Naminiai mėsainiai su jautiena
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.
Žymės: pyragasJautienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu
Smulkiai supjaustome svogūnus. Suberiame juos į maltą mėsą.
Įmušame du kiaušinius ir du trynius (baltymų prireiks ruošiant mėsainių bandeles!), supilame padažus bei prieskonius, gausiai pabarstome pipirais.
Suformuojame plokščius mėsainių kotletukus ir juos iškepame.
Reklama41011Visus padažo ingredientus supilame į puodą ir kaitiname kol užvirs. Padažas paruoštas!
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003Komentarailigi parašė:Norėčiau sužinoti,ar tiktu kiauliena?ligi parašė:Norėčiau sužinoti,ar tiktu kiauliena?Renata parašė:Beata, norėjau paklaust gal ir kvailo klausimo:) kur geriau namų salygom kepti mėsainius? Keptuvėje ar orkaitėje?
Monika parašė:Labas, Beata. Norėjau tavęs paklausti. O ar galima į tuos mėsainius nedėti svogūnų?Inga parašė:Siandien isbandziau – puikus receptas! is tiesu, sultingi, skanus ir norisi pakartoti…:) rekomenduoju!
Niam niam parašė:Labai skanu . >.>Giedre parašė:Šį savaitgali bandysime ir mes… vaikų ima sutvirtinimo sakramenta… sako kad šašlykai atsibodoMonika parašė:Padažiukas nerealus! 🙂Laura parašė:o idomu jei vietoje jautienos butu pvz. stirtniena ar serniena? Ar reiktu daryti kazka kitaip su mesa?
Laura parašė:o idomu jei vietoje jautienos butu pvz. stirtniena ar serniena? Ar reiktu daryti kazka kitaip su mesa?
Vygandas parašė:Norejau paklausti, kokia jautienos dali geriau pirkti, jei farsa noriu susimalti pats?
ir… 4-5 sauktai druskos. cia apie kokio dydzio saukstus kalbama? 🙂
Norejau paklausti, kokia jautienos dali geriau pirkti, jei farsa noriu susimalti pats?
ir… 4-5 sauktai druskos. cia apie kokio dydzio saukstus kalbama? 🙂
beata kiek cia iseis is dvie kg porciju truputi per daug o darant is puse kg visko keturgubai dėt mažiau?
anonimas parašė:o kaip gaminti is pusė kg jautienosanonimas parašė:cia būtina patiems kept bandeles ar galima padaryt ir is parduotuviniu bandeliugabriele romelite parašė:labai skanus buvo mesainis gerai beata kad ikele ane?Aivaras parašė:Keliems vienetams si porcija yra?Mikas parašė:Beata o kepant ant lauzo kaip pjaustyti svogunusVirginija parašė:Beata, ar tikrai tiek daug druskos dedasi?Vaiva parašė:Marija parašė:Labai skani mėsa! Padažas taip pat nuostabus. Tik pritrūko daugiau ingridientų, tai „paturbinom” ir gavosi super! 🙂

Naminiai mėsainiai
Pasakysiu paslaptį. Greito maisto restoranuose aš – dažnas svečias. Nors valgau ten ypač retai, bet dėl susiklosčiusių gyvenimo aplinkybių, jau nesuskaičiuojamą daugybę kartų sėdėjau prie greitojo maisto restorano staliukų ir stebėjau, kaip valgo kiti. Tiesa, porą kartų mėsainį užsisakiau ir aš. Pirmasis kartas buvo dar mokykloje, didelės ekskursijos į Vilnių metu. Buvau gal šeštokė… ir nieko neprisimenu. Tik tiek, kad tikrai valgiau. Ar patiko? Nežinau, tada tai nerūpėjo. O iki kito apsilankymo tokio tipo restorane vėl praėjo keli metai. Tada buvau išbadėjusi ir mėsainis su vištiena atrodė lyg išsigelbėjimas mano pilveliui, ištisą dieną nemačiusiam maisto. Šįkart jau puikiai prisimenu, kaip labai nepatiko. Ne tiek dėl pačio skonio (aš – žmogus paprastas, galiu valgyt ir valgau daug ką), kiek dėl pasekmių, trukusių dar ne vieną valandą, ir didelių pažadų į kvailų mėsainių pusę daugiau gyvenime nežiūrėti.
Ir nežiūrėjau. Šimtą kartų sėdėjau greitojo maisto restorane, bet niekad nekilo mintis pabandyti dar kartą. Tačiau visai kas kita yra naminiai mėsainiai, ar ne? Šį eksperimentą planavau išbandyti jau anais metais, jei ne dar anais, bet vis atsirasdavo kažkas, kas prasprūsdavo į „turiu pagaminti” eilės priekį ir vargšai mėsainiai pamiršti liūdėjo… Liūdėjo tol, kol neišaušo lemtingas savaitgalis. Ir rytą virtuvėje pradėjau minkydama mielinę tešlą mėsainių bandelėms…
Man rodos, kad šie naminiai mėsainiai išgelbėjo mėsainių vardą – tokį, kokį buvau susikūrusi savo mintyse. Ne, man ne tik taip atrodo – taip ir yra. Pasirodo, mėsainiai gali būti puikus maistas – sotus ir gardus. O jei kažkas tyliai galvoja „bet gi šitaip nesveika!”, aš noriu paklausti, kas gi nesveiko? Jei ruošiate mėsainį namuose, pamirškite visus stereotipus. Tiesiog mėgaukitės.
Skonis: 10/10. Iš tiesų niekada negalvojau, kad mėsainiai gali būti tokie skanūs. Todėl šis – pirmasis – bandymas pranoko visus lūkesčius. Bandelės pavyko labai puikios – ne tokios „tuščiavidurės” kaip pirktiniai batonai, kuriuos suspaudus, liktų plonytis paplotis, tačiau sunkesnė ir pilnesnės, nors vis tiek minkštos. Įprastą maltos mėsos koltetuką pakeičiau vištienos filė paplotėliais – jaučiasi tikras vištienos skonis ir šis variantas man pasirodė daug skanesnis. Na, o daržovės… tradicinės, bet visas jas keisti ar papildyti galima pagal savo norus. Įprasta mėsainį pagardinti keliais griežinėliais svogūno, tačiau kadangi svogūnų buvo mano vištienos paplotėliuose, jo visiškai netrūko.
Taigi, mano verdiktas naminiams mėsainiams? Už ir tik už!

Mėsainiai su vištiena
Paminėję Mamos dieną, nepamirškime ir tėčių. Nors dažnai esame įpratę manyti kitaip, tėčiams taip pat reikalingas dėmesys, švelnumas ir žodis „myliu“. Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena – puiki proga dovanoti jiems nuoširdžią šypseną, šiltą apkabinimą, gražius žodžius ir. skanius pietus! Pietūs tėčiui – nemenkas iššūkis. Siūlome jį įveikti su. naminiais mėsainiais!
