pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mesos kukuliai su makaronais orkaiteje - skanių tradicijų patirtis

Mėsos kukuliai grietinės padaže orkaitėje

Mėsos kukuliai grietinės padaže orkaitėje – sveikas, skanus, sotus ir dietinis patiekalas suaugusiems ir vaikams pietums ar vakarienei. Patiekite su bulvių koše, makaronais ir daržovėmis. Mėsos kukulius grietinės padaže labai lengva paruošti orkaitėje.

Paskirtis: Pietų receptai

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Pieno produktai

Reklama

Mėsos kukuliai su makaronais orkaitėje

Dažniausiai dėl makaronų galvas pametę vaikai. Tad ir mano namuose makaronų patiekalai ir receptai skirti vaikams. Vis galvoju, ką nors naujo, vis kažką kitaip. Ir šiandienos pietūs gavosi greitai sumeistrauti, o orkaitė atliko didžiąją dalį darbo už mane.

Makaronus šiek tiek apviriau pasūdytame vandenyje. Žinoma rinkausi kokybiškus itališkus kietųjų kviečių “Felicetti” firmos makaronus. Kukuliams į draugiją pakviečiau mocarela, kad kepant orkaitėje tiesiog iširptų. Žinoma, kad mano pietūs pasigamintų daug greičiau, pasirinkau kokybišką itališką “Parente” firmos pomidorų padažą. Jis kokybiškas, skanus ir tikrai sutrumpina gaminimo laiką, o skonis nė kiek nenukenčia. Ir žinoma vainikavimui, rinkausi puskietį sūrį Tilsit, kuris puikiai lydosi.

  • Porcijos: 4
  • Užtruksite: gaminat apie 20 min + 25 – 30 min, kol keps orkaitėje

Ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršas. Kaip jau minėjau, šiame recepte galite naudoti kalakutienos faršą. Taip pat galima rinktis jautienos bei kalakutienos faršo mišinį, nors tai yra kaloringesnis ir mažiau maistingas pasirinkimas.
  • Panko džiūvesėliai. Šie mėsos kukuliai gali būti paruošti ir iš paprastų džiūvesėlių. Be to, jei norite, kad jie būtų dar maistingesni arba beveik neturėtų angliavandenių (pavyzdžiui, laikantis Keto mitybos), vietoje panko džiūvesėlių galite naudoti migdolų miltus.
  • Kietasis sūris. Mėsos kukuliuose gali būti naudojamas ir fermentinis sūris, bet jis jiems nesuteiks tokio tinkančio švelniai pikantiško skonio.
  • Alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus labiausiai sustiprina mėsos kukulių skonį, tačiau jį galima pakeisti avokadų ar kitu šaltai spaustu augaliniu aliejumi.
  • Petražolės. Vietoje petražolių galite naudoti kitus žalumynus, tokius kaip bazilikai, laiškiniai česnakai ar netgi špinatai, arba apskritai jų nedėti.

Šie mėsos kukuliai yra itin universalūs ir puikiai dera su daugeliu valgių:

  • Bulvių koše. Mes, lietuviai, tiesiog dieviname bulvių košę. O kas gali būti dar geriau, negu mėsos kukuliai su bulvių koše? Jie gali būti patiekti su bet kuriomis daržovėmis arba paruošti kaip švediški kukuliai.
  • Makaronais. Mėsos kukulius galima patiekti ir su įvairiais makaronais ir spagečiais. Ne veltui kukuliai su spagečiais ir pomidorų ar pesto padažu yra itališkos virtuvės klasika. Tad kol vištienos kotletai šyla, išsivirkite makaronų ir – vualia – per 10 minučių turite puikų patiekalą.
  • Daržovėmis. Šie vištienos kukuliai ir taip yra gana sotūs, todėl juos galite valgyti vien su daržovėmis. Tereikia pakepinti šviežių ar šaldytų daržovių ir turėsite ne tik sotų, bet ir ypač liesą valgį.
  • Sriubomis. Sriubios yra jėga, tačiau retas kuris nuo jų pasisotiname. Sprendimas? Jas valgyti su vištienos kukuliais.
  • Vienus su padažu. Galų gale, šiuos mėsos kukulius galima valgyti tiesiog vienus su padažu. Padažų pasirinkimas įvairus: nuo aštresnių barbekiu ar buffalo iki švelnesnių tzatziki ar teriyaki padažų.

Kodėl šis mėsos kukulių receptas?

  • Sveikesnė sudėtis. Naminiai kotletai paprastai gaminami su didžiuliu kiekiu maltų džiūvėsėlių ar sutrupinto batono. Deja, šie angliavandeniai pasižymi mažu maistingumu ir dideliu kaloringumu. Todėl šiame recepte jie pakeičiami panko džiūvesėliais, kurie atlieka tą pačią tešlos „surišimo“ funkciją, tačiau tam jų užtenka žymiai mažiau. Be to, šiuose kotletukuose vietoje kiaulienos ir jautienos naudojamas vištienos faršas, kuris turi ženkliai mažesnį kiekį sočiųjų riebalų ir kalorijų. Galiausiai, mėsos kukuliai kepami su kur kas sveikesniu šaltai spaustu alyvuogių aliejumi, o ne rafinuotais saulėgrąžų ir rapsų aliejais, ir į juos nededama nė kiek sviesto ar grietinės.
  • Mažai kalorijų. Kaip ką tik aptarėme, įprastuose kotletuose gausu kalorijų dėl didžiulio džiūvėsėlių ar batono kiekio ir riebios mėsos bei sviesto arba grietinelės naudojimo. Tuo metu šie vištienos kotletai yra gerokai liesesni – vienoje porcijoje tėra vos 300 kalorijų.
  • Dar sočiau. Nors vištienos faršas sumažina kaloringumą, jis suteikia dar daugiau baltymų, kurie padeda mėsos kukuliams tapti dar sotesniu valgiu.
  • Greitai paruošiami. Pagaminti naminius kotletus dažniausiai užtrunka bent 40 minučių, o sveikesnį jų variantą vien iš daržovių – virš valandos. Tuo tarpu šie sveiki vištienos kotletai paruošiami vos per 30 minučių ar net trumpiau.
  • Skanu atšildyti. Retai atšildytas maistas išlieka toks pat skanus kaip šviežias. Tačiau bene didžiausias šių mėsos kukulių privalumas yra tai, kad jie net ir užšaldyti išlaiko savo skonį. Todėl bet kada juos ištraukę iš šaldiklio ir atšildę galėsite mėgautis tokiu pat skaniu patiekalu kaip ir iš šviežiai paruoštų kukulių. Negana to, jie puikiai dera su daugeliu valgių: bulvių koše, makaronais, sriubomis ir dar daugiau!

Burokėlių sriuba su mėsos kukuliukais

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt