pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip pasigaminti skanią vistienos vyniotinį

Garnyro idėjos, kad tai būtų patiekalas

Šis vištienos kotletų receptas paruošiamas taip greitai, kad mes mėgstame jį patiekti su paprastais garnyrais, kad būtų greita vakarienė. Štai keletas geriausių mūsų idėjų:

  • Brokoliai: Gaminkite su troškintais brokoliais, virtais brokoliais (mes taip gaminame nuolat!) arba skrudintais brokoliais. Jis dar sudėtingesnis su skrudintais brokoliniais,
  • Žirniai: Išbandykite šį 5 minučių žirnių receptą.
  • Sveiki grūdai: Šiuos vištienos kotletus derinkite su citrininiais ryžiais, orzo, kuskusu, farro ar quinoa.
  • Grūdų salotos: Įsivaizduokite ir pridėkite kažką panašaus į quinoa salotas, orzo salotas ar lęšių salotas.
  • Žaliosios salotos: Sumaišykite paprastas rukolos salotas arba lapinių kopūstų salotas arba derinkite su obuolių pankolio salotomis, kapotomis salotomis arba endivijos salotomis.

Naminis vištienos vyniotinis, kuriam pagaminti nereikia pusę dienos stovėti prie viryklės

Klasikinis vyniotinis arba „dešra“ gaminama iš kelių rūšių mėsos. Pats procesas yra gana varginantis ir ilgas. Tačiau galima iškepti skanią naminę vištienos dešrą, visą dieną nestovint prie viryklės!

Vyniotinis pasirodo gaunasi toks kvapnus ir gražus, kad galite be baimės patiekti kaip pagrindinį patiekalą savo mėgstamiems svečiams. Patiekalui geriausiai tinka vištienos šlaunelių mėsa arba filė. Pasirodo tai – labai skanu, o kartu ir gana nebrangu.

Kaip pasigaminti vistienos vyniotini

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kaip pasigaminti skanu vistienos vyniotini” rasta receptų 1000Skanūs vištienos kotletaiNaminis Rududu - kaip jį pasigaminti patį skaniausią?

Kaip pasigaminti vištienos kotletus (dar žinomas kaip drugelis)

Jei pagal šį receptą pradėsite nuo vištienos krūtinėlės, vištienos kotletus galite pasigaminti patys, apvyniodami vištieną drugeliu. Tai greita ir paprasta, o vištienos kepimas labai skiriasi. Štai ką reikia padaryti, kad drugelis būtų vištienos krūtinėlė:

1 veiksmas: Uždėkite ranką ant vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga.

2 veiksmas: Išskleiskite vištienos krūtinėlę, tada supjaustykite išilgai klostės, kad atskirtumėte dvi puses (kiekviena pusė yra kotletas).

3 veiksmas: Vištiena paruošta naudoti pagal receptą! Jei norite, galite jį sumušti plaktuku, kad būtų švelnesnis, bet manome, kad šis žingsnis čia nereikalingas.

Įdarytas vištienos vyniotinis

GAMINIMAS:


Įdaro paruošimas. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar minutę pakepinkite. Pagardinkite citrininiais pipirais, gerai išmaišykite ir palikite ataušti.

Faršą pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, įmuškite kiaušinį, sukrėskite keptus svogūnus ir išminkykite. Suberkite ryžius, susmulkintas petražoles ir dar kartą išmaišykite.

Paruoštą vištą įtrinkite vištienos prieskoniais. Špinatų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir išdėliokite ant vištos išklotinės. Ant mėsos sukrėskite paruoštą įdarą. Pradedant nuo kaklo kuo standžiau susukite ir iškart apvyniokite storu siūlu, kad kepamas vyniotinis neiširtų.

Paruoštą vyniotinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į skardą, pridenkite folijos lakštu ir 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 1 val. Paskui nuimkite foliją ir kepkite dar apie 30 min. (kol paviršius gražiai apskrus). (Pjaustomas vyniotinis neiširs ir įdaras nebyrės, jei ištrauktą iš orkaitės dar 10 min. paliksite pastovėti kambario temperatūroje.)

Lankytojams

Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.

