Trupininis pyragas su varške ir uogiene yra kepinys, kurio pristatinėti tikrai nereikia. Visi esame jį ragavę ir turbūt visi mėgstame. Tokio tipo pyragus ir aš mėgstu, nes jie visada pavyksta, o skonis priklausomai nuo naudojamo džemo visada bus kiek skirtingas.
Trupininis pyragas su varške ir uogiene
Šį kartą naudojau „Kėdainių fabriko“ aviečių džemą - turbūt su juo toks pyragas man yra skaniausias. Žinoma, puikiai tiks ir mėlynių ar kitų uogų džemas/uogienė. Geriau rinktis džemą/uogienę, kuris nebūtų nei labai skystas, nei tirštas. Toks per vidurį. Varškę naudojau birią, ją su kitais ingredientais sutryniau blenderiu iki vientisos, glotnios masės. Šis trupininis pyragas su varške ir uogiene bus skanus bent keletą dienų.
Ingredientai:
- 3 valg. grietinės, 30 proc.
- 5 valg. arbat.
Gaminimo eiga:
- Dideliame inde sumaišyti miltus ir cukraus pudrą.
- Sutarkuoti sviestą.
- Lengvai išplakti kiaušinį.
- Jį supilti į tešlą.
- Išmaišyti ir suminkyti tešlą.
- Ją atskirti į dvi dalis: viena turi būti 2/3 tešlos.
- Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi (24×24 cm), 2/3 dalį tešlos iškočioti ir įdėti į kepimo formą.
- Džemą sumaišyti su krakmolu.
- Kepti 180 laipsnių temp. 40-45 min. ar kol viršus bus auksinės spalvos.
Varškės vafliai su bananais - puikus pasirinkimas!
Paruoškite minkštus varškės vaflius su bananu. Vafliuose nėra glitimo ar cukraus. Tinkamai maitinantis, nereikia atsisakyti kepimo, tiesiog susiraskite sveiką alternatyvą. Varškės vafliams naudokite prinokusius bananus su tamsiomis dėmėmis ant žievelės, jie suteiks kepiniams ryškiausią aromatą ir natūralų saldumą.
Gaminimo žingsniai:
- Paruoškite ingredientus. Varškę naudokite savo nuožiūra. Galite vartoti liesą. Į vaflius pagal skonį galite įberti vanilino ar cinamono.
- Nulupkite bananą, sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute.
- Į bananų tyrę suberkite likusius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, saldiklį, kiaušinius, varškę.
- Visus ingredientus sutrinkite blenderiu. Rezultatas yra vienalytė, gana tiršta tešla minkštiems vafliams. Tešlos konsistencija panaši į blynų tešlą.
- Įkaitinkite vaflinę ir sutepkite plokštes kokosų aliejumi. Į kiekvieną plokštelę įdėkite po 1 šaukštą tešlos ir uždarykite vaflinę, sujungdami viršutinę ir apatinę plokštes.
- Kepkite vaflius 5-7 minutes iki auksinės rudos spalvos. Prieš dėdami kitą tešlos partiją, vaflinę skardelę sutepkite kokosų aliejumi.
- Patiekite vaflius su jogurtu ir uogomis.
- Varškės vafliai su bananu yra minkšti ir labai kvapnūs.