Ingredientai:
Kukuliai:
- 200 g maltos jautienos (du kartus maltos);
- 3 v.š. ryžių;
- 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio;
- 3 v.š. miltų.
Sriuba:
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 l mėsos sultinio;
- 200 ml natūralaus jogurto;
- 2 v.š. miltų;
- 1 kiaušinio trynys;
- 1 a.š. džiovintos mėtos;
- 1/2 a.š. juojųjų pipirų;
- Žiubsnelis aitrios paprikos;
- 1 v.š. sviesto;
- Druskos pagal skonį.
Sriuba su kukuliais
Niekas niekada neatsisakys paragauti auksinės, kvapnios sriubos lėkštės su kukuliais ir daržovių gabalėliais. Neišsižadėk sau malonumo ir tu! Mėsos kukuliai yra populiarus patiekalas daugelyje šalių. Mėsos kukuliai ypač mėgstami Švedijoje, nes ten jie yra tradicinis nacionalinis patiekalas ir vadinami „mėsytėmis“. Sriuba, virta su kukuliais, tvirtai užėmė savo vietą ant mūsų stalo.
Paskirtis: Sriubų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MėsaReklama
Meksikietiška sriuba su ryžiais, mėta ir jautienos kukuliais
Jei pastebėjote – šią savaitę labai daug kalbu apie ryžius. Ne be reikalo, nes visą savaitę bandau paneigti mitą, kad ryžiai gali būti tik garnyras. Ankstesniuose įrašuose kalbėjau apie indišką biryani bei britišką kedgeree. Šiandien kviečiu nusikelti į saulėtąją Meksiką ir susipažinti su tradicine ryžių ir jautienos kukulių sriuba.
Gamindamas šią sriubą pasirinkau ilgagrūdžius ryžius iš naujojo „Malsena“ ryžių „Gurmanams“ asortimento. Tradiciniai ilgagrūdžiai ryžiai pasižymi nedideliu krakmolingumu, tad sriuboje „nesušoka“ į gumuliukus. Taip pat, gamindamas šį valgį, ryžius naudoju jautienos kukuliuose, kaip vieną iš sudedamųjų dalių. Ryžiai labai parankūs norint suklijuoti mėsą, o minėti ilgagrūdžiai ryžiai šią funkciją atlieką labai puikiai.
Sakoma, kad ši meksikietiška sriuba su ilgagrūdžiais ryžiais, mėta ir jautienos kukuliais yra tikras maistas sielai. Tačiau, kad taptų mėgstamu meksikiečių patiekalu, turėjo nukeliauti labai ilgą kelią. Šios sriubos užuomazgos siekia dar XIII amžių, kuomet arabai sriubą su riešuto dydžio mėsos kukuliais ‘importavo’ į Ispaniją. Praėjus keliems amžiams, sriuba kartu su ispanų konkistadorais pasiekė Meksiką, kur ji buvo galutinai ištobulinta, panaudojant regionui būdingus ingredientus ir tapo tikrų tikriausiu meksikiečių ‘comfort food’. Man šis valgis taip pat labai patiko. Pagrindinis šios sriubos akcentas – jautienos kukuliai su ryžiais ir šviežia mėta buvo kažkas naujo ir neragauto. Žinoma, nereikia pamiršti ir kitų šiai virtuvej būdingų prieskonių (kuminas, raudonėlis) bei orkaitėje apkeptų daržovių, kurios pagilino valgio skonį ir padarė ją viena iš man skaniausių sriubų.

Reikalingi ingredientai:
Malta mėsa350 gramų (Pasirinkite bet kokį faršą)Bulvės200 gramųSvogūnai80 gramųMorkos150 gramųVermišeliai100 gramųDruska, prieskoniaiPagal skonįAugalinis aliejus4 šaukštaiReklamaGaminimo eiga
1. Į faršą įberkite šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų, gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Kad įdaras neliptų prie rankų, pirštus suvilgykite šiltu vandeniu.
2. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite ir sudėkite kukulius. Virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Nepamirškite nugriebti putų, kad sultinys būtų skaidrus.

Pažįstama ir skanu: gardžios sriubos su kukulaičiais. 10 receptų
Sriubas su kukuliukais verda daugelis mamų ir močiučių, pagaliau – gal ir tėčiai bei seneliai. Ir ne tik Lietuvoje – ir kaimyninėse, ir tolimose šalyse. Tai puikus „du viename“ stiliaus patiekalas – pasotinantis, sušildantis, jei tik jam skiriama kokybiškų produktų ir lašas meilės verdant, dar ir nuostabiai skanus. Išsivirkite ir mėgaukitės!
Šaltinis:Sriuba su kukuliais / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Receptai Mėsa Sriuba Maistas4 asmenimsPagaminsite per 1 val. 20 min.Įvertinkite:3.7 / 77ReceptasIngredientaiBurokėliai : 3.00 vnt. (3 - 4 nedideli)Svogūnai : 2.00 vnt. (0,5 - kukuliams)Morkos : 1.00 vnt. (didelė)Grybai : 200.00 g (sauja, džiovintų)Aliejus : 2.00 valg. š.Bulvės : 3.00 vnt. (3 - 4)Pomidorų padažas : 3.00 valg. š. (3 - 4 aštraus)Juodieji pipirai : 1.00 žiupsnelis (malti - sriubai ir kukuliams)Druska : 1.00 žiupsnelis (sriubai ir kukuliams)Laurų lapai : 2.00 vnt.Barščių prieskoniai: 1.00 žiupsnelisPrieskoniniai žalumynai : 1.00 arbat. š. (smulkinti)Faršas : 300.00 g (300 - 400 jautienos - kukuliams)Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1.00 žiupsnelisKaip gaminti1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.

Sriuba su jautienos kukuliais
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos kukuliu sriuba” rasta receptų 1000Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmisOrkaitėje kepti jautienos kukuliai su pievagrybiais
Sriuba su jautienos kukuliais
Mano pažįstamųjų tarpe žmonės arba mėgsta sriubą. arba ne. Kaikurie pasakoja apie beveik magiškas sriubos galias, o kitiems jos gali net nebūti. Aš pati dar vis neapsisprendžiu, nes kartais tikrai jos pasiilgstu, tačiau gali praeiti kelios savaitės ir aš jos vistiek nenorėsiu.
Vakar prasidėjo Ramadano mėnuo ir tradiciškai tai mėnuo, kai sriubos tiesiog karaliauja. Greičiausiai todėl, kad pasnikaujant visą dieną, vakarienę norisi pradėti nuo kažko šilto ir maistingo. Mūsų namuose tokios sriubos valgomos, kaip pagrindinis patiekalas, todėl paprastai šalia užtenka tik kokio pyragėlio ar salotų.
