Šiame straipsnyje rasite įvairių krekerių pyrago receptų, kurie nereikalauja daug laiko ir pastangų.
Krekerių pyrago receptai
Receptas su maskarponės sūriu ir braškėmis
Šis receptas puikiai tinka mėgstantiems saldžius desertus su vaisiais.
Ingredientai:- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 220 gramų braškių (šaldytos/šviežios)
- 50 gramų sviesto (lydytas)
- 400 gramų maskarponės sūrio
- 300 gramų varškės sūrio
- 200 gramų baltojo šokolado
- 170 gramų krekerių (saldūs (arba sausainiai))
Krekerius (arba sausainius) gerai sugrūskite ir sumaišykite su išlydytu sviestu. Gauta krekerių mase išklokite torto formos dugną ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.
Užkandėlė su krekeriais, sūriu ir alyvuogėmis
Greitas ir paprastas užkandis.
Ingredientai:- 2 pakeliai krekerių
- 1 pakelis sūrio (tepamas (arba varškės užtežėlė))
- 20 vienetų alyvuogių (juodos)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Krekeriai su krabų lazdelėmis
Puikus pasirinkimas greitam užkandžiui.
Ingredientai:- 1 pakelis krekerių (maišelis)
- 1 pakelis krabų lazdelių
- 4 vienetai pomidorų pastos
- 2 skiltelės česnakų
- 4 valgomieji šaukštai majonezo
- šiek tiek druskos
- šiek tiek krapų
- šiek tiek pipirai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Silkės užtepėlė ant krekerių
Sūdyto skonio mėgėjams.
Ingredientai:- 1 vienetas agurkų
- 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
- 1 vienetas obuolių (žalios spalvos)
- 1 vienetas svogūnų
- 250 gramų silkių (file, sūdyta)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 150 gramų krekerių
Silkę supjaustykite plonais gabaliukais, sutarkuokite obuolį, susmulkinkite svogūną, sudėkite krapus, dėkite grietinės, pagardinkite druska bei pipirais.
Plekšnės su krekerių trupiniais
Netradicinis būdas paruošti žuvį.
Ingredientai:- 1 kilogramas plekšnių (filė)
- 200 gramų krekerių
- 1/3 vieneto citrinų
- 150 gramų sviesto
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8
Paruošimo būdas:Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą. Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę.
Tortas iš krekerių su grietine ir kondensuotu pienu
Greitai pagaminamas desertas.
Ingredientai:- 250 gramų cukraus pudros
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
- 500 gramų grietinės
- 250 gramų kondensuoto pieno
- šiek tiek vanilinio cukraus
- 300 gramų krekerių (nesūrūs)
Cukraus pudrą, grietinę, vanilinį cukrų ir citrinos rūgštį sudėti į indą ir išplakti iki vientisos masės.
Krekeriai su feta sūriu ir vynuogėmis
Puikus užkandis vakarėliui.
Ingredientai:- 35 vienetai krekerių (arba tartaletės)
- 150 gramų sūris (feta)
- 150 gramų varškės
- 1 sauja petražolių (sukapotos)
- 35 vienetai vyniuogių
- 35 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Greitas krekerių tortas su kondensuotu pienu
Šis receptas vertas išbandymo, nes ruošimas užima labai mažai laiko, o skonis fantastiškas.
Ingredientai:- 600 gramų krekerių
- 450 gramų grietinės
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 2 vienetai citrinų
- 1 arbatinis šaukštelis želatinos
Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1
Paruošimo būdas:Į dubenį supilame kondensuotą pieną, grietinę, išspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai išmaišome.
Krekerių tortas su šokoladu
Šokolado mėgėjams.
Ingredientai:- 0.5 stiklinės cukraus
- 200 gramų juodojo šokolado
- 295 gramai sviesto (82 proc. riebumo)
- 500 gramų grietinės
- 600 gramų krekerių
- šiek tiek pabarstukų (papuošimui)
Virš ugnies ištirpiname sviestą, cukrų ir 100 g šokolado. Supilame grietinę ir dar truputį pakaitiname (virti nereikia).
Krekerių tortas su "Rududu"
Sotus ir skanus.
Ingredientai:- 2 valgomieji šaukštai kakavos
- 1 vienetas pieno (sutirštintas "Rududu", skardinės)
- 100 gramų sviesto (minkštas)
- 1 sauja vaisių (džiovinti)
- 300 gramų krekerių
Elektriniu maišytuvu išplakti sutirštintą pieną su sviestu. Į paruoštą masę suberti krekerius, džiovintus vaisius (razinas, vyšnias, spanguoles) ir gerai išmaišyti.
Krekeriai su lašiša ir alyvuogėmis
Puikiai tiks šventiniam stalui ar netikėtai užklupus svečiams.
