 ml
  • Druska: 1 arbatinis šaukštelis

Įdaras

  • Kiaulienos faršas: 400 g
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Vanduo: ~50 ml
  • Petražolės (nebūtinai)
  • Druska, malti juodieji pipirai

Tešlos paruošimas

  1. Į dubenį pilame karštą vandenį, augalinį aliejų, beriame druską ir išmaišome.
  2. Tada dalimis sijojame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų.
  3. Dedame tešlą į dubenį, uždengiame ir paliekame pastovėti apie valandą.

Įdaro paruošimas

  1. Į dubenį dedame faršą.
  2. Svogūnus pjaustome labai smulkiai, arba tarkuojame burokine tarka.
  3. Dedame druską, prieskonius, kapotas petražoles, pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, paminkome rankomis.

Čeburekų formavimas ir kepimas

  1. Tešlą dar paminkome, suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis.
  2. Tešlos gabalėlius iškočiojame plonai į didoką apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir pirštais arba šakute užspaudžiame kraštus.
  3. Į keptuvę pilame aliejaus tiek, kad beveik apsemtų čeburekus, įkaitiname.
  4. Kepkite keptuvėje, į kurią įpilkite tiek aliejaus, kad paguldyti čeburekai nebūtų visiškai apsemti, o tik iki pusės.
  5. Kelias minutes apkepus vieną pusę, čeburekus apverskite ir kepkit dar kelias minutes.

Čeburekų Įdaro Variacijos

Juk ir jų variacijos gali būti pačios įvairiausios: su vištiena, kiauliena, jautiena, grybais, čili, varške ir t.t.

Lietuviškas mėsos įdaras (20 porcijų)

  • Smulkiai supjaustyti 230 g jautienos, 430 g riebios kiaulienos, 200 g labai smulkiai kapotų svogūnų.
  • Viską išmaišyti su 150 g kefyro, pagardinti 10 g druskos, 5 g smulkiai supjaustytų šviežių mairūnų arba 1 g džiovintų mairūnų ir 1 g maltų juodųjų pipirų.

Senovinis lietuviškas baravykų ir mėsos įdaras (20 porcijų)

  • 200 g baravykų smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje su 200 g svogūnų ir juos nugarinti, - turi gautis apie 200 g grybų su svogūnais.
  • Smulkiai supjaustyti 230 g jautienos, 430 g riebios kiaulienos, sudėti keptus baravykus, viską išmaišyti su 150 g rūgpienio (kefyro), pagardinti 10 g druskos, 5 g smulkiai supjaustytų šviežių čiobrelių arba 1 g džiovintų čiobrelių ir 1 g maltų juodųjų pipirų.

Totoriškas brinzos įdaras (20 porcijų)

  • 800 g brinzos (dabar galima imti fetos sūrį) supjaustyti smulkučiais kubeliais ir išmaišyti su 200 g kefyro, 5 g smulkiai supjaustytų bazilikų, 5 g smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų ir 5 g smulkiai supjaustytų šviežių petražolių.
  • Viena porcija įdaro vienam čeburekui - 50 g.

Varškės Tešlos Čeburekai

Varškės tešlos čeburekus galima kepti orkaitėje, todėl labai tinka tiems, kurie nemėgsta ar vengia riebaluotų kepinių.

Ingredientai:

  • 500 g maltos kalakutienos (gali būti ir kitos rūšies mėsa)
  • 1 svogūno
  • 200 g pusriebės varškės
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 g miltų
  • 1 šaukšto grietinės (nebūtina)
  • 1 šaukšto acto
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio Provanso žolelių
  • Aliejus (kepti)

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite kalakutieną, kubeliais pjaustytus svogūnus, berkite druskos, Provanso žolelių ir viską išmaišykite.
  2. Pusriebę varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir išmaišykite.
  3. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais, berkite į varškės masę, dėkite grietinę. Maišykite.
  4. Į tešlą pilkite actą, maišykite. Tešla turėtų būti lengvai formuojama. Palikite pastovėti apie 15-20 min.
  5. Tešlą padalinkite gabaliukais ir iškočiokite į apskritimus.
  6. Ant tešlos dėkite įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suspauskite pirštais arba šakute, kad įdaras neiškristų.
  7. Į keptuvę supilkite aliejų, jis turėtų įkaisti iki 180 °C temp. Dėkite čeburekus, apkepkite iš vienos pusės, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.

Patarimai ir gudrybės

  • Kad faršas būtų sultingesnis, jį maišant galite įpilti šiek tiek vandens arba sultinio.
  • Galite rinktis įvairius prieskonius.
  • Jei naudosite varškę, galite ją sutrinti elektriniu trintuvu arba naudoti kreminę varškę, tada dėti visus produktus, išskyrus miltus, gerai išmaišyti ir tik tada dėti miltus iki Jums norimo kietumo.
  • Man patinka daryti mažesnius čeburekus, tada jie greičiau iškepa ir daugiau jų į keptuvę telpa.
  • Ant tešlos per vidurį dedame įdaro, kraštus vos suvilgome vandeniu (jei tešla nėra sausa ir nepiktnaudžiavote miltais ją kočiodami, kraštai turėtų sulipti ir be papildomo drėkinimo).
  • Užspaudžiame kraštus, nupjauname tešlos perteklių, jeigu atrodo, kad jos per daug.
  • Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo temperatūrą patikriname taip: įmetus duonos ar tešlos gabaliuką, aliejus turėtų iš karto pradėti linksmai burbuliuoti, jei burbuliukai vangūs - aliejus per vėsus, jei burbuliukai labai linksmi, gali būti, kad jau per karštas.
  • Tik jokiu būdu aliejus neturi pradėti rūkti - tada blogai ir pavojinga, paprastai jis ant vidutinės kaitros įkaista per kokias 7 minutes.
  • Čeburekus su mėsa kepame apie 10 minučių, keletą kartų pavartome, kad abu šonai gražiai paruduotų.
  • Iškepusius traukiame lauk ir guldome ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
  • Galima iš anksto paruošti įvairių čeburekų ir atskirose žymėtose dėžėse juos užšaldyti šaldiklyje.

Tikri sultingi Krymo totorių čeburekai, kaip nė vienas kitas valgis pasaulyje, yra visada paklausūs, ir paklausa niekada nemažėja. Netgi tuose kraštuose, kur niekada nebuvo čeburekų, jie tampa populiarūs, nes yra nebrangus, labai sotus, dar labiau skanus ir kvapnus valgis.

Tad, linkiu jums sėkmės gaminant šį nuostabų patiekalą! Skanaus!