Varškėčius tikriausiai mėgsta visi: tiek vaikai, tiek suaugę. Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia - gardūs nuo pirmo kąsnio. Kaip yra pasakęs mano vyras, geriau jau purūs varškėčiai su daug grietinės ir mėgstamos uogienės, nei koks pyragas ar tortas. Taigi, pasilepinam tobulais varškėčiais su bananais, kuris priduoda nuostabų skonį. Šitaip jie tampa švelnesnio ir subtilesnio skonio.
Varškėčių receptų gyva galybė, ir internete, ir net senose kulinarinėse knygose aprašomi tiek paprasti, tiek įmantrūs varškėčiai. Turbūt kiekviena šeimininkė pasirenka gamybos būdą atsižvelgdama į šeimynos skonius.
Vasaros sezonu varškėčius aš pati labai mėgstu paskaninti šviežiomis uogomis bei vaisiais, o žiemą - jie nuostabiai tinka su grietine ir vyšnių arba aviečių uogiene.
Ingredientai:
- 330g varškės 9 proc. (tinka bet kuri “stambesnė” varškė)
- 1 bananas
- 1 kiaušinis
- 3-4 v. š. miltų
- 1/2 - 1 v. š. cukraus (reguliuoti pagal skonį)
- 1 a. š. kepimo miltelių
Arba:
- 300 gramų varškės
- 1.5 vieneto bananų
- 2 vienetai kiaušinių
- 6 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek cinamono
- Porcijų skaičius: 4
Gaminimo Eiga:
- Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską išmaišome.
- Dedame stambia tarka sutarkuotą bananą, išmaišome.
- Miltus prasijojame, sumaišome su kepimo milteliais, dedame po šaukštą į varškės masę ir vis išmaišome. Miltų reikės tiek, kad masė būtų ne per skysta ir ne per kieta.
- Prieš kepant formuojame varškėčius, apvoliojame juos miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
Arba:
- Varškę ir bananą giliame inde pertrinu šakute, įmušu kiaušinius ir sudedu cukrų.
- Mikseriu ar ta pačia šakute sumaišau produktus.
- Nedideliame inde sumaišau grietinę ir sodą, visa tai supilu į varškę.
- Vėl gerai sumaišau ir pradedu dėti miltus. Šaukštą po šaukšto, vis tikrinant ar tešla jau pakankamai standi. Ji turi būti ne visai kieta, limpanti prie rankų.
- Stalą (ar silikoninį kilimėlį, kuris yra baisiai patogus tokioms tešloms) pabarstau trupučiu miltų, drėgnomis rankomis suformuoju storą dešrą ir supjaustau 1-1,5 cm riekelėmis.
Arba:
- Varškę ir bananą sutrinti blenderiu.
- Įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
- Sudėti visus sausus ingridientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų ir viską gerai išmaišyti.
- Varškėčių formavimui pasibarstau ant stalo ir ant delnų miltų, imu su šaukštu, dedu ant miltuoto stalo ir su pirštais formuoju varškėtį ir peilio pagalba sulyginu kraštelius.
- Kepu įkaitintoje aliejumi keptuvėje ant vidutinės ugnies, šiek tiek pridengus dangčiu.
Tešla neturi būti labai kieta, geriau pavolioti šiek tiek miltuose kol suformuosite, nei padaryti pernelyg kietą tešlą.
Paruošimo būdas (naudojant avižinius dribsnius):
- Bananus sutrinti su šakute.
- Suberti cukrų, cinamoną, įmušti kiaušinius ir sumaišyti.
- Į bananų masę sudėti varškę, avižinius dribsnius, miltus ir viską gerai išmaišyti.
- Suformuoti varškėčius ir kepti įkaitintame aliejuje.
Skanaus! Autorius: Marija
Patarimai ir Gudrybės
Esu aprašiusi labai gardžią varškėčių tešlą (receptas čia), gaminant su manais labai svarbu, kad tešla pastovėtų, manai išbrinktų.
- Norint išgauti ypatingai purius varškėčius, rinkitės riebesnę varškę (9% ar daugiau), o prieš dedant į tešlą, ją galite pertrinti per sietelį, taip išvengiant gumulėlių.
- Naudokite gerai prinokusius bananus, jie suteiks daugiau saldumo ir aromato.
- Būtinai kepkite varškėčius ant vidutinės-žemos kaitros, kad jie iškeptų tolygiai ir neprisviltų.
- Palikite tešlą pastovėti 5-10 minučių prieš kepimą, kad miltai sugertų drėgmę.
Ingredientų Alternatyvos
Jei ieškote alternatyvų:
- Varškę galima pakeisti rikotos sūriu.
- Vietoje įprasto cukraus galite naudoti medų, klevų sirupą arba stevijos ekstraktą.
- Bananai gali būti pakeisti obuolių tyre ar net moliūgų tyre.
- Kvietiniai miltai gali būti pakeisti avižiniais, kokosų arba migdolų miltais tiems, kas vengia glitimo.
- Vietoje vanilinio cukraus puikiai tinka vanilės ekstraktas arba cinamonas.
Valgykite su kuo tik norite.