Makaronai - ganėtinai dažnas pietų ar vakarienės patiekalas. Tačiau jų paruošimų ir pateikimų būdų yra tikrai ne vienas. Išbandykite šių originalių makaronų lizdelių receptą, kuriuo kartu su skaitytojais dalinasi tinklaraščio „Širšių lizdas" autoriai. Šis patiekalas atrodo labai įdomus ir neįprastas. Makaronų lizdai paįvairins darbo dienos vakarienę, taip pat gali papuošti šventinį stalą. Tokių makaronų galima nusipirkti beveik kiekvienoje parduotuvėje.
Makaronų Lizdeliai su Malta Mėsa
Makaronų lizdai su malta mėsa yra labai populiarus patiekalas Italijoje. Šiandien ruošiame paprastą ir greitą patiekalą iš makaronų ir faršo - įdaryti lizdelius. Ingredientai yra labiausiai paplitę, paruošti užtruks ne ilgiau kaip pusvalandį.
Reikės:
- Makaronų lizdelių
- Įdarui - 300g maltos mėsos, 1 smulkinto svogūno, 3 skiltelių česnako, prieskonių, 1 šaukšto pomidorų padažo, 1 šaukšto garstyčių.
- Padažui - 1 svogūno, 4 skiltelių česnako, 2 šaukštų sviesto, 1 šaukšto miltų, 1 šaukšto garstyčių, sultinio, 200ml grietinėlės, druskos ir pipirų, tarkuoto mėgstamo sūrio.
Gaminimas:
- Maltą mėsą, skirtą įdarui, sumaišome su likusiais įdaro produktais.
- Imame bet kokį faršą, aš turiu mišrų - kiauliena ir vištiena. Po to - smulkiai supjaustytas svogūnas ir česnakas. Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, tada susmulkinkite svogūną ir česnaką ir sumaišykite su malta mėsa. Pabarstykite druska ir prieskoniais, tada gerai išmaišykite.
- Imame po šaukštą pasiruošto faršo, formuojame kukuliuką ir dedame ant lizdelio. Galima būtų lizdelį pasūdyti, bet nebūtina.
- Paimkite lizdo makaronus ir sudėkite į keptuvę. Iš faršo suformuokite rutuliukus ir dėkite ant makaronų.
- Į puodą supilkite verdantį vandenį, o kai vanduo užvirs, supilkite pomidorų pastą. Stiklinėje vandens ištirpinkite 3 šaukštus. Pomidorų pastos ir šiek tiek druskos. Vanduo turi padengti 2/3 lizdų.
- Keptuvėje svieste pakepiname svogūną, kol suminkštėja. Beriame smulkintą česnaką ir po pusės minutės suberiame miltus, pakepiname apie 1 minutę.
- Dedame į keptuvę garstyčias, grietinėlę, sultinio kubelį, jei jį naudojame ir viską išmaišome.
- Į keptuvę vieną šalia kito, tik nesugrūdant, sudedame paruoštus lizdelius, apibarstome viršų tarkuotu sūriu ir pripilame verdančio vandens, arba sultinio iki pat lizdelių viršaus. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 - 20 minučių.
- Padėkite ant viryklės, uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Kai užverda visas padažas, dar troškiname apie 10 minučių.
- Jeigu norite gaminti ne keptuvėje, galima lizdelius kepti ir orkaitėje. Inkilus galite kepti ir orkaitėje, uždengę juos folija. Tuomet lizdelius kepti reiktų iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių. Trukmė tiesiogiai priklauso nuo lizdelių kiekio, indo dydžio.
- Išsitroškinusį patiekalą dar palaikome 10 minučių, kad padažas įsigertų. Tai toks paprastas, greitas ir skanus patiekalas.
Vegetariški Makaronų Lizdeliai su Daržovėmis
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę - galimas atsakymas! O tada supranti, kad sprendimas buvo ypač geras! Labai skanu!
Reikia:
- 1 pak. kukurūzų makaronų (Lizai)
- 1 vnt žiedinis kopūstas
- 1 v.š extra vingin alyvuogių aliejus
- 1 vnt raudona paprika
- 1 vnt poras
- 8 vnt pievagrybių
- Taip pat ir avinžirnių traškučiai (receptas čia)
Gaminimo eiga:
- Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
- Pievagrybius supjaustykite, pakepinkite keptuvėje be riebalų.
- Žiedinius kopūstus susmulkinkite, dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite be riebalų, taip jie apkeps.
- Kai pradės skursti žiediniai kopūstai, dėkite smulkintą papriką. Galiausiai dėkite smulkintus porus, prieskonius, pilkite aliejaus ir išmaišykite.
- Papildykite viską kartu kelias minutes.