Ingredientai
- bulvių: 700 gramų
- vištienos: 400 gramų
- pievagrybių: 200 gramų
- šaltai rūkytos kiaulienos šoninės: 200 gramų
- druskos
- pipirų
- neriebios grietinėlės: 250 mililitrų
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Supjaustome bulves mažais-vieno kąsnio gabalėliais.
3. Vištieną supjaustome panašaus dydžio nedideliais gabalėliais.
4. Pabarstome vištieną druska bei pipirais.
5. Tuomet šoninę smulkiai supjaustome. Apkepame keptuvėje kartu su vištienos gabalėliais.
6. Suberiame supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes kepame.
7. Tada mėsą sumaišome su bulvėmis, suberiame į kepimo indą (keramikinį arba stiklinį). Užpilame grietinėle.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Skanaujame!
Vistienos ir bulviu troskinys
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Daugiau receptų
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.

Vištienos ir bulvių troškinys (rusiška virtuvė)
Vieštieną apkepinkite keptuvėje. Kol višta apkeps, sutarkuokite morkas, riekutėmis supjaustykite bulves, žiedeliais – svogūnus. Imkite puodą troškinimui, į dugną klokite sutarkuotas morkas, svogūnus ir pusę bulvių , ant viršaus dėkite apkepintą vištieną ir likusias bulves. Suberkite prieskonius ir užpilkite vandeniu, kad pusiau apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį. Statykite puodą ant mažos ugnies ir troškinkite kol bulvės pasidarys minkštos. Tada ant viršaus dėkite sviestą su grietine ir patroškinkite dar 5 minutes.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
nina ( 2013-10-08 17:17:18 )
noriu paklausti, ar vietoj slauneliu ir sparneliu, ka galima kita padeti?
mindaugas ( 2011-12-21 18:02:35 )
pirma kart gaminau vistienos patiekala pagal si recepta, pagaminau puikiai, labai skanu buvo.
receptas puikus. paprasti maisto produktai o skonis neitiketinas
linute ( 2010-01-20 15:30:29 )
gaminau si patiekala.super skanu!tik vietoje svogunu dejau ankstiniu pupeliu ir darzoviu sultinio.mano seimai labai patiko.
mamukas ( 2009-05-22 19:45:59 )
man mano wyras pagamino sita patiekala, wiska dare taip kaip parasyta, nu labai skanu, as likau labai patenkinta..
EwuteZ ( 2008-09-25 15:57:28 )
Skanu. Tik as siek tiek pakeiciau ji :) Vietoj vandens pyliau grybu sultini. Ir nedejau sviesto ir grietines.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.