pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greitas ir Gardus Varškės Pyragas: Receptas Kiekvienai Šeimai

Rudenį be obuolių ir varškės pyragų - ne ruduo. Pristatome greitą, gardų pyragą visiems atvejams. Šis pyragas tikrai patiks kiekvienam lietuviui, nes varškė mums išties itin artimas ingredientas. Tai namų virtuvės hitas - pyragas, kuris tikrai patiks kiekvienam.

Greitas Pyragas - Tik 12 Minučių Paruošimui

Pavadinimas „12 minučių“, nes aš jį per tiek laiko pašaunu į orkaitę. Pirmą kartą gaminant gal ir ilgiau užtruksite, bet kai įgusite, tikrai daugiau laiko neatims. Ved. Beata Nicholson pastebi, kad jos tinklaraščio skaitytojai dažnai prašo receptų, kurie būtų greiti ir geri: "Iš tų prašymų populiariausi yra „greitai, labai greitai, žaibiškai ir labai gerai“." Ji net vieną TV laidą šiai temai buvo paskyrusi ir gamino patiekalus iš produktų, kurių visada turi savo spintelėje. Jos kepinių knygoje netgi yra „Žaibiški keksiukai“ ir „Spintelės pyragas“.

Pyrago Sluoksniai ir Skoniai

Šio pyrago pagrindas trapus, gana tvirtas, skonio ir spalvos jam suteikia cinamonas ir imbieras. O ant pagrindo visų taip mėgiama karalienė varškė. Varškės masę aš dalinu pusiau ir į vieną dalį beriu daug aguonų, razinų, o į kitą - dedu šaldytų uogų. Taip staigiuoju būdu pasidaro beveik du pyragai.

Ingredientai

Pagrindui reikės:

  • 200 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 50 g cukraus
  • Šaukšto cinamono ir šaukšto imbiero miltelių (nebūtinai nei tų, nei tų)

Varškės masei reikės:

  • 600 g pusriebės varškės
  • 50 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 saujų razinų
  • 50-70 g aguonų
  • Ir/arba 2 saujų šaldytų juodųjų serbentų arba kitų mėgstamų uogų

Gaminimo Eiga

  1. Įjungiame orkaitę, temperatūra 180 °C. Pasiruošiame kepimo indą (aš naudoju nedidelį kepimo indą tortams kepti), išklokite jį kepimo popieriumi.
  2. Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu.
  3. Šaltą sviestą vis pavoliodami į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų.
  4. Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padalinkite pusiau.
  5. Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su aguonomis, kita pusė - su uogomis.
  6. Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais trupiniais.
  7. Šauname į orkaitę kepti apie 50 minučių.

Obuolių Pyragas su Varške

Ko gero, ne viena šeimininkė sutiks, kad ruduo sunkiai įsivaizduojamas be kvapnaus, jaukumu namus užliejančio rudeniško obuolių pyrago. Obuolius ji pataria nulupti ir pjaustyti skiltelėmis. „Obuolius renkamės saldžiarūgščius, niekuo neypatingus. Ne mažiau už obuolius gardesnis ir varškės sluoksnis. Jam galite naudoti tiek naminę, tiek pirktinę varškę. „Jeigu perkame varškę pakeliuose, ji drėgnesnė, tada reikia mažiau kiaušinių ir mažiau grietinės.

Kiti patarimai: Jei mėgstate, kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka. Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos.

Pastabos ir patarimai

  • Dariau puse porcijos gavosi nemazai tik supuliau vieno apelsino sulciu ir citrinos koki 2 s.
  • Dejau tik nepilna stikline cukraus ir buvo pats tas. Tai jei supylus dvi,saldumas turetu buti nezmoniskas. Apie glaista ne kalbos negalejo buti!!! Ir kita karta sviesto maziau idesiu,kai kepe pradejo riebalai begti pro kepimo formos krastus.
  • Razinu tik 100 g. dejau nors pagal recepta 130 g. reiktu. Labai saldus gavosi. Sakyciau kita kart razinu ir 50-60g. uztektu.

Atsiliepimai

Daugelis teigia, kad tai ypatingai gardus, lengvai ir skaniai pagaminamas pyragas. Kepu jau iš eilės antrą kartą. Ir dar kepsiu. Giria visa 6-ių žmonių šeimyna.

Vartotojai pastebi, kad wow super varškės šis apkepas! Labai purus ir skanus gavosi.