Ingredientai:- 20 vienetų alyvuogių
- 200 gramų lašišų (filė)
- šiek tiek žalumynų
- 200 gramų varškės sūrio (tepamas)
- 20 vienetų krekerių
Ant kiekvieno krekerio tepame varškės sūrio (arba trintos varškės su česnakais ir prieskoniais), dedame susuktą lašišos gabaliuką, o į vidurį galime įdėti pusė alyvuogės.
Desertas su šokoladu, kondensuotu pienu ir zefyrais
Šis desertas tokio puikaus skonio, jog niekas nepatikės, kad pagaminote vos per 5 minutes.
Ingredientai:- 300 gramų juodojo šokolado
- 400 gramų kondensuoto pieno (apytikriai)
- 1 sauja lazdyno reišutų
- 1 sauja krekerių
- 1 sauja marshmallows zefyrų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10
Paruošimo būdas:Smulkiai sulaužome šokoladą ir sudedame į puodą.
Krekeriai su parmezano sūriu ir sezamo sėklomis
Traškūs ir sūrūs. Šie krekeriai yra sveikesnė alternatyva bulvių traškučiams bei visiškai nesudėtingai pagaminami namuose.
Ingredientai:- 100 gramų miltai
- 100 gramų sūris (Parmezano)
- 40 gramų sviesto 82%
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vienetas kiaušinių trynių
- šiek tiek druskos
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Krekeriai su varške ir vaisiais
Lengvas ir gaivus desertas.
Ingredientai:- 100 gramų krekerių
- 1 vienetas kivių
- 1 vienetas persikų
- 100 gramų varškės (kreminė, su žalumynais)
- šiek tiek riešutų (mėgiami)
Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4
Paruošimo būdas:Kivį ir persiką supjaustyti griežinėliais. Krekerius aptepti kremine varške, uždėti po griežinėlį kivio ir persiko. Apibarstyti riešutais. Užkandis labai tinka prie vyno.
Salotos su krekeriais ir vištiena
Ingredientai:- 300 gramų vištiena (Krūtinėlė (virta ar rūkuta))
- 200 gramų slyvų (džiovintos)
- 400 gramų pievagrybių
- 300 gramų agurkų (švieži)
- 200 gramų morkų (koriejietiškos)
- šiek tiek krekerių (sūrūs)
- šiek tiek špinatų (lapai)
- šiek tiek ridikėlių
- šiek tiek sulčių (mėlynųjų kopūstų)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Tinginio variacija su krekeriais
Palepinkite savo šeimą gardžiais gaminiais ir prisiminkite legendinio tinginio receptą. Tik šį kartą siūlome išbandyti kitokią jo versiją.
Reikės: saldžių krekerių: 400 gramų, sviesto: 200 gramų, kondensuoto pieno: 1 indelio.
Gaminimas: Iš pradžių kondensuotą pieną bei sviestą kaitinkite maišydamos, kol masė tampa vientisa ir šiek tiek sutirštėja. Tuomet suberkite sausainius, išmaišykite. Tada dėkite į maišelius, suslėkite, kad neliktų oro.
Karamelinis krekerių tortas
Reikės:
- 500-600 g saldžių krekerių „Žuvyčių“;
- 1 indelio „Rududu“;
- 1 pakelio sviesto (180-200 g);
- 1 citrinos;
- 4 v. š. riebios grietinės;
- žiupsnelio druskos;
- džiovintų vaisių, uogų, riešutų pagal skonį (jei norite).
Kaip gaminti:
Ant silpnos ugnies mašydami kaitiname sviestą ir „Rududu“, kol viskas ištirpsta, ir masė tampa vienalyte. Dedame grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitiname. Atvėsiname. Supilame išspaustas citrinos sultis ir sudedame nutarkuotą žievelę. Masę išplakame mikseriu. Sausainius beriame į dubenį, suberiame džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. ir supilame kremą.
Greitas krekerių tortas su grietine ir citrina
Iš pateikto kiekio produktų tortas gaunasi tikrai nemažas, užteks Jums, visai šeimai ir dar draugus pavaišinti :)
Reikės: indelio kondensuoto pieno; 450g grietinės (30% riebumo); 2 citrinų; 600g krekerių; 1 šaukštelio želatinos.
Eiga:
Į dubenį supilame kondensuotą pieną, grietinę, išspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai išmaišome. Supilame ištirpintą želatiną ir vėl viską išmaišome. Į gautą masę suberiame krekerius, gerai išmaišome ir sudedame į torto formą. Viską sulyginame ir dedame į šaldytuvą, mažiausiai kelioms valandoms, o geriausia palaikyti per naktį. Viršų apibarsčiau kokoso drožlėmis. Be to, į masę galima įmaišyti bananų, riešutų, priklauso nuo fantazijos :)
Krekerių torto patarimai
- Jokiu būdu nesirinkite saldžių krekerių, jei kartais neradote parduotuvėje.
- Formą, kurioje laikysite krekerių tortą, galite rinktis pagal savo norus.
- Formą, kurioje laikysite krekerių tortą, dugną ir šonus išklokite maistine plėvele.