Kai toks bjaurus oras už lango, mintyse svajojame apie vasarą. Jos metu kukurūzai daugumoje šalių tampa sezono hitu! Jie net būna siūlomi paplūdimiuose, parduodami turguose ir parduotuvėse. Dažnai kukurūzai yra verdami, bet juk galima juos pagaminti įdomiau! Orkaitėje kepti kukurūzai su prieskoniais ir sviestu jums pakels nuotaiką bjauriu oru ir primins vasarą.
Ingredientai
- Šiek tiek kukurūzų (burbuolės)
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek sviesto
- Šiek tiek prieskonių
Kukurūzų Burbuolių Kepimo Būdai
1. Klasikinis kepimas orkaitėje
Kukurūzų burbuoles galima kepti ir gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, su visais, burbuoles dengiančiais lapais. Patiekiama su sviestu. Sviestą galima pagardinti žolelėmis ar kokiais nors kitais mėgstamais prieskoniais.
2. Kukurūzai su prieskoniais ir sviesto užtepėle
Pirmiausia paruoškite kvapnią užtepėlę, kuria sutepsite kukurūzus. Nuplaukite ir nusausinkite šviežias kalendras. Smulkiai supjaustykite. Smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę. Gilesniame dubenyje sumaišykite sviestą, kalendrą, druską, citrinos žievelę ir šaukštą citrinos sulčių. Paimkite atskirus folijos lapelius kiekvienam kukurūzui. Dėkite juos į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išėmę iš orkaitės, atidenkite foliją ir mėgaukitės nuostabiu skoniu.
3. Kukurūzai su majonezu ir sūriu
Štai dar kukurūzų burbuolės transformaciją į kai ką įdomaus pavyzdys. Tam viso labo reiks tik majonezo ir sūrio. Ir pagaliau gi pasidarykite majonezą patys namuose ir po penkto karto į pirktinį žiūrėti nenorėsite.
Paruošti reikės:
- Šviežių kukurūzų burbuolių
- Naminio majonezo
- Tarkuoto kietojo sūrio
Kukurūzų burbuolę galite pakepinti keptuvėje apie 10 minučių ir visų pusių ar kepti orkaitėje, pagardinkite druska. Iškepusią aptepkite majonezu ir apvoliokite smulkiai tarkuotame kietajame sūryje.
Kiti patarimai ir gudrybės
- Kukurūzų burbuoles galima kepti orkaitėje, suvyniojus į foliją, pirmiau patepus minkštu sviestu ir pagardinus druska.
- Galima tiesiog apvirti vandenyje ir apibarstyti mėgstamais prieskoniais.
- Prieš verdant, galima burbuoles nuvalyti, bet virtos su lapais bus aromatingesnės.
- Valgomi tik grūdai. Juos, nuo koto, nuskabome šakute.
Kukurūzai pasaulyje
Kukurūzai nebūdingi mūsų kultūrai, nes tai yra daugiau Amerikos nei Europos reikalas. Vietinės Amerikos gentys kirto kukurūzus, kol europiečiai neatkeliavo iki jų. O pagal 50 geriausių patiekalų sąrašą, kukurūzų burbuolė yra taip paplitus po visą pasaulį nuo laikų, kai žmonės gyveno urvuose, todėl vienos savininkės šalies net ir neturi.
Kaip valgyti kukurūzų burbuolę?
Kukurūzų burbuolė gali būti puikus, greitai paruošiamas vakarienės pagardas, bet atminkit ją valgyti delikačiai tikrai nepavyks. Etiketo žinovai vadina, tai vienu sudėtingiausiai valgomų patiekalų: pirštus tikrai išsitepsite. Aišku, galite bandyti nupjauti aštriu peiliu, tačiau prarasite visą smagumą.