Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais - tai toks patiekalas, kurį noriai valgo ir vaikai, ir suaugę. Jaukus ir kvepiantis namais - taip kukuliukus apibūdina Beata. Ji ragina netingėti, pasigaminti, nes skonis nepakartojamas. O ingredientai tokie, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje.
Ingredientai
- 3 bulvės
- 300 g špinatų
- 50 g varškės (geriau sausesnės)
- 0,5 svogūno (galima ir nedėti)
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai
- 2 valg. šaukšt. manų kruopų
- Aliejaus, kepimui
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
- Pirmiausiai, jei naudojate, labai smulkiai supjaustykite 0,5 svogūno ir pakepinkite aliejuje, kol taps permatomas ir suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Sausai išvalykite keptuvę ir sudėkite į ją špinatus, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol špinatai sukris ir išsausės, pamaišykite, kad nepradėtų svilti, tačiau aliejaus nepilkite. Išsausėjusius špinatus dėkite ant lentelės ir plačiu peiliu labai smulkiai sukapokite.
- Į didelį dubenį smulkiai sutarkuokite bulves, sudėkite varškę, sukapotus špinatus, pakepintus svogūnus, pilkite kiek paplaktus kiaušinius, berkite manų kruopas, gerą žiupsnį druskos ir šiek tiek pipirų. Viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite kotletukų masės, šiek tiek paplokite. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Karštį reguliuokite atsižvelgdami į savo viryklės ir keptuvės savybes - svarbu, kad kotletukai nepradėtų degti, o vidus gerai iškeptų.
- Patiekite dar karštus, su grietine ar kitu mėgstamu gaiviu padažu - jogurtiniu, galbūt paskanintu žolelėmis, ridikėliais ar pan.
Padažo variantai
Kukulius galite patiekti su įvairiais padažais. Štai keletas idėjų:
Grietinės padažas
Sumaišykite 4 valg. š. grietinės su 3 valg. š. smulkintų krapų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir 1 valg. š. citrinos sulčių. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.
Varškės padažas
Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.
Žolelių padažas
Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės, kurią papildomai galima pagardinti žiupsneliu čiobrelių. Beje, šis padažas idealiai tiks ne tik keptoms, bet ir šviežioms daržovėms.