pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kinietiškos salotos su kiauliena: gardus ir greitas receptas

Retas gali atsispirti sotiems, gardiems ir greitai paruošiamiems kinų patiekalams. Greitai paruošiamų kiniškų salotų receptas palepins gomurį ir padės skaniai sunaudoti maisto likučius, pavyzdžiui, virtą ar keptą vištieną. Kodėl gi nepasilepinus šį rudenišką savaitgalį naminiu maistu? Dalijamės ir kviečiame gaminti.

Ingredientai

  • 1 vienetas agurko
  • Šiek tiek cukraus
  • 1 vienetas česnako (skiltelė)
  • Šiek tiek imbiero
  • 1 vienetas morkos
  • 50 gramų kiaulienos
  • Šiek tiek sojos padažo
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek aliejaus
  • Šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas čili pipiro
  • 100 gramų kininių kopūstų

Paruošimo būdas

  1. Agurką supjaustykite kubeliais.
  2. Morką sutarkuokite juostelėmis.
  3. Kopūstą supjaustykite juostelėmis.
  4. Kiaulieną supjaustykite kubeliais.
  5. Česnaką susmulkinkite.
  6. Čili pipirą supjaustykite.
  7. Viską sumaišykite, užpilkite aliejaus, sojos padažo, sukraus, įberkite šiek tiek smulkinto imbiero, užpilkite citrinos sulčių, pasūdykite, įdėkite prieskonių pagal skonį, sumaišykite ir valgykite.

Kiniškos salotos su baklažanais ir mėsa: kitas receptas

Lengvas receptas. VMG nuotr. 2 didelėms porcijoms arba 4 mažoms porcijoms.

Ingredientai:

  • 1 baklažanas
  • 2 morkos
  • 1 nedidelės cukinijos arba agurko
  • 1 saujos mėsos likučių (virta ar kepta jautiena, vištiena, kiauliena)
  • 3 šaukštų mėgstamų sėklų mišinio (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, linų sėmenys)
  • 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2-3 šaukštų sojų padažo
  • 1 šaukšto baltojo vyno acto
  • Pusės šaukštelio aštraus padažo
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio medaus arba DANSUKKER auksaspalvio padažo
  • Kuokštelio šviežių kalendrų arba bazilikų
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį juostelėmis, pabarstykite druska ir palikite 5-7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suberkite baklažanus į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje apie 20 min.
  2. Morkas nuskuskite, tada kartu su cukinija supjaustykite šiaudeliais.
  3. Pailgais šiaudeliais supjaustykite mėsą. Ir viską sudėkite į vieną dubenį kartu su iškeptu ir atvėsintu baklažanu. Suberkite sėklas.
  4. Į dubenėlį pilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, actą, aštrų padažą ir įtarkuokite česnako skiltelę. Viską sumaišykite. Galite įdėti medaus arba auksaspalvio padažo, tačiau nedėkite per daug, nes salotos turi būti labiau rūgščios nei saldžios.
  5. Į indą su salotomis suberkite plėšytas žoleles. Supilkite padažą ir viską išmaišykite.

Alfo patarimai:

  • Jei salotoms naudosite agurkus, salotas geriau valgyti iš karto, nes pastovėjusios jos suskystės.
  • Šioms salotoms labiausiai tiks moliūgų sėklos, saulėgrąžos. Galite įdėti ir riešutų. Svarbiausia, nereikia šių ingredientų kepinti.
  • Jei nemėgstate mėsos, šias salotas galite valgyti su jūros gėrybėmis, pavyzdžiui, virtomis krevetėmis.

Skanaus!