Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai - sveiki atvykę!
Atsiliepimai apie varškės apkepą
Pats skaniausias varškės apkepas, kurį esu valgius 🙂 visad tokį gaminu savo šeimynai, tik manų neverdu, o ~30min brinkau piene. SUPER DUPER!
Super gardus apkepas gavosi!!!
Tobulas receptas, nepriekaistinga isvaizda, dieviskas skonis: labai svelnu.. o su vaniliniu jogurtu salia tiek poskoniu lieka, kad norisi megautis dar ir dar.
Labai skanus apkepas, puikiai iškepė. Pirma kart apskritai kepiau varškės apkepą..
Labai labai skanus apkepas, purus ir baltas, nuo šiandien kepsiu jį dažniau!
Norėčiau padėkoti už paprastai nepaprastus receptus. Daugelį jūsų receptų išbandžiau viskas pavyko ,viskas puiku.
Labai skanus ir purus gavosi nors varškė buvo liesa tad vietoje pieno pyliau kondencuota pieną (be cukraus),net issigandau kaip iškilo 🙂 o paskaninau trintom braskem ir graikisku jogurtu nors ir taip skonis Fantastiškas!
Išbandžiau, tikrai labai skanus - dėkoju!
Skonis geras, purus, gerai iškilęs.
Ačiū, Beata, už puikų receptą!
Labai skanu. 🙂
Nuostabus apkepas! Lengvai gaminamas ir varijuojamas! As dar imetu siek tiek jogurto i mase, ir naudojau dziovintas spanguoles vietoj razinu.
Sveiki, išėjo nuostabus apkepas! Labai skanu.
Na tikrai tobulas apkepas! Tobulai gavosi. Anksciau kiek kepdavau ir man sukrisdavo. O si karta isejo tobulai.
Tobulas receptas. Seniau visada manus dedavau isbribkintus, o si karta viriau ir skirtumas tikraididelis. Aciu labai puikus apkepas isejo!!!
Ačiū Beatai, puikus ir aiškus receptas. Visi namiškiai liko labai patenkinti, prašė pakartoti.
Labai skanus apkepas, toks minkštas ir purus, tikras gardumėlis!
Valio, toks skanus!!!
Puikus apkepas. Gaminau be laktozės ir glitimo. Vietoj manų kruopų naudojau ryžių miltus.
O man viskas puikiai gavosi. Vietoj manu panaudojau polenta ( kukurūzų kruopas).
Fantastiškas pyragas! Purus, minkštas, nesausas, ech!.. Eilinį kartą aplodismentai ir nuoširdūs padėkojimai Jums, miela Beata! tik aš vietoje razinų ir žievelių, įdėjau džiovintų vyšnių, kad būtų šventiškiau 🙂 svečiai ir aš buvome sužavėti!
Labai purus ir skanus gavosi.
Ypatingai gardus, lengvai ir skaniai pagaminamas.
Puikus apkepas! sendien kepiau labai patiko visai seimai . Dar is namines varskes tai vau .
Apkepas gavosi super nuostabus 🙂 Gyrė net vyras, nors šiaip jis varškės apkepo nemėgsta. Ačiū už receptą.
Skaniausias varskes apkepas koki tik valgiau! Aciu uz recepta.
Super super! Labai purus, saikingai saldus.
Sis varskes apkepas tobulas.
Nerealiai skanus apkepas 🙂 Mano 1.6 m dukrytei labai patiko.
Didžiausios padėkos už tokį skanumėlį! Niekad nesu skanesnio apkepo išsikepusi.
Man niekuomet nepavykdavo varškės apkepas: pakildavo, o vėliau sukrisdavo. Išbandžiau daugybę receptų. Bet šis pavyko tobulai. Ačiū.
Apkepas super skanus ir lengvas.
Labai skanus apkepas! Dabar skanauju ir pats savim didziuojuosi, kad viskas pavyko.
Sveiki 🙂 sis varskes apkepas man tikrai visai patiko, ingridientus dejau identiskai, kaip parasyta ir tokia pat tvarka.
