Šis skanus ir maistingas patiekalas - ryžiai su pievagrybiais ir morkomis, troškinti orkaitėje - puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras.
Ryžiai puikiai sugeria grybų ir morkų skonius, o jų troškinimas orkaitėje suteikia patiekalui ypatingo aromato ir švelnumo. Pievagrybiai suteikia patiekalui sodrų skonį, o morkos priduoda saldumo ir spalvos.
Autorės komentaras - nesu vegetarė ir mėsą aš valgau. Bet kartas nuo karto būną dienų, kai jos visai nesinori ir tada pasirenku pasigaminti kokį vegetarišką patiekalą.
Šį kartą pasirinkau gaminti ryžius su grybais (rinkausi pievagrybius), kurie buvo troškinti orkaitėje. Šis patiekalas mane labai sužavėjo savo paprastumu, bei skanumu.
Ryžiai su pievagrybiais keptuvėje
Ingredientai:
- 100 g ryžių
- 4 pievagrybiai
- 2 svogūnai
- 2 skiltelės česnakų
- 2 šaukštai aliejaus
- žiupsnelis petražolių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
- Išvirkite ryžius, tik stenkitės jų nepervirti.
- Kol ryžiai verda, nulupkite svogūną bei česnaką ir juos smulkiai supjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite česnaką, svogūną ir minutę pakepkite.
- Po to nuplaukite pievagrybius, juos supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant kepančių svogūnų ir česnako.
- Šią masę maišydami kepkite, kol pievagrybiai parus.
- Į tą pačią keptuvę vėliau sudėkite ir ryžius, įberkite druskos, norimų prieskonių ir visa tai kepkite nuolat maišant.
- Paskutinis akcentas - supjaustytos petražolės, kuriomis apibarstykite paruoštą troškinį.
Skanaus!
Vištienos ir ryžių apkepėlė su pievagrybiais orkaitėje
Idėja gardžiai bei sočiai vieno indo vakarienei. Darbo čia labai nedaug - tereikia produktus sudėti į kepimo indą, kantriai palaukti kol orkaitėje vištienos ir ryžių apkepėlė su pievagrybiais iškeps ir mėgautis.
Ingredientai:
- 500g vištienos krūtinėlės filė
- 100g fermentinio sūrio
- 300ml grietinėlės (18 proc.)
- 300ml sūdyto vištienos sultinio
Gaminimas:
- Ant viršaus dedame suprieskoniuotą vištos krūtinėlės filė, išdėliojame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, pabarstome likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Grietinėlę ir sūdytą vištienos sultinį sumaišome ir užpilame ant viršaus.
- Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. (Aš kepiau nustačiusi orkaitės kepimo funkciją “Kepimas su garais”).
Įdaryti pievagrybiai
Ingredientai:
- 2 valg. š. "Pesto" padažo
- Pomidorai
- Bazilikai
- Fetos sūris
- Česnakas
- Švieži pievagrybiai
- Prieskoniai pagal skonį
Gaminimas:
- Pomidorą supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Bazilikų šakeles sukapokite. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką sutrinkite.
- Šviežius pievagrybius švariai nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite jų kotelius ir juos susmulkinkite.
- Pomidorus, bazilikus, fetos sūrį, pievagrybių kotelius, česnaką suberkite į dubenėlį, pagardinkite pipirais, „Pesto“ padažu, pagal skonį pasūdykite.
- Išmaišykite ir sudėkite į pievagrybių kepurėles.
- Tiekdami galite apibarstyti šviežiais bazilikų lapeliais.