Įdarytos paprikos – nostalgiškas skonis
Įdarytos paprikos – tai dar vienas skonis iš vaikystės. Toks ne visai įprastas „vaikiškiems” skonių prisiminimams, tiesa? Tačiau mano kartos žmonės tikrai turėtų prisiminti tuos laikus, kai daržovių parduotuvėse pasirodydavo pirmosios paprikos. Jos atkeliaudavo berods iš Bulgarijos, mums būdavo gana neįprasto skonio, daržuose tada tokios nebuvo auginamos. Visos atvežtos paprikos būdavo tokios blyškios žalsvai gelsvos formos, pailgos ir mėsingos, ir jų sezonas visuomet būdavo „atidaromas” vienu ir tuo pačiu receptu – įdarymu mėsos ir ryžių faršu:)
Tų paprikų pirkti mane mama siųsdavo į daržovių parduotuvę, berods jos pavadinimas buvo „Ropė”:) Tempdavau pilną krepšį – tūrio užimdavo daug, o svorio beveik nebuvo. Tada visi namai pakvipdavo troškinamų paprikų aromatais, o į mėsos įdarą mama pripjaustydavo tokį kalną šviežių žalumynų, jau suvešėjusių mūsų sode, kad kartais suabejodavau, ar mėsa, ar žalumynai visgi čia užima pagrindinę rolę:) Petražolės, krapai, svogūnai ir šviežutėliai česnakai mėsos faršą padarytdavo kvapnų ir labai sultingą.
Vėliau saldžiųjų bulgariškų paprikų derlius keliaudavo įvairių troškinių pavidalu į stiklainius, žiemai. Tačiau įdarytos paprikos visada būdavo didelė šventė net mums, vaikams. Man labai patikdavo, kad mama visuomet uždėdavo nupjautą paprikos kepurėlę, ir patiekta lėkšteje paprika man visada būdavo labai graži:) Kraudavom negailėdami riebios kaimiškos grietinės, barstydavom krapais, ir valgydavom su pačiomis šviežiausiomis sezono bulvytėmis.
Tad šios nostalgijos vedama prigaminau visą troškintuvą paprikų, kurios užaugintos jau ne Bulgarijoje, o Lietuvoje, ir kurios mane, ir mano vyrą maloniai skoniais nutransportavo kelis dešimtmečius atgal:) Kaip gera, kai yra dalykų, kurie mus sieja, nepaisant skirtingų miestų, kuriuose augome, ir dešimtmečio, kuris skiria mano ir jo vaikystę:)
clock clock iconcutlery cutlery icon
folder folder icon
instagram instagram icon
pinterest pinterest icon
print print icon
squares squares icon
Orkaitėje keptos įdarytos paprikos su sočiu vištienos įdaru
Šiais metais paprikų derlius ypatingai gausus. Jau užkonservavau atsargas žiemai. Kitas žingsnis – paprikos su vištienos įdaru. Šis patiekalas tikrai nuostabus! Nepaisant paruošimo paprastumo ir nedidelio ingredientų kiekio, rezultatas gaunasi nuostabus! Tik šešios paprikos, ir vakarienė visai šeimai paruošta.
Įdarytų paprikų įdaras dažnai būna sausas. Dažniausiai tai atsitinka naudojant maltą vištieną, nes joje yra mažiau sulčių. Ištaisyti šią problemą tikrai paprasta. Šiame recepte vietoj maltos mėsos naudojama vištienos filė, o norint gauti papildomo sultingumo, į marinatą dedama grietinės ir žolelių.

Kaip užsiauginti tankius antakius ir ilgas blakstienas: dermatologės patarimai
Daugelis svajoja apie natūraliai tankius antakius ir ilgas blakstienas. Dermatologė Katerina Bakiko dalijasi naudingais patarimais, kaip tinkamai prižiūrėti antakius ir blakstienas bei kokios priemonės.
Valentino diena daugeliui asocijuojasi su romantika, pasimatymais ir meilės išraiškomis. Tačiau ne visi šią dieną švenčia su antrąja puse. Ką daryti, jei esate vienišas.

