pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Stirnienos Troškinys: Senovinis Receptas

Žvėrienos troškinys yra senovinis, gardus ir maistingas patiekalas, kuriuo mėgaujasi daugelio šalių žmonės visame pasaulyje. Šis troškinys yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina turtingą skonį ir sveiką gyvenimo būdą. Naudojant įvairių rūšių žvėrieną, galima sukurti skirtingo skonio troškinius, kurie visada nustebins savo aromatu.

Stirnienos Guliašas su Daržovėmis

Stirnienos guliašas su daržovėmis - tai patiekalas, kuris sujungia laukinės mėsos gilų skonį su daržovių šviežumu ir prieskonių harmonija. Šis guliašas išsiskiria tuo, kad leidžia naudoti net ir gyslotą, kietesnę stirnieną - troškinimo procesas ją suminkština ir atskleidžia ypatingą laukinę tekstūrą bei skonį. Tai idealus pasirinkimas rudens ar žiemos vakarienei, kai norisi šildančio, sotiško ir aromatingo patiekalo.

Stirnienos mėsa - viena iš sveikiausių raudonos mėsos rūšių: joje daug baltymų, mažai riebalų, o taip pat gausu geležies bei B grupės vitaminų. Gaminant šį guliašą, galima laisvai improvizuoti su daržovėmis bei prieskoniais - tai suteikia patiekalui universalumo ir leidžia pritaikyti jį pagal sezono gėrybes ar asmeninius skonius.

Šis stirnienos guliašas ypač tinka patiekti su bulvių koše arba šviežiai kepta duona, kuri puikiai sugeria kvapnų padažą.

Ingredientų Alternatyvos:

  • Stirnieną galima keisti elniena, jautiena ar net triušiena - troškinimo laikas gali skirtis, bet rezultatas bus taip pat skanus.
  • Vietoje paprikų galima naudoti cukinijas arba baklažanus - jos suteiks švelnesnę tekstūrą.
  • Pupeles pomidorų sultyse galima pakeisti konservuotais avinžirniais ar lęšiais.
  • Vyną galima keisti jautienos sultiniu arba raudonųjų vynuogių sultimis - tai ypač naudinga, jei patiekalą ruošiate vaikams.
  • Aštriuosius pipirus galima keisti žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių - taip lengviau kontroliuoti aštrumą.
  • Jei trūksta kai kurių prieskonių, galima naudoti universalius mėsos prieskonius be druskos.

Prancūziškas Stirnienos Troškinys (Blanquette)

Jei ieškote žvėrienos recepto, kurio gamyba neužtruktų pernelyg ilgai, bet skonis džiugintų su kiekvienu kąsniu, šis prancūziškas stirnienos troškinys - blanquete - šiuos kriterijus atitiks su kaupu. Receptu pasidalijo „Pulsar“ ambasadorė iš Prancūzijos Fiona Hopkins, kuri jį apibūdina kaip „mėsos troškinį, gaminamą su morkomis, svogūnais ir grybais bei patiekiamą su tirštu baltu padažu. Šis receptas tinka stirnienai, elnienai ir šernienai.

Gaminimo Eiga:

  1. Supjaustykite mėsą trijų centimetrų dydžio kubeliais. Pašalinkite membraną, kad mėsa būtų minkštesnė.
  2. Supjaustykite pievagrybius bei morkas, svogūną sukapokite.
  3. Ketaus puode ištirpinkite gabalėlį sviesto. Apkepkite mėsą, kol gražiai paruduos, apie 3-4 minutes.
  4. Įdėkite 2 šaukštus kukurūzų krakmolo (arba miltų) į puodą ir gerai išmaišykite.
  5. Į puodą įpilkite dvi stiklines (apie 500 ml) vandens, išmaišykite ir sudėkite sultinio kubelius.
  6. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite nuo pusantros iki dviejų valandų. Kol mėsa troškinasi, retkarčiais ją pamaišykite.
  7. Troškinimo laikui artėjant į pabaigą, išplakite kiaušinio trynį su 200 ml grietinėlės. Masę supilkite į puodą ir gerai išmaišykite.
  8. Pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite su ryžiais.

