pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos steiko receptas - skanių patiekalų gaminimo paslaptys

Ritos receptai

1 porcija
gaminimui 30 min.

1 vnt. 220 g ''Kitchen me'' Šviežias jautienos didkepsnis „RIB EYE“ be kaulo
kokybiškų šviežiai maltų pipirų
druskos
1 v. š. aliejaus

Garnyrui :
mėgstamų daržovių
virtų su lupena ir apkepintų bulvių

Aliejumi patepame mėsą.Iš abiejų pusių pabarstome šviežiai maltais pipirais.Keptuvę labai gerai įkaitiname ir dedame mėsą.Geriausiai naudoti grilio keptuvę ,jeigu tokios neturite naudokite storapadę keptuvę.Į grilio keptuvę aliejaus pilti nereikia ,o į paprastą truputėlį įpilkite.Mėsos nevartome ir kepame ant vienos pusės 3-4 min. , tada verčiam ir kepam ant kitos.Druską barstome ant apkepusios mėsos pusės.Kuo ilgiau mėsa kepa,tuo darosi kietesnė.Neperkepkite.Standartiškai kepimo laikas yra : vidutiniškai iškepęs kiekviena pusė 3-4 min. , labiau iškepęs 5 min. kiekviena pusė.Ant iškepusio steiko galite dėti po gabaliuką aromatingo sviesto su smulkintais krapais ir petražolėm.Bet tai nėra būtina.Iškepusį steiką dedame į lėkštę ,uždengiame ir leidžiame mėsytei pailsėti 5min..
Kepant ant griliaus galioja tokios pačios taisyklės kaip ir keptuvėje.
Steiką valgome su jūsų mėgstamomis daržovėmis ,salotomis ,puikiai tinka apkeptos bulvės.
Viską gaminkite su meile ir gera nuotaika ,skanaus .

Kaip iškepti tobulą steiką?

Steikas (lietuviškai dar vadinamas didkepsniu) – kepsnys, gaunamas kepant mėsos gabalą, išpjautą skersai stuburo. Tikrasis steikas gaminamas iš jautienos, nors didkepsniais vadinami ir analogiškai išpjautos veršienos, kiaulienos, tuno ar lašišos kepsniai.

Svarbiausias dalykas, kepant steiką - teisingai pasirinkti gaminimo trukmę pagal tai, kokio paruošimo lygio mėsos norite - vos keliomis minutėmis ilgiau ar trumpiau kepto kepsnio skonis gali skirtis kardinaliai.

Kaip teisingai išsirinkti mėsą steikui?

1. Geriausia rinktis storesnius mėsos gabaliukus (2-3 cm storio). Plonesni kepsniai gali būti sausi, perkepę.

2. Mėsa turėtų būti ryškios tamsiai raudonos spalvos.

3. Kuo daugiau smulkių riebalų gyslelių, tuo geriau. Kepdamos jos išsilydo, o steikas tampa sultingesnis.

Kokią keptuvę geriausia rinktis?

Steiką galima kepti tiek paprastoje, tiek grill keptuvėje. Geriausia, kad ji būtų masyvi ir nepridegančiu paviršiumi - tokios keptuvės itin gerai įkaista, taigi, didkepsnis gaunasi sultingas viduje ir maloniai traškus išorėje. Be to, keptuvė turėtų būti pakankamai didelė, kad kepami mėsos gabaliukai nesiliestų tarpusavyje.

Steiko iškepimo stadijos

Extra rare arba Blue – beveik žalia, tačiau nebe šalta mėsa.

Rare – pusžalė mėsa.

Medium rare – mėsa, kurioje kraujo nebeliko, bet ji vis dar ryškiai rausvos spalvos.

Medium – pusiau iškepta mėsa, kurios viduje matosi šviesiai rausvos sultys.

Medium well – mėsa su skaidriomis sultimis.

Well done – mėsa, kurioje beveik nebėra jokių sulčių.

Too well done arba Overcooked – mėsa, kurioje sulčių visiškai nebeliko.

Tobulo steiko iškepimo žingsniai

1. Gerai atšildykite mėsą. Ji turi būti kambario temperatūros, kad geriau sugertų prieskonius.

2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais.

4. Atsargiai sudėkite mėsą į keptuvę.

5. Pavartykite gabaliukus. Virtuvės šefai nuo senų laikų nesutaria, ar steikus geriau apversti vieną kartą ar daugiau. Manoma, kad apvertus tik vieną kartą, galima išgauti idealią steiko spalvą iš abiejų pusių. Tuo tarpu pavarčius kelis kartus mėsa iškepa greičiau ir tolygiau. Rekomenduojame išbandyti tiek vieną, tiek kitą būdą - tik Jūs galite nuspręsti, kokiu būdu iškeptas steikas Jums patiks labiau.