Įdarytos paprikos
- 8 nedidelės saldžiosios paprikos
- šlakelis aliejaus
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- pundelis morkų, supjaustytų griežinėliais
- Druskos, pipirų, čili pipirų
- Pomidorų pastos
- Patiekimui – grietinės ir adžikos (rekomenduoju Buga’s adžiką)
- Patiekimui – virtų bulvių
Įdarui:
Pradėkite nuo įdaro. Ryžius užpilkite vandeniu (pusei stiklinės – nepilna stiklinė vandens), ir išvirkite. Kol ryžiai verda, apkepinkite svogūnus, kol jie švelniai apskrus. Pačioje pabaigoje sudėkite susmulkintą česnaką ie po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.
Pasiruoškite įdarymui paprikas: nupjaukite jų viršūnes, ir išimkite sėklas ir membranas, praskalaukite ertmę vandeniu. Kimškite įdaro vis paspausdami, kad visa ertmė kuo labiau užsipildytų. Uždenkite įdarytą papriką nupjauta „kepurėle”.
Uždenkite puodą, užvirinkite, ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies apie 40 min. Aš dažniausiai užvirus troškintuvą perkeliu į orkaitę, įkaitintą iki 160C ir palieku troškintis apie valandą (ir pvz einu pasivaikščiot:)).
Patiekite įdarytas paprikas pabarstę žalumynais, su virtomis bulvėmis, grietine ir būtinai adžika!! Ji čia labai tinka.

Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais
Jau rodžiau kaip paruošti įdarytas paprikas su faršu ir sūriu, keptas orkaitėje, o šiandien parodysiu kiek kitokį variantą – su faršu ir ryžiais. Tik jas kepsime nebe orkaitėje, o ištroškinsime puode. Taip pat šiam variantui aš nenaudoju sūrio, nors jeigu jį labai mėgstate, jis čia taip pat tiks. Šis receptas gimė dar mano studentavimo laikais, kai bendrabutyje tiesiog nebuvo orkaitės, o šį patiekalą aš labai mėgau. Tada išmokau jas troškinti ir kartas nuo karto tai darau iki šių dienų. Tikras skanumėlis!

Idarytos paprikos su vistiena
Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūsŽymos:
Džiuginantys šventiniai ar savaitgalio pietūs, kurie patiks visai šeimynai!Įdarytoms paprikoms reikės:
800 g smulkintos vištienos krūtinėlės mėsos;
2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
Šiek tiek ekologiškos ciberžolės;
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
200 g ekologiškų basmati ryžių;
150 g pievagrybių;
5 vnt. ekologiškų paprikų;
400 ml ekologiškos pomidorų tyrės;
60 g ekologiško sviesto;
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę sumaišome su kiaušiniais, dedame druską, ciberžolę ir pipirus.
- Sudedame ryžius į puodą ir verdame apie 8-10 min. Juos atvėsiname ir įdedame į maltos mėsos masę.
- Pievagrybius susmulkiname su peiliu mažais kvadratėliais ir taip pat dedame į paruoštą masę.
- Paprikų viršūnėles nupjauname ir į vidų sudedame jau paruoštą mėsos, ryžių ir pievagrybių masę ir uždengiame paprikų viršūnėlėmis. Įdarytas paprikas dedame į kepimo indą.
- Tuomet dedame pomidorų tyrę ir sviesto gabaliukus į tarpus inde tarp paprikų.
- Kepame apie 60 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus apibarstome susmulkintomis petražolėmis.
- Tiekiame su daržovėmis, galima ir su avokado užtepėle.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
RECEPTAI
- Pusryčių patiekalai
- Pietų patiekalai
- Vakarienės patiekalai
- Užkandžiai
- Desertai
- Sriubos
- Salotos
- Šventiniai patiekalai
RECEPTŲ ŽYMOS
Reklama
0 0 BalsavoPatiko? Įvertinkite!0 Komentarai(-ų) Įterpti atsiliepimaiŽiūrėti visus komentarus