Pavyko viskas puikiai! Viskas iškepė, kaip ir žadėta, tikrai nebuvo skysta, o minkštutis ir purutis.
Labai ačiū už tokį šaunų receptą. Paprastai man nesigauna niekas, kas turi būti puru, o pagal jūsų receptą galvosi tiesiog tobulai.
Labai skanus varskes apkepas! O dar saldikyje turejau saldytu pasaldintu zemuogiu su melynemis…. Vaje koks desertas. Nors as nesu didele smalize, bet ir man buvo tikrai skanu. Toks purus. Tikrai tikriausias ir geriausias varskes apkepas. Tiki labiau varskes pyragai . Labai aciu! Dziaugiuosi, kad sio recepto pagalba atradau Jusu bloga, toks siltas ir idomus!
Nuostabus apkepas!!! Mano mazasis (vaikas) siaip nieko nevalgo kur yra varske.
Sveiki, labai skaniai atrodo skaniai aprašytas ir skanūs atsiliepimai.
Labai smagu rasti naujų receptų,bet dar smagiau skaityti atsiliepimus, šis receptukas būtent todėl ir suviliojo.kaip niekuom nepasitikinti dariau pirmam kartui iš pusės ingridientu.patikėkit šeimyna net skardą isgramde, labai skanus, tikrai purus ir gan greit paruošiamas, ačiū labai….
Labas. Labai patiko recepto pavadinimas, pagalvojau drasiai pasakyta „Tobulas”. Pabandžiau - kito žodžio neradau - Tobulas. Ačiū. Beje kepiau stikliniame inde, truputi džiuvesiolių ant dugno ir nepridega ir indą išplauti nesunku.
Ačiū už šį tobulą apkepą. Prisipažinsiu aš ne mėgėja suktis virtuvėje. Darau, nes reikia 😀 Mano mergaitė mėgsta varškės apkepus, ji valgykloje (mokyklos) vis prašydavo didesnį gabalą įdėti 😀 na galvoju, pabandysiu ir aš kepti, bet pagal surastą receptą, jis man, sąžiningai pasakius, nekoks išėjo, nusivyliau 🙁 Jau koks mėnesis mano mergaitė vėl pradėjo zyzti: iškepk varškės apkepą, iškepk. Kantrybė baigėsi, ėmiau googlinti ir ups į akis jūsiškis. Galiausiai, šiandien grįžusi iš darbo nusprendžiau pabandyti iškepti ir…. jis išėjo tobulas. Jis lengvas pagaminti ir rezultatas nenuvylė 🙂 Tik apsižiūrėjau, jog namie pabaigusi kepimo popierių, tai tiesiog skardą patepiau sviestu ir neprikibo.
Kepiau ir dar kartą, jis tikrai geras. Jau įsirašiau, kaip patikimą į savo receptų knygą.
Tirpo burnoje sitas apkepas! Superinis receptas.
Katik isbandziau ir as! tikrai labai skanus!
Gavosi SUPER! Sūnus 7m.
Tikrai tobulas apkepas!!!
Labai skanus apkepas. Tikrai Tobulas. Ačiū už aiškų receptą!!! Vakar kepiau pusę porcijos, nes varškės mažai turėjau, šiandien vėl kepu pilną porciją :).
labai labai skanus.
Nerealiai skanus apkepas 🙂
Aš varškės apkepo nelabai mėgau, atrodė sudėtinga pagaminti, beto labai daug darbo ir laiko užima jo gaminimas, bet šiandien ryte išsitraukiau varške iš šaldytuvo ir šį receptą iš interneto. Per trumpą laiką viską padariau kas buvo parašyta ir ką sau manot?! Žiūriu orkaitėje iškilo nuostabaus grožio apkepas. Įsidėjau į lėkštutę ir gabalėlį paragavau. Nuostabu!
