pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avienos Marinavimo Receptai: Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Šašlykus

Aviena (ėriena) yra itin skani, bet tuo pačiu labai kaprizinga mėsa. Todėl kiekvienas turėtumėte žinoti, kaip reikia teisingai su šia mėsa elgtis. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip pasigaminti šiuos skanius šašlykus, ir pateiksiu naudingų patarimų, kaip juos iškepti tobulo skonio.

Kaip Išsirinkti ir Paruošti Avieną

Šašlykui puikiai tinka avienos nugarinė, šonkauliai, kaklas, mentė ir kumpis. Daug žmonių taipogi naudoja riebią uodegą, įsukdami ją tarp mėsos gabaliukų. Yra sakoma, kad dėl riebalų šašlykas tampa sultingesnis.

Geriausia yra marinuoti jauną avieną. Iš senos mėsos pagamintas šašlykas gausis kietas ir gali turėti specifinį kvapą, kuris daugeliui žmonių nelabai patinka. Rinkdamiesi vadovaukitės spalva: kuo tamsesnė mėsa, tuo avis buvo vyresnė.

Taip pat reikėtų kad žinoti, kad mėsa neturėtų būti lipni ir padengta gleivėmis arba krauju, o paspaudus mėsą, ji turi greitai išsilyginti nepalikdama įdubimo.

Nuimame nuo mėsos plėveles bei sausgysles. Supjaustome avieną vienodais kubeliais, kurių kraštinės yra maždaug 4 centimetrų. Jeigu imsite gabalus su kaulais, pavyzdžiui, šonkaulius, paliekame ant jų mėsą.

Kaip Užmarinuoti Avieną

Jauną mėsą pakaks marinuoti apie 2-4 valandas. Jeigu avis sena, geriau mėsą palikti per visą naktį arba net visai parai. Tokiu atveju mėsą dedame į vėsią vietą.

Svogūnų Marinatas

Visiškai minimalus kiekis ingredientų ir fantastiškas rezultatas.

Supjaustome svogūną plonais pusžiedžiais. Kuo daugiau svogūnų, tuo aromatingesnis gausis šašlykas.

Į mėsą sudedame svogūnus, prieskonius ir gerai paminkome rankomis.

Vyno Marinatas

Jame užmarinuota avienos mėsa gaunasi minkšta ir švelni.

Supjaustome svogūną plonais pusžiedžiais.

Paminkome mėsą rankomis kartu su svogūnais ir prieskoniais.

Supilame vyną ir išmaišome.

Marinatas su Svogūnais, Česnakais ir Pomidorais

Daržovės suteikia avienos mėsai sodrų skonį bei aromatą.

Supjaustome svogūną plonais pusžiedžiais, suberiame į mėsą ir paminkome rankomis.

Susmulkiname česnaką ir supjaustome pomidorus į didelius kubelius.

Į avieną suberiame daržoves, prieskonius, druską, pipirus ir išmaišome.

Ingredientai (3 žmonėms):

  • 600 g avienos nugarinės arba sprandinės
  • 2 dideli svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštas kumino
  • 1 šaukštas paprikos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas džiovintų žolelių (rozmarinas, čiobreliai)
  • 1 šaukštas medaus (pasirinktinai, kad suteiktų saldumo)
  • 1/2 stiklinės raudonojo vyno (pasirinktinai)

Recepto gaminimas (lentelėje):

Veiksmas Aprašymas
1. Mėsos paruošimas Avieną supjaustykite kubeliais (apie 3 cm dydžio), kad būtų patogu kepti ant iešmų.
2. Marinatas Svogūnus ir česnakus smulkiai susmulkinkite. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, kuminu, paprika, džiovintomis žolelėmis, druska ir pipirais.
3. Marinavimas Agurkus sudėkite į dubenį su marinatu ir gerai sumaišykite. Leiskite marinuotis 2-4 valandas arba per naktį, kad mėsa įsigertų prieskonių.
4. Mėsos kepimas Ant iešmų sušerkite marinuotą mėsą, įsitikinkite, kad mėsos kubeliai yra tvirtai prispausti.
5. Kepimas ant grilio arba keptuvėje Šašlykus kepkite ant grilio, apie 8-10 min. kiekvienoje pusėje, kol mėsa taps auksinės spalvos ir sultinga.
6. Patiekimas Patiekite su šviežiomis daržovėmis, žolelėmis arba mėgstamomis salotomis.