Jautienos steikas

Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: jautiena, steikasPorcijų skaičius: 1
  • apie 200 g. jautienos išpjovos
  • druska
  • šviežiai, stambiai malti juodieji pipirai
  • konditerinis siūlas
Padažui
  • 250 ml. riebios grietinėlės 35%
  • 2 š. sviesto
  • 2 a.š. konservuotų žaliųjų pipirų (paprastam prekybos centre jų nerasite, ieškokite parduotuvėse "Assorti", "Užupio krautuvėlė", jeigu vis tik nepavyks rasti, ne bėda, padažas bus skanus ir be jų)
  • apie 50 ml. konjako arba brendžio (kartą, kai namuose nebuvo nė vieno iš gėrimų, įpyliau savo vyro labai mėgstamo dūminio viskio ir buvo tobula)
  • 1 š. sojos padažo
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Komentarai

Diana

Na cia ne steikas, o mesos kepsnio receptas. Steikas (ribeye mesos pjausnys man skaniausias) apibarstomas su druska ir pipirais ir aliejaus uzpilama, itrinama. Kepama apie 2 min.is abieju pusiu. Beje, ten ne kraujas.

aistepadiskutavo titnagas su savimtitnagas

Reikia druska barstyti is anksto, kad nenusausetu steikas. Negalima barstyti ant iskepto, leksteje gulincio steiko.

titnagas

Nesamone, kad reikia druska barstyti is anksto, taip nusauseja steikas ir tampa ne toks skanus. Druska galima barstyti tik iskepus ir jau leksteje gulinti steika.

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 200C.

Visų pirma, mėsą iš šaldytuvo išimame likus minimaliai valandai iki kepimo, ji turi pasiekti kambario temperatūrą. Tuomet, su konditeriniu siūlu aprišame iš šonų, truputį paformuodami rankomis, kad steikas gautųsi vienodo aukščio (5-6 cm.) ir storio (7 cm.). Aprišimas siūlu padės mėsai tolygiai iškepti.

Mėsą gerai įtriname pipirais, druskos šiame etape NENAUDOJAME.

Sausą keptuvę (be riebalų) įkaitiname iki aukštos temperatūros, maksimalios kaitros nereikia, nes mėsa svils, bet nekeps. Ant keptuvės steikus kepame po 3 minutes iš abiejų pusių.

Po to, mėsą perkeliame į orkaitę ir kepame dar apie 7 minutes, nevartome. Privaloma dalis: iškepusiems steikams reikia leisti bent 5 minutes pailsėti, t.y. išėmus iš orkaitės perkelti ant lėkštės, uždengti folija ir palikti ramybėj. Tuomet, barstome druska, dedame sviesto ar kitų padažų ir mėgaujamės.

Tobulas padažas tobuliems steikams

Keptuvės, kurioje kepė steikai jokiu būdu neplauname, kitaip ruošti šį padažą prasmės nebus. Nustačius vidutinę ugnį įpilame alkoholį ir leidžiame gerai nugaruoti, kol skysčio beveik visiškai neliks.

Dedame sviestą ir maišydami nugramdome prikepusius mėsos likučius, pilame grietinėlę, koservuotus pipirus, soją ir maltus pipirus. Maišydami leidžiame padažui keletą minučių pavirti, kol sutirštės, tuomet ragaujame ir pagal skonį beriame druskos.

Ant lėkštės, kurioje ilsėjosi steikai bus išsiskyrusios mėsos sultys, jas pilame į padažą ir dar kartą viską gerai išmaišome.

Jautienos steikas

Visi, valgantys mėsą, mėgstame gerą jautienos steiką, tik kaip jį iškepti tobulai. Galiu pažadėti, kad su šiuo receptu toks klausimas Jums daugiau niekada nekils ir tai taps vienu iš lengviausiai paruošiamų patiekalų.

Pagal šį receptą steikus kepu nuo neatmenamų laikų ir jis niekada nėra manęs pavedęs. Vienas niuansas-kuomet patiekalas nesusideda iš gausybės ingridientų, pageidautina, kad produktai būtų aukščiausios kokybės.

Steikams dažniausiai renkuosi sauso brandinimo (ne mažiau 35 dienų) jautienos išpjovą, bet esu kepus ir iš nebrandintos Angus veislės išpjovos-pavyko puikiai. Bet kokiu atveju, mėsos kokybė yra pagrindinis raktas į sėkmę.

Jautienos steikas

Gaminame . Jautienos steikas
Kambario temperatūros sviestas sumaišomas su petražolėmis. Į sviestą įberiama druskos, pipirų, po truputį įlašinamos citrinos sultys ir gerai išmaišoma. Suformuojamas 2 cm storio volelis, suvyniojamas į maistinę plėvelę arba foliją ir dedamas į šaldytuvą.
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 cm storio griežinėliais, pabarstoma druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:

  • po 2 min. iš abiejų pusių - jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje;
  • steikas apkeptas po 3 min. iš abiejų pusių - paviršius apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos - vidtiniškai iškepęs;
  • jautienos steikas apkeptas po 4 min. iš abiejų pusių - pilnai iškepęs.

Sviestas išimamas iš šaldytuvo, išvyniojamas ir supjaustomas 1 cm storio griežinėliais. Jautienos steikai išdėliojami į lėkštes, ant kiekvieno uždedama po 1-2 griežinėlius sviesto ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis

Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais

Kepta jautiena kinietiškai

Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais

Mėsos apkepas su sūriu

Jautiena su džiovintomis slyvomis