Jautienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Keptuvėje apkepti jautieną, pagardinti prieskoniais: šviežiai maltais pipirais, druska, lauro lapu. Uždengus troškinti apie valandą. Stebėti, kad nepritrūktų drėgmės (vis įpilti vandens ar sultinio).
Morkas supjaustyti kubeliais ir suberti į keptuvę.Tuomet berti perlines kruopas, dėti pomidorų padažo, prieskoninių žolelių, jeigu reikia, įpilti šlakelį sultinio, ir dar patroškinti apie 10 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: JurgitaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Tradiciniai kotletaiPati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSpagečiai CarbonaraKomentarai (2)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Diana2019-10-21 10:47Nuostabus ATSAKYTIRaimundas2018-11-07 15:33Super, šiandien gaminau ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Jautienos troškinys
Troškiniai – rudens maistas, o šis šildantis, jaukus sodraus skonio jautienos troškinys – ak, visiškas dievų maistas! Žinot, yra tokia receptų kategorija – ne tik pilveliui, bet ir širdelei. Tai čia vienas iš jų; kuo tuštesnis lieka dubenėlis, tuo pilnesnė širdis.
Iš esmės, paruošti gerą jautienos troškinį yra visai paprasta, svarbiausia – pradėti nuo tikrai kokybiškos jautienos. Toliau – pilnas puodas rudens derliaus daržovių (svogūnų, česnakų, bulvių, morkų), sultinys ir sauja prieskonių. Paprasti kasdieniai ingredientai, o rezultatas – tobulai gardus!
Produktų krepšelį troškiniui šįkart susirinkau parduotuvėje „Rupūs Miltai“. Tai – lietuviškų ekologiškų maisto produktų krautuvėlė, vienijanti sertifikuotus Lietuvos ekologinius ūkius, priklausančius žemės ūkio kooperatinei bendrovei „BIO LEUA“.
Kitaip tariant, tai – Lietuvos ūkininkų bendruomenė. Jie augina, gamina ir tiesiai į parduotuvę tiekia ekologiškus pieno, mėsos produktus, daržoves ir vaisius, kruopas ir aliejų, makaronus ir duoną, ir dar daug lietuviškų ekologiškų produktų.
Jautiena – vienas iš pagrindinių „Rupūs miltai“ asortimento produktų. Kokybiška lietuviška jautiena atkeliauja iš ekologinio ūkio, tuomet yra 10-14 dienų brandinama ir išpjaustoma pagal klientų pageidavimus. Galite įsigyti atskiras jautienos dalis arba, norėdami sutaupyti, – jautienos rinkinius.
Visi produktai į „Rupūs miltai“ parduotuvę keliauja tiesiai iš ekologinių ūkių, o iš parduotuvės – tiesiai pas pirkėją. Tokia trumpa tiekimo grandinė leidžia užtikrinti atsekamumą, o aiškus atsekamumas užtikrina aukštą produktų kokybę, saugumą ir šviežumą.
Na, o iš kokybiškų ir šviežių produktų, žinia, pavyksta patys skaniausi patiekalai. Tokie kaip šis troškinys. Rupūs miltai, kaip gardu, išbandykit!

Jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais
Šildantis jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais galėtų būti puikus pasirinkimas jaukiems savaitgalio pietums. Troškinį sutirština maistingieji lęšiai, o aromatingumu praturtina šiųmetinai džiovinti miško grybai. Šventoji itališkojo soffritto daržovių trijulė – svogūnai, salierai, morkos ir 30 dienų sausai brandinta lietuviška “Feel The Beef” jautiena troškiniu suteikia sotaus maistingumo. Būtent tai, ko norisi darganotai šaltą lapkritį!
Kviečiu žiūrėti filmuotą receptą.
Spausdinti

Eiga
Jautieną išimkite iš vakuminės pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Morkas, svogūnus, salierų lapkročius supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu, kad išbrinktų.
Troškinimui skirtame puode alyvuogių aliejuje apkepkite svogūnus, suberkite morkas ir salierus, maišydami kepkite, kol apskrus. Tada suberkite jautienos gabaliukus ir juos kartu apkepkite. Berkite druską, pipirus. Pomidorų pastą išmaišykite vandenyje ir supilkite ant apkeptų daržovių su mėsa. Ten pat suberkite švarius lęšius ir supilkite išbrinkusius džiovintus grybus kartu su skysčiu, kuriame jie mirko. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant žemos temperatūros apie 1,5 valandos.
Kol troškinys troškinasi iškepkite pjaustytas moliūgų riekes, arba tradiciškai - bulvių. Paruoštą troškinį apibarstykite smulkinatais salierų lapeliais, jei turite, labai tiks apibarstyti ir grybų druska.
Jautienos troškinys su lęšiais ir džiovintais grybais
(0 įvertino )Užsiregistruokite, kad įvertintiLoading.By Renata – Kiekis: 4 asmenimsGaminimo laikas: 30 min. – Kepimo laikas: 1,5 val.
- 400 g "Feel The Beef" brandintos jautienos troškinimui
- kelių svogūnų
- kelių morkų
- kelių saliero lapkočių
- 0,5 stiiklinės žaliųjų lęšių
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 0,5 stiklinės vandens
- kelių saujų džiovintų grybų
- alyvuogių aliejaus kepti
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Patiekti:
- keptų moliūgų riekių
- smulkintų salierų lapelių
- grybų druskos