pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs Lietiniai su Vištiena ir Sūriu

Lietiniai su vištiena ir sūriu

Išsisaugokite:

Kai šeimai pabosta saldūs blynai, dažnai kepame tokius lietinius su sūriu ir vištiena. Jie skanūs ir šilti ir kiek pravėsę.

Šešiems dideliems (per visą keptuvę) lietiniams iškepti reikės:

8 valgomųjų šaukštų miltų

3 valgomųjų šaukštų aliejaus

Įdarui:

300 g. vištienos filė

100 g. fermentinio sūrio

Aptepti:

6 valgomųjų šaukštų natūralaus skonio jogurto (galima pakeisti majonezu maišytu su pomidorų padažu)

Kepimui:

Lietiniai su vistiena ir suriu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lietiniai su vistiena ir suriu” rasta receptų 1000Greitas kefyro pyragas su vištiena ir sūriuLietiniai su dešrelių ir sūrio įdaru apkepti orkaitėje

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai.

Žymės: moliūgas, desertas, zefyrai

Ingredientai

  • virta, malta vištienos krūtinėlė: 200 gramų
  • morkos: 1 (nedidelės)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • pievagrybiai: 3
  • fermentinis sūris: 100 gramų
  • druska
  • pipirai
  • chmeli suneli prieskoniai
  • aliejus: šiek tiek
  • vanduo: šiek tiek
  • grietinė
  • pomidorų padažas
  • česnakas
  • petražolės: trupučio
  • vanduo: trupučio
  • miltai: trupučio

1. Iš pradžių morką sutarkuokite, svogūną bei pievagrybius supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
3. Berkite svogūnus, jiems truputį pakepus - morkas. apkepinusios pilkite šiek tiek vandens ir berkite pievagrybius.
4. Kai jau viskas pasitroškina, suberkite vištieną. Jeigu reikia, galite dar vandens šiek tiek įpilti (tik ne per daug), jis kepinant išgaruos. Sūdykite, berkite pipirų ir chmeli suneli prieskonių (ar kitų mėgstamų žolelių mišinio, bet jos turi neužgožti kitų produktų skonio) pagal skonį.
5. Pakepintą įdarą (turi nelikti vandens) perdėkite į dubenį kad atvėstų.
6. Į atvėsusią masę įtarkuokite fermentinį sūrį bei gerai išmaišykite.
7. Po to imkite blyną, dėkite įdaro bei sulankstykite i keturkampį. Šitaip kartokite, kol nebeliks įdaro.
8. Jeigu vienu kartu nesuvalgote, o kitą dieną to pačio maisto nesinori, tokius pusgaminius galima užšaldyti.
9. Padažas: Keptuvėje arba nedideliame puode pakaitinkite grietinę, pomidorų padažą bei truputį vandens iki užvirimo, berkite kapoto česnako (čia jau pagal skonį, kaip mėgstate, daugiau ar mažiau), petražolių, jeigu reikia - druskos ir pipirų. Truputį pakaitinkite bei supilkite į padažinę.
10. Prieš patiekdamos, suformuotus lietinius apkepkite svieste arba aliejuje, kaip jau labiau patinka, dėkite į lėkštę ir užpilkite pasiruošto padažo. Skanaukite!