Patarimai ir gudrybės
Jei Beata nesupyks (o ji juk nepikta) pasidalinsiu savo receptu, kuriame kiek paprasčiau nurodyti kiekiai. 6 kiaušinių trynius ištrinti su 6 šaukštais cukraus. Dėti 1 kg varškės 9 proc., 6 šaukštus manų kruopų, sublenderiuoti. Manai išbrinks, kol per tą laiką suplaksite 6 baltymus iki standžių putų. išplaktus baltymus sudėti į tešlą, šiek tiek apvartyti, kad baltymai įsimaišytų. Viską supilti į silikoninę formą (tuomet nereikia nei sviesto tepti, nei džiūvėsių) arba į kitą turimą, tuomet reikia įkloti kepimo popierių. Galima apdėti plonais sviesto griežinėliais, bet nebūtina. Kepti kol gražiai paruduos. Iškepusį, jeigu yra laiko ir už nugaros nestuksena alkanų burnų gvardija, dar palaikyti bent 10 min., kad ir pravėstų, ir sutvirtėtų. Valgome su grietine ir mėgstama uogiene.
Seniau visada manus dedavau isbribkintus, o si karta viriau ir skirtumas tikraididelis.
Galima naudoti varške pakeliuose?
Dariau kaip parašyta, tik panaudojau kukurūzų kruopas vietoj manų ir likusį pieną sumaišiau su pravėsusia koše , dėjau 10g mažiau cukraus ir gavosi l.skanu.
Vis kepu, skonis pasakiškas, bet subliūkšta… Kodėl? Baltymus išplaku pilnai, apvertus dubenį lieka dubenyje ir nekrenta.
Kadangi kepėm bendrom jėgom su ponu AB, kurio virtuvės visos spintelės yra prigrūstos stebuklingų tupperware rakandų, dubenėlių, dangtelių, formelių, atidarytuvų, indelių, skustukų, tai šis apkepas buvo iškeptas ne kokioj šiaip skardoje ar kokiam niekingam stikliniam inde, o prabangiai raudonoje, jau minėtos kompanijos silikoninėje mažų pyragėlių formoje. Tai apkepą, ypač dar užpiltą trintom šaldytom braškėm, pakylėjo iki deserto lentynėlės… Gaila, kad tik nuotraukos labai apgailėtinos, nes su elementaria muiline darytos.
Aš per savo kepimų laiką padariau vieną atradimą: reikia naudoti tik baltos spalvos kepimo popierių. Visuomet perku tik baltą ir niekada niekas neprikimba. O štai kai anksčiau nekreipdavau dėmesio ir naudodavau rusvą, ne kartą yra tekę nusivilti tuo, kad kepinys prikibęs. Tiesą sakant, šį patarimą jau daviau ne vienam žmogui, ir visiems tai padėjo išspręsti problemą 😀 Taigi, manau, kad ir Jūsų atvejis galbūt toks pats?
Manus reikėjo išbrinkinti piene - jie tada tampa minkšti ir drėgni. Jokiu būdu ne kieti. KIaušinių trynius išsukus elektriniu plaktuvu su cukrumi - gaunate purią baltą masę. Varškę pertrinti reikia blenderiu, kol neliks gumuliukų. Jei varškė labai sausa, galima į ją iš pradžių supilti išbrinkintas manų kruopas ir tada jau trinti blenderiu. Svarbiausia - laikytis proporcijų.
Klausimai ir atsakymai
Klausimelis, gyvenu uzsienyje ir ne visada pavyksta nueiti iki lenku parduotuves nusipirkti varskes. Ar imanoma toki apkepa pasigaminti varske keiciant prancuzisku ‘fromage frais’ (konsistencija kaip Danio varskes kremo)? Aciu!
Miela Beata, kaip suprasti 2 L dydžio kiaušinių arba 3 M kiaušinių,. Gelbekit!
Mane tai visad su apkepais ar keksais istinka tas pats likimas: viska dara pagal recepta, kepinys atrodytu tobulai iskyla, bet lygiai taip tobulai sukrenta. Gal yra kokia paslaptis/rgudryste? Aisku, versija, gal orkaite bloga, na, bet ji nauja neprastos firmos.
o 100 gr. isvirtu manu kiek tai yra mililitrais?
kokio kiekio pieno reikia manam isvirti??
