pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai blyneliai su mėsa - Tradicinis receptas ir gaminimo patarimai

Lietiniai blyneliai su mesa

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “lietiniu blynu su mesa receptas” rasta receptų 1000Lietiniai blynai su varškeLietiniai blyneliai su kopūstais ir mėsyte

Lietiniai su mėsa

Lietiniai blyneliai su įvairiais įdarais mėgstami visų: sultingi, purūs ir lengvai paruošiami, šie blynai lengvai įtinka net patiems išrankiausiems. Vaikai dažniausiai prašo tėvų iškepti blynų su varške ar obuoliais, o suaugusieji mielai renkasi sočius, pikantiškus lietinius su fermentiniu sūriu, sūriu ir kumpiu, bei, žinoma, malta mėsa.

Šie lietiniai tampa puikiausiu pasirinkimu pietums ar vakarienei, o tam, kad valgant būtų galima net užsimerkti iš malonumo, galima patiekti lietinius su sūrio ar grybų padažu. Jei lietiniai blynai su mėsa tinkamai paruošti, o mėsa drėgna, puri, galima juos kuo puikiausiai valgyti pačius vienus ar su grietine.

Lietiniai su mėsa internetu už žemą kainą

Skubate, ieškote idėjų pietums ar tiesiog norite pasimėgauti kokybišku, natūraliu maistu neplūkdami virtuvėje? Pirkti Lietuvoje pagamintus lietinius blynus su mėsos įdaru galite ir internetu! Pristatome juos Vilniuje tą pačią arba kitą darbo dieną. Tik iš kokybiškiausių ingredientų pagaminta šaldyta produkcija nustebins kiekvieną.

Sudedamosios dalys:

Tešla 50% (KVIETINIAI miltai, viso grūdo Spelta miltai (30%), PIENAS 2,5% riebumo, vanduo, KIAUŠINIAI, ciberžolė, druska);
Įdaras 50% (virta kiauliena (84%), kepti svogūnai, morkos, saulėgrąžų aliejus, prieskoniai, druska (16%)).

Maistinė vertė (100 g/ml)

Energinė vertė – 135,00 Kcal
Riebalai – 8,09g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 2,20g.
Angliavandeniai – 17,93g.
iš jų cukrų – 1,61g.
Baltymai – 8,92g.
Druska – 1,61g.
Skaidulinių medžiagų – 1,45g.

Alergenai

Sudėtyje yra: glitimo turinčių javų, pieno ir jo produktų (įskaitant laktozę), kiaušinių.

Paruošimas

Lietinius kepti didelėje ir plačioje keptuvėje, kad nesiliestų ir tolygiai sušiltų. Kepti tik įkaitintuose riebaluose (apie 10 min.), kol įgaus šviesiai rudą atspalvį. Apkepti iš abiejų pusių. Kad lietiniai neprisigertų riebalų, rekomenduojama jų dažnai nevartyti. Iškepusius nusausinti.

Lietiniai blyneliai su mėsa

Lietiniai blyneliai su mėsa

  • Smulkiai supjaustykite svogūną (aš pjausčiau stambiai, todėl nuotraukose galite pamatyti jo gabaliukų 🙂 ).
  • Sumalkite virtą kiaulienos kumpį, padruskinkite, papipirinkite, sumaišykite su grietine ir pakepintais svogūnais.
  • Tešlai skirtus produktus išplakite ir kepkite blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje (Jų bus apie 10. Kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio).
  • Kai apkeps viena blynelio pusė, apverskite ir dar šiek tiek (suskaičiuoju iki 15 ir blynelį išimu 🙂 )
  • Ant jau iškepusio dėkite po didelį šaukštą mėsos masės ir suvyniokite (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynelių).
  • Taip paruoštus blynelius galite sudėti į maistui laikyti skirtą dėžutę ir kišti į šaldytuvą. Ten jie gali drąsiai tūnoti iki 5 dienų. Jei žinote, kad jūsų šeima suvalgys juos tą pačią dieną pusryčiams, pilkite į keptuvę aliejaus ir kepkite iš visų pusių, kol gražiai apkeps.
  • Skanu su grietine ir be jos.

Lietiniai blyneliai su mėsa

Lietiniai blynai su mėsa – kaip gaminami?

Lietiniai su mėsa pagaminami gana nesunkiai, svarbiausia paruošti gerą blynų tešlą. Ji turi būti gana skysta, kad lietiniai gautųsi ploni ir purūs, taip pat ją gaminant dalį vandens keiskite pienu dėl kremiškesnės tekstūros, naudokite šviežius kiaušinius. Pagal skonį tešlą pagardinkite druska, galima įberti ciberžolės dėl apetitą žadinančios spalvos.

Didžiausią dėmesį rekomenduojama skirti puikiam, drėgnam lietinių blynų įdarui. Įdarui skirta mėsa turi būti sultinga, jokiu būdu ne sausa, tinkamai paprieskoniuota. Faršą iškepkite, o tuomet ant lietinio blyno, priklausomai nuo jo dydžio, dėkite šį įdarą. Blyną sulankstykite taip, kaip mėgstate.