pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kibinai su Faršu: Tradicinis Receptas

Geras kibinų receptas yra pradžių pradžia kiekvienai šeimininkei ar virėjai, kiekvienam šeimininkui ir virėjui. Tai lyg verslo planas verslininkui, nuo kurio viskas prasideda ir tęsiasi. Ne veltui sakoma: gera pradžia - pusė darbo.

Kibinų Tešla: Receptas ir Paruošimas

Ingredientai Tešlai:

  • Karališki miltai - 450 g
  • Sviestas - 200 g
  • Grietinė 18 proc. - 200 g
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Druska - žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Sviestą sutarkuojame burokine tarka - tuomet lengviau susijungs abu produktai.
  2. Sudedame išplaktus 3 kiaušinius.
  3. Viską gerai išminkome, padaužome tešlą ant stalo viršaus vis paminkydami.
  4. Imame pjaustymo lentelę, ją padengiame maistine plėvele, tada tik ant jos dedame tešlos volelius ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, leidžiame tešlai pailsėti.

Įdaras Kibinams: Skonio Paslaptys

Ingredientai Įdarui:

  • Sprandinė - 500 g
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Druska - pagal skonį
  • Kvapieji pipirai - pagal skonį
  • Grietinė - 1 šaukštas

Paruošimas:

  1. Sprandinę supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Susmulkiname svogūną.
  3. Viską išmaišome su druska, kvapniaisiais pipirais ir grietine. Laisvida visada stengiasi pasiruošti jį iš vakaro, nes įdaras būna geriau prisitraukęs prieskonių ir yra kvapnesnis.

Kibinų Formavimas ir Kepimas

Formavimas:

  1. Tešlos volelius supjaustome vienodo dydžio gumulėliais.
  2. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro - jo nepagailėkite - ir suformuokite kibinus.
  3. Kibinams aptepti reikės 1 kiaušinio.

Kepimas:

  1. Suformuotus kibinus dedame ant sausos (riebalais neišteptos) skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!
  2. Likęs kiaušinio trynys išplakamas su šlakeliu vandens ir šiuo mišiniu aptepamas kibinų paviršius.
  3. Kibinai kepami orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Kibinai patiekiami su vištienos ar daržovių sultiniu. Taiu dvigubas malonumas.

Variacijos ir Patarimai

  • Jeigu gaminsite su kiauliena ar jautiena, geriausia rinktis nugarinę arba sprandinę. Parduotuvėje paprašyti, kad ją sumaltų į faršą.
  • Jeigu gaminsite su vištiena, geriausia tiks kulšelių mėsa. Krūtinėlė gali buti per sausa.
  • Jeigu negalite naudoti karvės pieno sviesto naudokite augalinį. Jei netoleruojate glitimo, naudokite ekologiškus speltos miltus.
  • Jeigu nenorite kočioti ir minkyti, nusipirkite šaldytos tešlos. Su ja pagaminsite labai gardžius kibinus. Šaldytos tešlos kibinai būna minkštesni.

Sultiniai prie Kibinų

Kibinai puikiai dera su įvairiais sultiniais. Štai keli pasirinkimai:

  • Vištienos sultinys: idealiai tinka prie kibinų su vištiena.
  • Daržovių sultinys: lengvas ir maistingas, puikiai tinka dietoms.
  • Grybų sultinys: suteikia patiekalui unikalų skonį ir aromatą.
  • Jautienos sultinys: puikiai tinka su kibinais, kurių įdaras jautiena, veršiena ar daržovės su grybais.

Kaip Pasigaminti Sultinį?

Vištienos Sultinys:

Paruoštą vištienos sultinį nukoškite. Vištienos sultinys laikomas šaldytuve 4-5 dienas. Provanso žolelės taip pat tinka pagardinti vištienos sultinį.

Daržovių Sultinys:

Iš prdžių išplaukite daržoves, supjaustykite jas dideliais gabalais, vėliau viską įdėkite į puodą, kartu įdėkite ir petražolių, salierų, krapų, juodųjų pipirų, tokiu būdu pruoštą masę užpilkite vandeniu ir virkite mažiausiai 40 minučių. Paruoštas sultinys gali būti naudojamas kitų patiekalų gaminimui. Įdėkite druskos ir Jums patinkančių prieskonių pagal skonį.

Grybų Sultinys:

Iš pradžių inde šiltu vandeniu užpilkite džiovintus grybus. Palikite juos, kad jie išmirktų. Pasiruoškite kitus produktus. Išplaukite ir stambiais gabalais supjaustykite daržoves. Supjaustykite grybus. Džiovintus grybus su vandeniu patalpinkite į didelį puodą, kartu įdėkite ir šviežius supjaustytus grybus, jeigu tokių turite. Įpilkite vandens ir virkite. Kartkartėmis maišykite, susidariusias putas nuimkite.