Manau turetumete recepta pataisyti, parasyti kad 100g virtu manu kruopu. Nes nevisi skaito komentarus. Jau kepa manu apkepas. Pamiršote į apkepą įdėti razinų.
tai kiek tos manu kosies ne virtos reikia?
Siaubinga receptūros formuluotė - taip niekas niekur nerašo. Receptūroje paprastai rašomas kiekis, iš kurio paruošiame sudedamąsias dalis, o ne tarpinio produkto kiekis.
Kad ir ka bedaryciau ir kiek bekepciau visada sukrenta, bandziau viska.. Gal per daug baltymus su mase sumaisau , nezinau bet stengiuos labai mazai it atsargiai. Hmmm… Dabar kaip tik kepu ir nezinau kaip bus kai istrauksiu..
Man jis labiau į desertą-pyragą panašus, nei į varškės apkepą. Gal turite receptą ir tokio kuris labiau į „tarybinį” panašus?
laba diena siandien kepiau sy apkepa bet nepavyko subliusko ir liko kazkokio saldaus skystimo bevalgant bet seip skanus.
„Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi” - prašau patikslinkite: į baltymus sudėti cukrų ir plakti kaip įprastai? Mėginau, bet tuomet baltymai lieka skysti, nei kiek nesustandėja.
Siandien as kepiau si varskes apkepa. Gavosi labai skanus. Tik man jis issikepe labai minkstas ir subliuskes. Viska dariau taip kaip recepte. Gal del to kad varske buvo liesa? O gal kad plakiau baltymus kartu su cukrumi? Ar reikia plakti pirma baltymus, o po to cukru?
Sakykite, jei as cukru deciau i varske sumaisyciau, o baltymus vienus suplakciau, gal geriau gautusi?
Jetus nu nerealaus skonio! Bet..ir ka gi padariau ne taip, kad jis gavosi kiek skystas? Viska dariau gramas i grama, nei daugiau nei maziau..
Visos cia rado kad vau koks geras ir panasiai man tai niekas nesigavo, gavosi kazkokia slapias nevalgomas varskes pyragas… nezinau. Dariau pagal tai kas parasyta.
O jeigu nera manu ?
O ar būtina varške pertrinti??
Va kepiau. Skonis nuostabus! Tik kodėl jis man sugriūna? Neišlaiko formos?
Noreciau pastebeti viena dalyka, del teisingai, iki standziu putu neisplakamu kiausinio baltymu. Buna, jaunos seimininkes kiausinius(baltymus) plaka su blenderiu (smulkintuvu), skirtu vaisiniams-darzoviniams kokteiliams suplakti, uzuot naudojant plakiklius.
O kaip pakoreguoti receptą, kad būtų be kiaušinių?
Noreciau paklausi, Olandije nera manu, ka galiu naudoti i manu vieta. Ryzius ar ka nors kita?
kadangi savo dvimetei dukrelei bandau daržoves įpinti i visokius patiekalus, būtų puiku, jei galėtumėt patarti, kaip tai padaryti su varškės apkepu!
Neturiu jokio mikserio kiaušiniams plakti, o su šakute plakti tikras vargas.
Man kaip ir daugelis Beatos receptu sis taip pat nesigavo. Sukrito ir nebuvo iskiles, nors baltymus plakiau atskirai ir atsargiai imaisiau mentele :/ nesuprantu, kas ne taip.
Ką išskirtinio varškės pyragui duoda cukrus plakamas su baltymais, o ne su tryniais? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Sveika, Beata!
nedidelis klausimėlis, o 190 C orkaitės temperatūra yra fan assisted ar be?
Man kaip ir daugeliui nelabai gavos nors ir sveriau kiekius. keisciausia gavos manu kose is 100 ml pieno ir 2 saukstu manu. Gavosi labai nedaug labai tirstos manu koses. Manau cia ir buvo klaida, nes virdama paprasta manu kose i puse litro pieno dedu tris saukstus manu, gaunai nei per skysta nei per tirsta.
