pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pekino Kopūstų Sriubos Receptai: Nuo Tradicinių Iki Modernių Variacijų

Pekino kopūstų sriuba - puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku. Ši sriuba gali būti patiekta tiek karšta, tiek šalta, o jos universalumas leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais ir prieskoniais. Šiame straipsnyje rasite keletą įdomių Pekino kopūstų sriubos receptų, pritaikytų skirtingiems skoniams ir sezonams.

Trinta Pekino Kopūstų Sriuba

Kaip ir dauguma trintų sriubų, ši sriuba yra kreminė, švelni, gaivi ir labai spalvinga. O pekino kopūsto, kaip žinia, parduotuvėse yra visais metų laikais. Ši sriuba valgoma tiek karšta tiek šalta. Žiemą labiau mėgstame karštą variantą, tuomet naudoju šaldytus žirnelius, o vasarą labai smagu prisiskinti šviežių žirnių.

Kopūstą ir svogūnus apkepinu svieste iki geltonumo, iš sultinio ištraukiu sparnelius, sudedu visas daržoves (saujelę žirnių pasilieku papuošimui) ir verdu apie 12-15min. Karštą sriubą tiekiu su vištienos gabaliukais, o šaltąją - su keliais ledo kubeliais ir šviežiais mėtų lapeliais, vištieną iš sultinio galima patroškinti grietinėlėje - bus dar ir karštas patiekalas. Tiekiant karštą, į lėkštes sudedu po kelis sparnelių gabaliukus, paberiu žirnelių.

Paprasta Pekino Kopūstų Sriuba

Paimkite daržovių pjaustymo lentą. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, o morkas stambiai sutarkuokite. Paimkite puodą ir pripilkite į jį mėsos sultinio ir vandens santykiu 1:2. Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, sultinys neturėtų per daug užvirti. Sudėkite susmulkintus Pekino kopūstus, tada - keptas daržoves. Po 3-5 minučių sudėkite bulves. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ingredientus. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies dar 10-15 minučių.

Raugintų Kopūstų Sriuba su Pekino Kopūstais

Raugintų kopūstų sriubai reikės:

  • 0,5 kg kiaulienos kaulų/mėsos
  • 2 litrai vandens
  • 0,5-0,7 litro raugintų kopūstų (priklausomai kokio tirštumo sriubos norite)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 šaukštas sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus
  • 3-4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 2-3 lauro lapai, 5 juodieji pipirai

Gaminimo procesas:

  1. Į puodą pilame vandenį, dedame mėsą, raugintus kopūstus, prieskonius, užviriname ir verdame 1 valandą.
  2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį augalinio aliejaus. Riebalus įkaitiname ir juose pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir stambia tarka sutarkuotą morką. Keptuvės turinį sukrečiame į puodą ir verdame dar ~20 minučių, kol kopūstai suminkštės.

Aštri Kiniška Sriuba su Pekino Kopūstais

Jau ne už kalnų gripo ir įvairiausių peršalimų sezonas, o kartu ir šildančiai aštrių azijietiškų sriubų laikas. Pirmasis vaistas nuo peršalimo yra senas geras naminis sultinys. Deja, tik jam išvirti ne visada turime laiko, o pasijutus blogai, dažniausiai tam nėra nei noro, nei jiegų. Todėl virdama vištienos sultinį, dažniausiai jo verdu dvigubai daugiau: vieną dalį iš karto panaudoju sriubai, o kitą - užšaldau.

Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą atstatančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais su kalendromis. Sriubos sotumui panaudojau vos per kelias minutes išverdančius azijietiškus kiaušininius makaronus. Gavosi tikra antigripino sriuba su šildančiais prieskoniais, daržovėmis ir makaronais. Ją pagaminau vos per 20 minučių! Nesušalkit ir nesirkit!

Gaminimo eiga:

  1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.
  2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.
  3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.
  4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.