pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Prancūziška Svogūnų Sriuba: Klasikinis Receptas

Ieškote skanaus ir nesudėtingo patiekalo? Pasigaminkite gardžią svogūnų sriubą! Netikėta ir žavu, kokią nuostabią sriubą galima išvirti iš paprasčiausių svogūnų!

Ne mažiau žavi yra ir šios sriubos istorija. Ji nukelia į viduramžius - laikus, kai žemės ūkio derlius buvo pagrindinis vargingiau gyvenančių žmonių maisto šaltinis. Svogūnus auginti buvo paprasta ir nebrangu, tad nenuostabu, kad ir svogūnų sriuba buvo dažnas patiekalas ant valgomojo stalo.

Praėjo keli šimtmečiai, kol žmonės suprato - svogūnus karamelizavus iki auksinės spalvos ir saldumo, pagardinus baltuoju vynu ir sodraus skonio jautienos sultiniu, sriuba įgauna karališko skonio ir aromato! Netrukus ji atrado savo vietą Paryžiaus restoranų meniu, o receptą namuose atkartoti bandė ne tik Prancūzijoje, bet ir svetur gyvenantys kulinarijos entuziastai.

Ingredientai

Pirmiausia pasiruoškite reikiamus ingredientus. Teigiama, kad pirmasis šią sriubą paruošė pats Prancūzijos karalius Liudvikas XV, kuris mėgindamas išvirti kažką skanaus medžiotojų namelyje nerado nieko daugiau, tik sviesto, šampano ir svogūnų.

  • Svogūnai (geriausia saldieji, bet tinka ir paprasti ar raudonieji)
  • Sviestas
  • Miltai
  • Baltasis vynas (arba cheresas)
  • Sultinys (daržovių, mėsos ar grybų)
  • Kietasis sūris (parmezanas arba griujeras)
  • Traškus prancūziškas batonas
  • Čiobreliai

Gaminimo eiga

Svogūnų paruošimas

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi.
  3. Suberkite svogūnus ir pakepinkite apie 5 minutes, kol jie suminkštės.
  4. Įberkite cukrų ir toliau kepkite, retkarčiais maišydami, apie 30-40 minučių, kol svogūnai taps sodriai auksinės spalvos.
  5. Sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę.
  6. Tada suberkite miltus ir maišykite apie 2 minutes, kad miltai šiek tiek pakeptų.
  7. Supilkite baltąjį vyną ir maišykite, kol jis beveik išgaruos.
  8. Tada supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą ir čiobrelius.
  9. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
  10. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Skrebučių paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (grilio režimą).
  2. Bagetės riekeles paskrudinkite, kol jos taps traškios.
  3. Ant kiekvienos riekelės užbarstykite tarkuoto Gruyère sūrio ir kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.

Patiekimas

  1. Karštą sriubą supilkite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite sūriu padengtas duonos riekeles.
  2. Galite dar kartą įdėti dubenėlius į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris dar labiau apskrustų.
  3. Sriubą iškart patiekite ant stalo, prieš tai papuošę ją čiobrelių šakelėmis.

Patarimai ir gudrybės

  • Jautienos sultinys: Jei jo neturite, galite keisti daržovių sultiniu.
  • Baltasis vynas: Galite keisti didesniu sultinio kiekiu.
  • Patiekimas: Jei neturite kepimui orkaitėje tinkamų indelių, sriubą galite patiekti kitaip. Paskrudinę batono riekeles, užberkite ant jų tarkuoto sūrio ir grąžinkite atgal į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. Sriubą patiekę dubenėliuose, į juos ant sriubos paviršiaus išdėliokite sūriu apkeptas batono riekeles.

Alternatyvus receptas Big Green Egg kepsninėje

Jei turite Big Green Egg kepsninę, galite išbandyti šį receptą:

  1. Uždekite Big Green Egg kepsninėje anglis ir įdėję ketaus groteles įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Nulupkite svogūnus, išilgai perpjaukite per pusę, bet nepašalinkite galiukų.
  3. Aptepkite svogūnų puseles saulėgrąžų aliejumi ir apibarstykite druska.
  4. Apkepkite svogūnus ant grotelių iš abiejų pusių.
  5. Uždarykite kepsninės dangtį ir jos temperatūrą sumažinkite iki 150 °C.
  6. Ketaus puodą uždėkite ant grotelių ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas paruduos, po to sudėkite svogūnus ir česnakus.
  7. Kepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi, reguliariai maišykite.
  8. Įmaišykite miltus ir kepinkite dar bent 3 min.
  9. Maišydami atsargiai supilkite į ketaus puodą jautienos sultinį. Sudėkite gvazdikėlius ir šalavijų lapelius.
  10. Uždarykite Big Green Egg dangtį ir viską užvirinkite.
  11. Išimkite ketaus puodą iš Big Green Egg kepsninės ir pagardinkite sriubą druska ir pipirais pagal skonį. Uždenkite puodą dangčiu, kad sriuba neatvėstų.
  12. Plokštei įkaitus, išdėliokite ant jos duonos riekes. Uždarykite dangtį ir kepkite duoną apie 8 min., kol ji taps traški, o sūris išsilydys.

Skanaus!

Iš romantika alsuojančių Paryžiaus gatvių ir restoranų - tiesiai į Jūsų namus. Paragaukite gardžios, kvapnios, prašmatnaus skonio svogūnų sriubos!