Man apkepas kazkodel nepavyko 🙁 viska dariau pagal recepta. Bet apketas visas subliuskes buvo ir kaip kose vandenyje. Nezinau gal kazka ne taip padariau, bet sekiau pagal recepta,bet gavos neskaniai. Indu kruva - o vaikai vistiek alkani, nes nevalge.
Sveiki, gal galetumete pasiulyti kiausiniu alternatyva?
Bet kazkodel apkepas kiekviena karta sukrenta. Kol kepa atrodo toks purus, bet kai tik ismemu is orkaites jis sukrenta. VISADA nors gaminu tiksliai pagal recepta. Kode taip yra?
Dauguma rašote,kad tobulas receptas. kai paskaitai komentarus ir atsirenki žinias gaunasi tobulas.o vien paskaičius kaip gaminti ir pradėjus gaminti gaunasi šnipštas. Pagrindas virti manų košę iš dviejų šaukštų manų kruopų virtų 100ml piene.
Kaip galvojate ar galiu kepti bet kokioje formoje. Pvz stiklineje?
Kodel man jis islieka perminkstas? Ka darau ne taip?
Kazkur komentaruose skaiciau kad neissiplake kiausiniu baltymai su cukrum. Jeigu i neisplaktus baltymus ideti cukru, tai niekada neissiplaks. Is pradziu reikia isplakti kiausinio baltymus iki standziu putu, tada deti po sauksta cukraus pudra visa laika plakant.
Pirmą kartą dariau šį apkepą, sukrito. Pagalvojau, kad gal kažkur klaidą padariau, gal su baltymais. Antrą kartą kepiau, baltymus plakiau kokias 15 min. Apvertus iš puodo nebėgo. Standu. Na, bet ir antrą kartą nesigavo, neiškilo. Nesuprantu kur darau klaida:( gal trečias kartas nemeluos?
Kuo galima pakeisti manus?
Kaip suplakti baltyma su cukrumi iki standziu putu?
Norėjau paklausti, o būtinai turi būti varškės sūris, ar gali būti ir biri sveriama varškė?
Dar vienas klausimas. O ką daryti tiems, kurie neturi galimybės nei varškės normalios, nei varškės sūrio gauti? Pas mus tik grūdėta. Be galo ilgiuosi normalios varškės ir vis smalsiai žvalgausi, gal kur išplauks ir receptas su grūdėtaja?
gal kas žino kas nutiks jei naudosiu ne molinį puodą?
Tai jei supylus dvi,saldumas turetu buti nezmoniskas. Apie glaista ne kalbos negalejo buti!!! Ir kita karta sviesto maziau idesiu,kai kepe pradejo riebalai begti pro kepimo formos krastus.
dozuojant ingridientus iskilo klausimas- kokie saukstai kruopu ar cukraus- su kaupu ar be kaupo? O ir mano valgomieji saukstai siek tiek skiriasi dydziu. Tas pats del pieno- ar tas puodelis 200 ml ar siek tiek mazesnis (didesnis)? Buciau dekinga, jei sie dalykai butu nurodyti gramais ir mililitrais.
neturėjau manų, bet įmečiau viską su šnd virtais , gerai pertrintais ryžiais.
Įdomu,o jeigu vietoj manų kruopų įdėčiau 12 šaukštų džiūvėsėlių? Gal nesugadinčiau?
ar elektrine orkaite reikia kaitinti is abieju pusiu?
ką tik kepiau, tik vietoj manų kropų naudojau kuskusą.
Kaip įdomu - ar labai skiriasi skonis su kuskusu?
padekit man iskepti, nes darau puse kiekio 0.5kg varskes, tai ji kieta , sausa, kaip ja issukti? i 3vnt triniu idejau 4š cukraus, tai gavosi mase kieta, niekas nesimaiso, neturiu supratimo kaip dabar kepti ta kieta varske, dar idejau manu, kurie irgi kieti ir sausi, nes dejau 6š kruopu, kuriuos uzpyliau 1/4 pieno, gavosi kieta mase, ka man daryti?
Dariau be manu ? nes ju nemegstu isvis nemegstu kruopu ? labai patiko dar su svieziom braskem mmmm !!! Gardumelis . Biski dariau pagal save bet viskas gavos ??? o as kepimo forma istepiau su aliejium ?? visiem rekomenduosiu ( keista apkepu nemegstu sis man patiko aisku biski savaip bet nieko )!!