Kaip Kepti Avienos Šašlyką

Užmaukite mėsą ant iešmų arba padėkite ant grotelių. Nederėtų mėsos gabalėlius dėti per arti vienas kito, kad jie galėtų apkepti iš visų pusių.

Kai anglis pasidengs baltais pelenais, mėsą padėkite keptis. Avienos šašlykas kepamas 15-20 minučių.

Perpjaukite mėsą peiliu, kad patikrintumėte, ar iškepusi. Iš keptos mėsos pasirodys skaidrios sultys. Jeigu skystis yra rausvas, turima dar kiek ilgiau palaikyti šašlyką virš anglių.

Naudingi Patarimai

  • Mėsos pasirinkimas: Avienos šašlykams rekomenduojama naudoti sprandinę arba nugarinę, nes šios dalys yra sultingos ir tinkamos greitam kepimui. Taip pat galite rinktis kumpį, jei norite liesesnės mėsos.
  • Marinatas: Marinatas yra labai svarbus norint suteikti šašlykams ypatingą skonį. Būtinai leiskite mėsai marinuotis pakankamai ilgai - bent 2 valandas, o geriausia - per naktį.
  • Prieskoniai: Neperdauginkite prieskonių, kad nepanaikintumėte avienos natūralaus skonio. Kuminas ir paprika suteiks šašlykams egzotišką kvapą, o česnakas ir citrina puikiai paryškins jų aromatą.
  • Kepimas: Jei neturite grilio, galite kepti šašlykus ir orkaitėje ant kepimo grotelių. Svarbu juos apversti, kad jie tolygiai iškeptų.
  • Skonio papildymas: Norėdami suteikti saldumo ir traškumo, galite šašlykus patiekti su šviežiomis daržovėmis ar naminiais marinuotais agurkais.

Klausimai ir Atsakymai

  • Kiek ilgai reikia marinuoti mėsą? Marinuoti avieną rekomenduojama bent 2-4 valandas, tačiau geriausia, jei mėsą marinuosite per naktį, kad prieskoniai geriau įsigertų.
  • Ar galima naudoti kitus prieskonius? Taip, galite naudoti įvairius prieskonius pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite pridėti imbiero, koriandro ar net šiek tiek čili pipirų, kad suteiktumėte šašlykams aštresnį skonį.
  • Ar šašlykai bus sultingi, jei juos kepu ant grilio? Taip, jei laikysite teisingą kepimo laiką ir temperatūrą. Svarbu, kad šašlykai nebūtų perkepti, nes tuomet jie gali tapti sausi.
  • Ar galiu naudoti kitą mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną ar vištieną? Taip, šis marinatas puikiai tinka ir kitoms mėsoms, tačiau turėkite omenyje, kad kepimo laikas skirsis, priklausomai nuo mėsos rūšies.
  • Kokį garnyrą geriausia patiekti su avienos šašlykiais? Avienos šašlykai puikiai dera su šviežiomis salotomis, ryžiais, bulvėmis ar net troškintais daržovėmis.

Papildomi Patarimai

  • Marinavimo indas: Naudokite stiklinius arba plastiko indus marinavimui, nes metaliniai indai gali paveikti skonį.
  • Grilio pasirinkimas: Jei kepate ant grilio, įsitikinkite, kad anglys yra pakankamai įkaitusios, tačiau ne per karštos, kad šašlykai kepdami nepridegtų.