pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepta Antis su Apelsinais: Tobulas Receptas Jūsų Šventiniam Stalui

Šventinis stalas atrodo neužbaigtas be kvapnios keptos paukštienos centro vietoje. Kepta antis - viena mano mėgstamiausių paukštienų, o antis kepta su apelsinais - vienas skaniausių šio paukščio receptų. Kepta antis su apelsinais - tai puikus pasirinkimas, kuris nustebins jūsų svečius. Ji yra kvapni, elegantiškesnė nei vištiena ir, jei tinkamai paruošta, itin sultinga. Įvairiausi prieskoniai ir įdarai padeda sustiprinti anties skonį. Nors gana dažnai antis ruošiama Kalėdoms, mes ją dažniau renkamės Naujiesiems. Dalinuosi paprastu, bet aromatingu kepto ančiuko receptu, kuris man patiko ne tik dėl skonio, bet ir kvapo.

Esu girdėjusi, jog kartais antiena gaunasi sausa, todėl žmonės jos vengia. Žinoma, kas norėtų sugadinti gražiausią šventę sausa mėsa? Šiai problemai spręsti į pagalbą ateinu aš, su savo sultingos antienos su apelsinais receptu. Pernai dalinausi tradiciniu keptos anties receptu, o šiemet - naujas skonis. Nemeluosiu ir prisipažinsiu, kad tai - pati skaniausia antis, kokią kada nors teko valgyti. Minkštas sultingas vidus, traški odelė + tobulai derantis tirštas apelsinų glajus.

Ingredientai

  • Antis
  • Apelsinai
  • Prieskoniai (cinamonas, pipirai, druska)
  • Aliejus
  • Cukrus
  • Sviestas
  • Rozmarinų šakelės
  • Citrinų sultys

Gaminimo Eiga

  1. Anties paruošimas: Nuplaukite antį ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Jei reikia, nudeginkite antį ir pašalinkite plunksnų likučius. Nuplaukite antį, išimkite plaučius, nukirpkite sparnų falangas ir riebiąją nugaros dalį.
  2. Marinavimas: Nuo vieno apelsino smulkiai nutarkuokite žievelę ir išspauskite jo sultis. Tarkuotą apelsino žievelę sumaišykite su cinamonu, pipirais ir druska, bei šiuo mišiniu gerai ištrinkite paukštį. Likusį apelsiną perpjaukite į keturias dalis ir įkiškite į anties vidų. Apelsinų sultyse ištirpinkite cukrų ir apipilkite antį. Taip paruoštą antį marinuoti patogiausia maistiniame maišelyje arba sandariame inde. Antį marinuoti reikėtų ne mažiau nei vieną parą, karts nuo karto ją apverčiant, kad vienodai pasiskirstytų sultys.
  3. Kepimas: Šventinę dieną, kelios valandos iki pietų, marinuotą antį įkiškite į kepimo „rankovę“, marinato sultis pilkite kartu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1,5 valandos. Jei mėgstate apskrudusią antį bei labai gerai iškepusią, kad net mėsa nuo kauliukų kristų, pakepkite ją kiek ilgiau. Prieš traukdami antį iš orkaitės patikrinkite ar ji pilnai iškepusi.
  4. Apelsinų padažas: Ruošiame apelsinų padažą - keptuvėje išlydome sviestą, įtarkuojame apelsino žievelę, kaitiname minutę. Tuomet supilame apelsinų sultis, cukrų, druską, išmaišome. Kai padažas užverda ir cukrus išsilydo, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų ir leidžiame virti 15 minučių. Po jų padažas bus jau sutirštėjęs, o vėsdamas tampa dar tirštesnis.
  5. Pateikimas: Iškepusiai ančiai leidžiame 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje ir tik tuomet pjaustome. Patiekiame su mėgstamomis salotomis, apelsino griežinėliais.

Apelsinų Salotos (Ispaniškas Receptas)

Prie apelsininės anties labai tinka ispaniškos apelsinų salotos, kurių receptą kadaise parsivežiau iš atostogų toje šalyje.

  1. Nulupkite keturis apelsinus ir juos supjaustykite, gražiai sudėliokite lėkštėje.
  2. Svogūną plonai supjaustykite žiedeliais ir paskleiskite ant apelsinų.
  3. Salotas apibarstykite maltais pipirais ir druska.
  4. Iš alyvuogių aliejaus ir acto užmaišykte padažą, kurį užpilkite ant salotų.
  5. Salotas palikte valandėlei, kad susigertų skoniai.

Patarimai ir Gudrybės

  • Norint patogiai supjaustyti antį, geriausia naudoti specialias mėsos žirkles.
  • Jeigu visos anties nesuvalgėte iškart, kitą dieną ji taip pat puikiai tiks.
  • Po anties kepimo išbėga daug jos taukų, kuriuos visad susipilu į indelį ir pasistatau šaltai. Jei norite, galite riebalus išsaugoti - juos galima laikyti šaldytuve iki 6 mėnesiu ir panaudoti kepimui, pavyzdžiui tobulai tinka keptoms bulvėms, arba daržovėms orkaitėje.
  • Taip taip, kepant antį išbėga daug riebalų, jie gali taškytis, sukelti dūmus orkaitėje ir paskleisti ne visai malonų kvapą namuose.⠀Anties kvapą pakankamai gerai neutralizuoja citrina. Taip pat didžiąją laiko dalį antį kepu uždarame inde ir tik pabaigoje, nupylusi riebalus, šiek tiek apskrudinu.

Šventinio stalo puošmena gali būti ne tik skani, bet ir džiuginanti visą šeimą. Receptas tiems, kas savo švenčių stalo neįsivaizduoja be kepto paukščio. Arba tiems, kas nori pabandyti, bet bijo!