Labai bijau, kad toji varškė gali būti per skysta, kadangi tai nėra gryna kreminės tekstūros varškė, o, kaip ir rašote, su grietinėle.
Recepto patikslinimai
Manau turetumete recepta pataisyti, parasyti kad 100g virtu manu kruopu. Nes nevisi skaito komentarus.
Receptūroje paprastai rašomas kiekis, iš kurio paruošiame sudedamąsias dalis, o ne tarpinio produkto kiekis.
Buciau dekinga, jei sie dalykai butu nurodyti gramais ir mililitrais.
Dozuojant ingridientus iskilo klausimas- kokie saukstai kruopu ar cukraus- su kaupu ar be kaupo? O ir mano valgomieji saukstai siek tiek skiriasi dydziu. Tas pats del pieno- ar tas puodelis 200 ml ar siek tiek mazesnis (didesnis)?
Alternatyvūs ingredientai
Improvizavau: vietoj manu-kuskusas. O vietoj trynimo per sieteli-blenderiu sutryniau su pienu ir tryniais bei sveistu. Labai patiko!!!! Ir vyrui ir dukrytei ir man!!!!
Gaminau be laktozės ir glitimo. Vietoj manų kruopų naudojau ryžių miltus.
Vietoj manu panaudojau polenta ( kukurūzų kruopas).
tik aš vietoje razinų ir žievelių, įdėjau džiovintų vyšnių, kad būtų šventiškiau 🙂 svečiai ir aš buvome sužavėti!
vietoj manų kropų naudojau kuskusą.
turiu saldytu pasaldintu zemuogiu su melynemis…. Vaje koks desertas.
Nesėkmės ir kaip jų išvengti
Mane tai visad su apkepais ar keksais istinka tas pats likimas: viska dara pagal recepta, kepinys atrodytu tobulai iskyla, bet lygiai taip tobulai sukrenta. Gal yra kokia paslaptis/rgudryste? Aisku, versija, gal orkaite bloga, na, bet ji nauja neprastos firmos.
Pavydu skaityti.. Kad ir ka bedaryciau ir kiek bekepciau visada sukrenta, bandziau viska.. Gal per daug baltymus su mase sumaisau , nezinau bet stengiuos labai mazai it atsargiai.
Siandien as kepiau si varskes apkepa. Gavosi labai skanus. Tik man jis issikepe labai minkstas ir subliuskes. Viska dariau taip kaip recepte. Gal del to kad varske buvo liesa? O gal kad plakiau baltymus kartu su cukrumi? Ar reikia plakti pirma baltymus, o po to cukru?
Visos cia rado kad vau koks geras ir panasiai man tai niekas nesigavo, gavosi kazkokia slapias nevalgomas varskes pyragas… nezinau. Dariau pagal tai kas parasyta.
O ar būtina varške pertrinti??
Va kepiau. Skonis nuostabus! Tik kodėl jis man sugriūna? Neišlaiko formos?
Dauguma rašote,kad tobulas receptas. kai paskaitai komentarus ir atsirenki žinias gaunasi tobulas.o vien paskaičius kaip gaminti ir pradėjus gaminti gaunasi šnipštas. Pagrindas virti manų košę iš dviejų šaukštų manų kruopų virtų 100ml piene.
Bet kazkodel apkepas kiekviena karta sukrenta. Kol kepa atrodo toks purus, bet kai tik ismemu is orkaites jis sukrenta. VISADA nors gaminu tiksliai pagal recepta. Kode taip yra?
Pirmuoju kartu, kai dariau šį apkepą, jis sukrito. Pagalvojau, kad gal kažkur klaidą padariau, gal su baltymais. Antrą kartą kepiau, baltymus plakiau kokias 15 min. Apvertus iš puodo nebėgo. Standu. Na, bet ir antrą kartą nesigavo, neiškilo. Nesuprantu kur darau klaida:( gal trečias kartas nemeluos?