Jautienos Sultinys:

Pirmiausia šiam sultiniui pagaminti reikės daug jautienos kaulų. Kad sultinys būtų labai aromatingas, kaulus prieš verdant geriau būtų apkepinti. Verdant sultinį, galima įdėti ir prieskonių: lauro lapų, pipirų. Į kepimui skirtą skardą sudėti išplautus jautienos kaulus. Įdėti daržovių: morkų, salierų, svogūnų, česnako, petražolių.

Kibinai su Vištiena: Receptas

Kibinai su vištiena taip pat puikus pasirinkimas. Štai receptas:

Tešlai Reikės:

  • 500 g aukščiausios rūšies miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 250 g gero, kokybiško sviesto (riebumas ne mažiau 78 proc.)
  • 200 g grietinės (40 proc. riebumo)

Vištienos Įdarui Reikės:

  • 600 g vištos filė (supjaustykite arba naudokite stambaus malimo faršą)
  • 2 dideli naminiai svogūnai
  • 1 didelis valgomąjį šaukštą sviesto
  • 125 ml vandens arba natūraliai virto vištienos sultinio
  • Natūralių prieskonių, Provanso žolelių, smulkintų jūros kopūstų arba trečdalį-ketvirtadalį organinio ekologiško vištienos daržovių arba grybų sultinio pagal skonį
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 valgomuosius šaukštus grietinės
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų arba pipirų mišinio

Gaminimas:

  1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  2. Supjaustykite sviestą mažais gabaliukais (galite įtarkuoti).
  3. Miltų ir sviesto mišinio viduryje tiesiog padarykite duobutę.
  4. Grietinę ir kiaušinius gerai išmaišykite ir supilkite į jūsų paruoštą duobutę.
  5. Suspauskite rankomis tešlą tol, kol neliks sausų miltų, nes reikia kad susiformuotų rutulys iš tešlos.
  6. Kol tešla vėsta, užsiimkite įdaru, paimkite svogūnus ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  7. Maždaug 2/4 svogūnų apkepkite, geriausia ir skaniausia lydytam svieste arba tiesiog svieste, tinka ir kokosų aliejus, o kitus svogūnus įdėkite į mėsą neapskrudintus.
  8. Mėsą sumaišykite su jūsų paruoštais pakepintais svogūnais sultiniu ir grietinę, taip pat įberkite žiupsnelį paprastos arba jūros druskos, tinka ir Himalajų druska, pagal skonį maltų juodųjų ir baltųjų pipirų arba pipirų mišinio, geriausia sumalti tiesiai iš malūnėlio.
  9. Kibinus reikia kepti 30-35 minutes 190 C temperatūroje iki tol, kol gražiai apskrus. Jeigu kepate paprastoje orkaitėje, taip pat būtina prieš kepant išplakti kiaušinį su trupučiu vandens.

Saldus Akcentas: Desertai prie Kibinų

Po sočių kibinų galima pasilepinti desertu. Štai keletas idėjų:

Bananinis Pyragas Puodelyje

Jums reikės puodelio, kuris tinkamas maisto gamybai mikrobangėje. Sutrinkite bananą, įdėkite miltų, kepimo miltelius, cinamoną, druską, razinas, įpilkite pieno, įdėkite medų. Viską sumaišykite. Kepkite mikrobangų krosnelėje nuo 42 sekundžių iki 1 minutės 10 sekundžių, priklauso nuo dubenėlio.

Karamelinis Padažas su Bananais

Dideliame indelyje pakaitinkite sviestą, cukrų, klevų sirupą, romą, cinamoną. Vėliau į gautą masę įdėkite bananą, virkite apie 5-7 minutes ir išjunkite ugnį. Padažą trinkite trintuvu tol, kol gausite vientisą masę.

Bananiniai Saldainiai

Jums tereikės: bananų,avižinių dribsnių ir riešutų sviesto. Sumaišykite su kakava, razinomis, kokosų drožlėmis, saulėgrąžomis. Suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos kokoso drožlėmis, o paskui įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį.

Patarimai dėl Bananų:

  • Gamintojai rekomenduoja laikyti bananus kambario temperatūroje.
  • Laikant bananus šaldytuve, bananų žievelė pajuoduoja, bet pats vaisius negenda, todėl jį galima naudoti patiekalų gamybai.
  • Jeigu bananai dar žali, nokinti juos reikėtų kambario temperatūroje, laikant popieriniame maišelyje.
  • Laikant šaldytuve, žali bananai neprinoks.