pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sluoksniuotos Tešlos Sausainiai su Džemu: Greitas ir Lengvas Receptas

Paprasti sluoksniuotos tešlos sausainiai - tai vienas iš tų receptų, kurie ne tik lengvai pagaminami, bet ir nepaprastai skanūs. Šie sausainiai puikiai tinka įvairioms progoms - nuo šeimos vakarienių iki ypatingų švenčių.

Sluoksniuota tešla - tai pagrindinė šio recepto žvaigždė, suteikianti sausainiams ypatingą traškumą ir švelnumą. Be to, šie sausainiai yra puikus pasirinkimas, kai norite pasigaminti greitą ir gardų desertą.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla: 1 pakelis
  • Pienas (patepimui)
  • Cukrus
  • Aguonos: 1 saujelė
  • Nutella
  • Cinamonas
  • Mėgstama uogienė

Ingredientų Alternatyvos

Jei neturite visų recepte nurodytų ingredientų, juos galima pakeisti:

  • Pienas: Vietoj pieno galima naudoti augalinį pieną (migdolų, sojos, avižų).
  • Cukrus: Vietoj balto cukraus galima naudoti rudąjį cukrų ar net medų.
  • Nutella: Jei neturite Nutellos, galite naudoti bet kokį šokoladinį kremą arba žemės riešutų sviestą.
  • Uogienė: Galite naudoti bet kokią mėgstamą uogienę ar džemą.
  • Cinamonas ir aguonos: Šiuos ingredientus galima pakeisti tarkuotu šokoladu, smulkintais riešutais ar džiovintais vaisiais.

Gaminimo Eiga

  1. Pirmiausia tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočiokite.
  2. Tada patepkite tešlą pienu.
  3. Apibarstykite vieną lakštą cukrumi ir supjaustykite maždaug centimetro juostelėmis.
  4. Susukite taip, kaip matosi nuotraukoje, ir šiek tiek paspauskite.
  5. Kitą lakštą tepkite Nutella, uogiene ir vėl pjaustykite.
  6. Aguonas sumaišykite su cukrumi ir tuomet berkite ant pienu ištepto lakšto.
  7. Tą patį darykite ir su cinamono įdaru.
  8. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.

Patiekite ir skanaukite!

Šis receptas yra greitas ir lengvas būdas paruošti gardžius sausainius, kurie džiugins visą šeimą.

Patarimai ir Pastabos

Prieš kepant pyragą iš šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos verta šią išimti iš šaldymo kameros ir palaikyti kambario temperatūroje 15-20 min. iki imantis su ja darbo (sudėkite lakštus ant vos vos miltuoto paviršiaus vienu sluoksniu). Iš pakuotės ištraukite tiek tešlos lakštų, kiek jums tąsyk reikės, likusią kiškite atgal į kamerą.

Sluoksniuotos Tešlos Pyragai: Įvairūs Įdarai

Sluoksniuota tešla puikiai tinka ne tik sausainiams, bet ir įvairiems pyragams. Štai keletas idėjų su skirtingais įdarai:

Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Džemu ir Obuoliais

Ingredientai:

  • 3 lakštai sluoksniuotos tešlos
  • 3 šaukštai ryškaus skonio džemo (abrikosų, apelsinų, svarainių)
  • 1 kiaušinis, paplaktas su šaukštu vandens
  • 3 didesni obuoliai, nulupti, išsėklinti ir supjaustyti plonais pusapskritimiais
  • 30 g šalto sviesto, supjaustyto mažyčiais kubeliais
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros.
  2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite kiek atšilusius tešlos lakštus ir, uždėję vienas ant kito horizontaliųjų kraštinių kraštelius bei paspaudę pirštais, sujunkite 3 lakštus į vieną. Gautojo lakšto kraštus (apie 1,5 cm) patepkite kiaušinio plakiniu.
  3. Kiaušiniu neapteptą tešlos pagrindo plotą tolygiai ištepkite džemu. Ant džemo klokite obuolius, tegul jų pusapskritimiai kiek persidengia vienas su kitu, tačiau labai storo sluoksnio nesukraukite.
  4. Obuolių sluoksnį pabarstykite cukraus bei cinamono mišinius, o tada tolygiai pamėtykite sviesto kubelių.
  5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį arba kol tešla bei obuoliai bus gražiai paskrudę.
  6. Leiskite 10 min. pabūti kambario temperatūroje, o tada pjaustykite. Šis pyragas skanus tik tądien, kai buvo iškeptas.

Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Kumpiu ir Sūriu

Ingredientai:

  • 4 lakštai sluoksniuotos tešlos
  • 2 valg. šaukšt. Dijono garstyčių
  • 8 griežinėliai mėgstamo virto kumpio (tinka kalakutienos, kiaulienos, jautienos)
  • 150 g minkšto ar pusminkščio fermentinio sūrio, pvz., Griujerio ar panašaus, sutarkuoto „burokine“ tarka
  • 1 kiaušinis, paplaktas su šaukštu vandens

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros.
  2. Sulipdykite po 2 tešlos lakštus taip, kad gautume 2 vienodo dydžio kvadratus. Vieną jų klokite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą. Visą šį tešlos lakštą, išskyrus kraštelius, patepkite garstyčiomis. Ant garstyčių klokite kumpio griežinėlius, o šiuos tolygiai pabarstykite sūriu.
  3. Ant tešlos pagrindo su įdaru klokite antrąjį tešlos lakštą, labai gerai apspaudykite kraštelius, kad įdaras būtų „uždarytas“ (galite naudotis ir šakute, kaip gamindami čeburekus).
  4. Patepkite pyrago viršų kiaušinio plakiniu.
  5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį arba kol tešla bus gražiai parudusi.
  6. Leiskite 10 min. pabūti kambario temperatūroje, o tada pjaustykite. Šis pyragas skanus tik tądien, kai buvo iškeptas.

Kiti Sluoksniuotos Tešlos Patiekalai

  • "Morkytės" - sluoksniuotos tešlos užkandis su kiaušinio užtepėle
  • Sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu
  • Užkandžiai su tunu
  • Vafliai su lašišos ikrais
  • Snaigė su apelsinų džemu
  • Tartaletės su avietėmis
  • Slyvų pyragėlis "Galette"
  • Pyragaitis su apelsinais ir pistacijomis
  • Mangų ir karamelės pyragas
  • Pyragėliai "Calzone"
  • Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su slyvomis ir maskarpone
  • Sluoksniuotos tešlos ir persikų pyragėliai
  • Sluoksniuotos tešlos apkepas su kreminiu vištienos padažu
  • Sluoksniuotos tešlos pyragas su karamelizuotų svogūnų džemu ir Camembert sūriu
  • Lašišos pyragaitis su krapų ir citrinų padažu
  • Pyragėliai su troškintais kopūstais ir grybais
  • Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su porais ir šonine
  • Lazdelės su šokoladu ir kokosais
  • Kibinai iš šaldytos tešlos
  • Desertas su sluoksniuota tešla
  • Pyragėliai su obuoliais ir varškės sūriu
  • Sluoksniuotos tešlos pica
  • Sūrio lazdelės
  • Trijų sūrių pyragėliai
  • Bandelės su uogomis ir rikota
  • Bandelės su špinatais, feta ir kumpiu
  • Pyragas su vištiena
  • Pyragėliai su dešra ir pomidorais
  • Riešutų ir spanguolių vyniotinis
  • Sluoksniuotas obuolių pyragas
  • Sluoksniuotos bemielės tešlos spiralės!