Šiame straipsnyje rasite įvairių kakavinių varškės pyragų receptų, kurie puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms. Atraskite naujus skonius ir nustebinkite savo artimuosius gardžiais kepiniais!
Klasikinis Kakavinis Varškės Pyragas
Kartais norisi paprastų, klasikinių dalykų, pavyzdžiui, ne macarons sausainėlių ar aukso dulkėmis nubarstytų pyragėlių, bet naminio pyrago, kuriame tarp dviejų tamsių kakavinių sluoksnių patogiai įsitaisęs šviesus varškės įdaras. Patikėkite, šis varškės pyragas vertas kiekvieno jam ištarto komplimento. Itin turtingo skonio, kvapnus ir toks gardus, kad kitai dienai jo tikrai neliks. Tad skubėkite gaminti ir ragauti ypatingai skanaus varškės pyrago.
Tešla
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą. Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti.
- Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps).
- Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų).
- Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
Varškės Masė
Varškės masės gaminimo eiga:
- Varškę sumaišyti su grietine.
- Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės.
- Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.
Kepimas
Kepimo eiga:
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno.
- Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
- Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min.
Greitas Kakavinis Varškės Pyragas Puodelyje
Šis receptas puikiai tinka, kai norisi greito ir skanaus deserto.
Ingredientai:
- Miltų
- Cukraus
- Kakavos miltelių
- Kepimo miltelių
- Druskos
- Išplaktas kiaušinis
- Pienas
- Aliejus
Gaminimo Eiga:
- Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
- Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius.
- Supilstykite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-20 min.
Kakavinis Varškės Pyragas su Trupinių Pagrindu
Šis pyragas pasižymi traškiu pagrindu ir švelniu varškės įdaru.
Tešla
- Miltus sumaišome su cukrumi ir kakava.
- Įtarkuojame sviestą ir rankomis viską sutriname iki vienodo dydžio trupinukų.
- Pusę tešlos sudedame į 26cm skersmens tortinę, paviršių išlyginame.
Varškės Įdaras
- Varškę pertriname per sietelį ir suplakame su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
- Gautą masę supilame ant apkepusio pyrago pagrindo.
- Pakeptą pyragą ištraukiame, ant viršaus šaukšteliu išdėliojame likusią tešlą.
- Vėl pašauname kepti.
Kūmos Pyragas (Tobulas Varškės Pyragas)
Kepinio receptas įtartinai panašus į dabar tokį populiarų - Tobulą varškės pyragą, na bet mano užrašuose (receptu vėlgi dalinosi mano anyta) jis pūpso kaip Kūmos pyragas.
Prisipažinsiu, kad pyragų pavadinimai man praktiškai nerūpi. Dažnai kepu viską, kas pasitaiko, ko dar nesu bandžiusi, o smagiausia dalimi laikau ragavimą.
Pyragas gardus, nėra itin saldus. Varškė čia karalienė. Aš saviškę gerai sutryniau, tačiau kitą kartą palikčiau rupesnę, ne tokią kreminę.