Prieš įsigydami bet kokį naktinio ar termovizinio matymo prietaisą, įsitikinkite, kad jo naudojimas yra leidžiamas vietos įstatymų.

Pagrindiniai Žingsniai Ruošiant Žvėrienos Troškinį

Pradėkite nuo žvėrienos paruošimo. Susmulkinkite svogūnus, morkas ir česnakus. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ar troškintuve. Įdėkite žvėrieną ir kepkite, kol mėsa taps aukso spalvos. Pridėkite svogūnus, morkas ir česnakus į keptuvę su žvėriena. Įmaišykite pomidorų pastą ir lauro lapus. Užpilkite sultinį ir, jei norite, raudonąjį vyną. Paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį.

Norėdami išgauti subtilų žvėrienos skonį, prieš gaminant, galite marinuoti mėsą. Marinatui naudokite raudonąjį vyną, aliejų, žoleles ir prieskonius. Jei vengiate vyno, galite paprasčiausiai padidinti sultinio kiekį arba naudoti obuolių sultis kaip alternatyvą. Patikrinkite troškinio skonį bei konsistenciją prieš jį baigiant troškinti.

Pateikimas

Žvėrienos troškinį galite patiekti su įvairiomis palydos patiekalais. Pavyzdžiui, su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis. Šiltesniam ir žiemiškam skoniui pridėkite džiovintų vaisių, tokių kaip slyvos ar abrikosai. Nepamirškite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais.

Stirnienos paruošimo būdai

  • Mėsos griežinėlius truputį pamušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais, kapotu česnaku, malta kalendra ir pavolioti miltų, pieno, kiaušinių bei džiūvėsių plakinyje. Ant kiekvieno mėsos griežinėlio uždėti po keptą lašinių ir citrinos griežinėlį.
  • Svogūnus supjaustyti ir pakepinti riebaluose, suberti papriką, kubeliais supjaustytą mėsą, supilti pomidorų padažą, pasūdyti ir troškinti įpylus vandens.
  • Mėsą supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, pavolioti miltuose ir apkepti aliejuje. Apkeptą išimti ir tame pačiame aliejuje truputį patroškinti pjaustytus šviežius grybus (džiovintus pirmiausiai reikia išmirkyti ir išvirti).
  • Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabalais, pasūdyti ir iš abiejų pusių iškepti riebaluose. Prieš išimant iš riebalų pasūdyti ir pabarstyti pipirais.
  • Mėsą supjaustyti kubeliais, morkas stambiai sutarkuoti, svogūnus supjaustyti ir viską pakepinti, supilti pomidorų tyrę. Į sultinį suberti ryžius, pakepintą mėsą su daržovėmis, prieskonius ir troškinti.
  • Mėsą supjaustyti riekelėmis, pabarstyti prieskoniais, pašlakstyti citrinos sultimis ir sluoksniuoti su žiedais supjaustytais svogūnais. Po 1-2 val. ant folijos lapelių dėti, mėsos riekeles, svogūnus, užpilti pomidorų padažo ir uždėti smulkiomis skiltelėmis supjaustytų obuolių. Foliją užlankstyti ir kepti orkaitėje apie 40 min.
  • Į keptuvę įpilti pomidorų tyrę ir truputį aliejaus, suberti kapotus svogūnus, gerai išmaišyti, 2-3 min. pakepti. Tada sudėti gabalais pjaustytą, marinuotą stirnieną ir maišant kepti ant vidutinės ugnies 15-20 min. Baklažanus nulupti, supjaustyti išilginėmis juostelėmis, pakepinti aliejuje ir suversti į keptuvę su mėsa.
  • Su prieskoniais marinuotą stirnieną supjaustyti riekelėmis, išmušti, sudėti į kepimo skardą, įpilti aliejaus, grybų nuoviro, uždėti griežinėliais pjaustytus svogūnus, juostelėmis pjaustytas paprikas, ant jų - nepjaustytas baravykų kepurėles, pabarstyti kapotu česnaku.
  • Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos.

Padažas stirnienai

  • Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.