Kiek laiko virti bulves?
- Nuskustos bulvės verdamos 20–25 min., šviežios – 10-15 min.
- Bulvės su lupenomis verdamos 25 min., šviežios – 20 min.
- Smulkiai supjaustytas bulves sriubai virkite 12-15 minučių.
- Išvirti bulves mikrobangių krosnelėje galima per 10-12 minučių.
- Daugiafunkciniame puode režimu „Virimas garuose“ bulves išvirsite per 30 minučių.
Prieš skusdami bulves, jas nuplaukite po šaltu vandeniu. Bulves reikia nuplauti ir nuskusti prieš pat verdant. Norint skaniai išvirti bulves, vadovaukitės šiomis taisyklėmis:
Nuluptų bulvių virimo laikas – apie 20-25 minutes.
Dar keli patarimai:
- Kad bulvės greičiau išvirtų, rekomenduojama į vandenį įdėti gabalėlį sviesto, maždaug 20 gramų, taip sutrumpinsite virimo laiką iki 5 min.
- Kad verdamos bulvės nesukristų nupilkite šiek tiek karšto vandens ir užpilkite šaltu vandeniu.
- Kad bulvės nesuvirtų, įpilkite šaukštą 6% acto 1 litrui vandens.
- Virtas bulves galite pagardinti įvairiais žalumynais.
Kiek virti cepelinus?
- Tarkuotų bulvių cepelinus reikia virti 20-25 minutes.
- Šaldytus tarkuotų bulvių cepelinus reikia virti 35-40 minučių.
- Virtų bulvių cepelinus reikia virti 10 minučių.
- Cepelinus su varške reikia virti apie 20 minučių.
Ingredientai:
- virtos bulvės: 6 (vid. dydžio);
- žalios bulvės: 6 (vid. dydžio);
- bulvių krakmolas: 250 gramų;
- druska;
- malta mėsa: 400 gramų;
- svogūnai: 1 (nedidelio);
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto;
- pipirai;
- mėgiami prieskoniai.
Paruošimas:
- Pirmiausia virtas bulves nulupkite bei sutrinkite grūstuve (arba sumalkite mėsmale).
- Tuomet žalias bulves nuskuskite bei sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
- Tada virtų bulvių košę sumaišykite su sutarkuotomis bulvėmis, sudėkite krakmolą, druską bei viską gerai išminkykite, kad gautųsi vientisa masė.
- Įdaras: Smulkintą svogūną pakepinkite įkaitintame aliejuje (aliejaus daug nereikia), kol gražiai pagels, sudėkite į maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais, jeigu norisi – mėgiamais prieskoniais, išmaišykite.
- Po to formuokite cepelinus, juos truputį apvoliojame krakmole bei dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite dideliame kiekyje vandens maždaug 25 minutes. Skanaukite su mėgiama grietine ir/ar spirgučių padažu.
Pastebėjimas: Cepelinai gavosi labai gardūs bei minkštučiai, o žinant kiek laiko ir terlionės dažniausiai užima bulvių tarkavimas, sunkimas ir panašiai gaminant įprastus cepelinus, šituos gaminti net labai verta.

Kaip virti bulves su lupenomis
Jei jums reikia išvirti bulves su lupenomis salotoms ar kitam patiekalui, sekite šias instrukcijas:
- Kruopščiai nuplaukite bulves. Rinkitės vidutinio dydžio bulvių gumbus .
- Įdėkite bulves į vandenį taip, kad vanduo visiškai jas apsemtų.
- Puodą uždenkite dangčių. Kai vanduo užvirs, virkite bulves 20 min.
- Nupilkite karštą vandenį. Užpilkite bulves šaltu vandeniu ir palaikykite 30 sekundžių.
- Bulves galite lengvai nulupti ir valgyti.
Bendras bulvių su lupenomis paruošimo laikas – 25 min.
Ingredientai- Nuskustos bulvės

Kiek virti koldūnus?
Kita vertus, šis procesas nėra sunkus – atrodytų, tiesiog sudėkite juos į puodą, išmaišykite ir palaukite penkias minutes. Tačiau, norint gauti tikrą malonumą iš pagaminto patiekalo, jo išvaizdos ir konsistencijos, reikia atsižvelgti į kai kurias subtilybes.