Svetainės draugaiReceptų: 11668
  • Valgių receptai
  • Pasaulio virtuvės
  • Gėrimų receptai
  • Receptų rinkiniai
  • Konservavimas
  • Valgymo menas
  • Sveika mityba

Ingredientai

1. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir gerai išmaišykite su druska ir prieskoniais.

3. Įkaitinkite vandenį (vištienos sultinį) ir įmaišykite želatiną. Po 10–15 minučių ji turėtų visiškai ištirpti.

4. Marinuotą mėsą sumaišykite su želatinos mišiniu.

5. Įdėkite ruošinį į kepimo indą, išlyginkite ir uždenkite folija. Taip pat galite naudoti kepimo rankovę, tada mėsą bus galima suformuoti tvarkingo ritinio pavidalu.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 60 minučių.

7. Paruoštą patiekalą atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą keletui valandų, o geriausia – visai nakčiai.

8. Patiekite naminę vištienos dešrą supjaustytą porcijomis ir su tuo, kas jums labiausiai patinka: su krienais, garstyčiomis, kečupu ar adžika.

Jei ketinate virti vyniotinį iš jautienos ar kiaulienos, kepimo laiką padidinkite iki 1,5–2 valandų. Paruoštus gabalėlius patiekite gražioje lėkštėje, papuoškite žolelėmis. Tokį patiekalą pristatę savo svečiams, garantuotai suteiksite jiems šventinę nuotaiką.

Kaip pagaminti skanų naminį mėsos vyniotinį?

Mėsos vyniotinai - lietuvių mėgstamas produktas, kuris būtinai puošia šventinį stalą, o taip pat ir naudojamas kasdieniams sumuštiniams. Parduotuvėse galima įsigyti daugybės rūšių mėsos vyniotinių, tačiau namuose juos paruošite tikrai paprastai, greitai, gerokai pigiau ir būsite tikri dėl jų sudėties. Dalinamės patarimais ir receptais!

1. Mėsa. Tiek virtus, tiek ir keptus vyniotinius galima gaminti iš įvairios mėsos ir paukštienos, tačiau svarbu, kad pasirinkta mėsa būtų truputį riebesnė, tuomet vyniotinis bus švelnaus skonio, lengvai kramtomas, nesausas ir nesprangus. Taip pat vertėtų pasirinkti gabaliukus su oda, joje yra daug kolageno, kuris gamybos metu suskyla ir virsta želatina, tad vyniotiniai sustings gražesni, juos bus lengviau pjaustyti, jie nebus birūs.

Gamindami vyniotinius galite derinti įvairias mėsos ir paukštienos rūšis, tuomet puikiai subalansuosite gaminio riebumą, jis atrodys dailiau. Pavyzdžiui, vištienos vyniotinius gaminkite iš riebesnių, tamsesnės spalvos ketvirčių ir liesos, baltos filė, paruoštas vyniotinis bus sultingas, tačiau neriebus, marmurinės spalvos. Galite derinti ir kiaulieną bei paukštieną, gamindami vyniotinius iš karkos ir vištienos ketvirčių.

Jautienos vyniotiniai gaminami rečiau, nes ši mėsa sausoka, kietesnė, tinkamesnė troškiniams, guliašams ar trumpai keptiems kepsniams. Jeigu, vis tik, nusprendėte gaminti jautienos vyniotinį, tai negailėkite drėgnumo suteiksiančių priedų, įvairių daržovių, džiovintų vaisių arba vyniotinį tiekite su padažu.

Keptų vyniotinių gamybai tiks ne tik mėsos gabaliukai, bet ir faršas. Jis, siekiant suteikti standumo ir „sulipinti“ masę, sumaišomas su piene pamirkytu batonu, kiaušiniais. Ant kepimo popieriumi užklotos skardos suformuojamas faršo stačiakampis, dedamas omleto, troškintų daržovių, išmirkytų džiovintų vaisių ar kitoks įdaras ir susukamas kuo standesnis vyniotinis, kuris kepamas orkaitėje. Žinoma, faršo vyniotinis gerokai skiriasi nuo įprastinių mėsos ar paukštienos vyniotinių, tačiau taip pat yra skanus bei dailus.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock