BE KIAUŠINIŲ
KANARIETIŠKI PADAŽAI MOJO ROJO IR MOJO VERDE
VIENOS KEPTUVĖS TOSKANIETIŠKI MAKARONAI SU VIŠTIENA
SUMUŠTINIAI SU KREMINE SKUMBRĖS UŽTEPĖLE
FILO TEŠLOS GALETĖS SU ČESNAKINE VARŠKE IR MIŠKO GRYBAIS
ŠVENTINIS MASKARPONĖS PANAKOTOS IR ŽELĖ DESERTAS
ANTIENOS FILĖ SU APELSINŲ GLAJUMI, ŽIRNIŲ PIURĖ IR GLAZŪRUOTOMIS MORKOMIS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU SLYVOMIS
TRAŠKIŲ RYŽIŲ SALOTOS SU LAŠIŠA IR RIEŠUTŲ SVIESTO PADAŽU
Nidos receptas: korėjietiški saldūs glazūruoti viščiuko sparneliai
Šį receptą ruošiausi gaminti pusmetį. Prisiekiu. Nuo gruodžio mėnesio iki pat dabar, iki vasaros. Ne, ne todėl, kad jam reikia kokių ypatingų ingredientų, kurių neturiu. Tiesiog laukiau tinkamos progos ir nusiteikimo.
Nida DegutienėŠaltinis:Nida Degutienė ir jos ruošti viščiuko sparneliai / Nidos Degutienės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąPrieš keletą mėnesių man nusišypsojo laimė įžengti į žinomiausios Londono kulinarijos mokyklos Leiths kulinarinę klasę. Tą šeštadienį pasirinkau mėsos išpjaustymo kursą. Toks gana keistokas iš pirmo žvilgsnio kursas, tiesa? Tačiau mėsininko įgūdžių klasė man pasirodė pati įdomiausia.
Tačiau ne apie kulinarines technikas šiandien norėjau papasakoti, o apie kulinarinių kursų mokytoją. Tiksliau – apie mokytojos asistentę, kuri prasitarė, kad prieš savaitę padovanojo savo geriausiai draugei neįprastą vestuvių dovaną: prikepė visiems 80-iai svečių lipnių korėjietiškų viščiuko sparnelių, ir tai tapo visų vestuvių kulinarine vinimi! Ji su tokiu užsidegimu pasakojo apie tuos sparnelius, kad aš žūtbūt užsimaniau tą receptą išbandyti.
Taip pat skaitykite:Šis patiekalas buvo pats nuostabiausias būdas prisiminimais grįžti į kelionę po Pietų Korėją – šalį, kuri mane itin sužavėjo savo maistu. Beje, pats populiariausias korėjietiško maisto gaminimo būdas – grilis. Didelis ar mažas, esantis kieme ar tiesiog ant stalo restorane – grilis yra pagrindinė priemonė maistui ruošti.
Todėl, net jei šiuos sparnelius galima pasigaminti paprastoje orkaitėje, aš išdidžiai įkūriau savo kamado tipo grilį „Big Green Egg“ tokiai išlauktai kulinarinei šventei. Kamado grilis – ypač tinkantis ir bene geriausiai atkartojantis korėjietiško maisto gaminimo subtilumus įrenginys, mat tokio tipo griliai į pasaulį atkeliavo iš Japonijos. Jei naudojamas su specialia pertvara – konvEGGtoriumi, jis tampa tarsi orkaite, arba pečiumi, jei be jo – įprastu griliumi, išlaikančiu kepamo maisto sultingumą ir dar prisotinančiu jį dūmo aromatais. Tad mano korėjietiški sparneliai buvo itin artimi originaliam korėjietiškam skoniui, nes turėjo ir saldumo, ir lipnumo, ir traškumo, ir dar malonaus dūmo aromato!
Vištienos sparneliai su glazūra
Kuo skaniai pamaitinti šeimą per tokius karščius yra misija. Pasukus gerai galvą, kartais misija tampa įmanoma.
Jau kelias dienas iš eilės grilinome lauke. Daugiau nebesinori kepsnių, į kotletus vaikai žiūrėti sakė nebegali. Tad glazūruoti vištienos sparneliai su ryžiais, bei daržovėmis nugulė ant mūsų stalo. Visi nutarė, kad buvo skanu. O kai sotūs ir laimingi namiškiai – aš tampu dar laimingesnė.
- Porcijos: 4
- Užtruksite: apie 40 min
Vasaros skanėstas – grilyje kepti glazūruoti vištienos sparneliai
LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ rubrikoje „Lietuvos gaspadinės ir gaspadoriai“ – alaus someljė Jonas Lingys ir jo firminiai glazūruoti vištienos sparneliai aluje! Šis receptas puikiai tiks vasariškam griliui, tad Beata net neabejoja šio patiekalo sėkme. O kad valgyti sparnelius būtų dar skaniau – išmoksime pasigaminti greito marinavimo agurkėlius.
Paklaustas, kaip gimė šis patiekalas, alaus someljė Jonas tikina, kad tai – dviejų receptų junginys. Pasak J. Lingio, norėjosi „šalia sparnelių ne tik kažką ragauti skaniai, bet dar ir integruoti tą skanų dalyką į sparnelius“.
„Pagalvojau, kad būtų smagu padaryti alų ne tik kaip kompanioną šalia maisto, bet jis galėtų būti ir kaip padažas. Taip ir gimė šis receptas. Jis ypač tinkamas vasaros sezonui“, – tikina J. Lingys.
Alaus someljė J. Lingys ir laidos vedėja B. Nicholson | Laidos rengėjų nuotr.Vasaros sezonui Jono siūlomas patiekalas neišvengs sėkmės dėl paprastos priežasties – jį galima kepti ant grilio. Dūmas šį patiekalą tik praturtina, tvirtina laidos svečias.
„Svarbiausias šitame patiekale yra česnakas. Kaip bebūtų, jis suteikia intensyviausią skonį, – sako alaus someljė. – Česnakas ir alus – kaip giminės. Svogūnas taip pat čia svarbus.“
Česnakas | Pexels nuotr.J. Lingys prie šio intensyvaus skonio patiekalo siūlo rinktis nealkoholinį, taip pat intensyvaus skonio, alų. „Reiktų rinktis tamsesnį, daugiau karamelinio, deginto salyklo turintį alų“, – pataria alaus someljė.
Glazūruotiems sparneliams aluje pagal Joną Lingį reikės:
1,5 kg vištų sparnelių,
1 litro tamsaus alaus,
1 šaukšto garstyčių,
2 šaukštų medaus,
1 šaukšto pomidorų pastos,
2 šaukštų Vorčesterio padažo,
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30 min.4. Iškeptus sparnelius perkelkite į dubenį, apliekite dar šiltu padažu ir išmaišykite. Apiberkite sezamų sėklomis, šviežiais žalumynais ir nedelsiant ragaukite.
Receptas paruoštas su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman #kikkomanlithuania
