pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Kumpis su Kaulu - Geriausi Receptai ir Paruošimo Patarimai

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Ilgai keptas kiaulienos kumpis ir troškinti raudonieji kopūstai

2.5 kg kiaulienos gabalo su visa oda, kurios, ginkdie, negalima lupti, nes ji labai jau svarbi dalis.

Druska, pipiraiŠaukšto maltos kalendrosTrupučio maltų lauro lapųKmynų0,5 raudono kopūsto galvos2 svogūnų2 dviejų obuolių (geriau, kad tokie paprastesni, rūgštesni būtų)4 šaukštų raudono vyno acto1,5 šaukšto cukraus (aš dedu rudą)keleto patarkavimų muskato riešutošaukšto aliejaus, šaukšto sviesto (pabaigoje, jei norėsis)100 ml apelsinų sulčiųBulviųŽąsų, ančių taukų arba aliejausAlyvuogių aliejausKaip gaminti?Reklama38285

Ruošiam kumpį:

Kai jau mėsa paruošta, orkaitę įkaitinti iki maximumo – kokių 220-240 C.

Kumpio odą įpjauti 2-3 cm iki riebalų, įtrinti negailint druska, pabarstyti kmynais (nes ta druska turi ištraukti drėgmę kepant ir apskrusti).

Reklama41011

Kumpį – į kepimo indą ir į karštą orkaitę, maždaug 20-30 min., kad riebalai pradėtų čirškėti, kepti ir bėgti, ir oda įrustų gražiai.

Tada kaitrą sumažinti iki 150 C ir palikti apie 3 val. ramiai kepti.

Mėsą, beje, aš pabaigoje vieną kartą apverčiu ir leidžiu apačiai apkepti, bet paskui vėl verčiu oda į viršų, kad oda neprarastų traškumo ir spalvos.

Taigi jau visai pabaigoje mėsą išimti, suvynioti į foliją, ant jos uždėti rankšluostį ir leisti jai pailsėti kokias 10–15 minučių. Pabaigti kepti bulves. Pašildyti lėkštes ir ruoštis dishing up operacijai.

Koūstai:

Kol kiauliena kepasi, paruošti troškinimui kopūstus. Viską reikės troškinti ant nedidelės ugnies, taigi geriausiai pasirinkti storasienį sunkų puodą, jei toks yra, jei ne, tai puodą, kurio dangtis tvirtai laikosi.

Svogūną supjaustyti smulkiai ir šaukšte aliejaus ant nedidelės ugnelės pakepinti, kad pasidarytų permatomas.

Kopūstą supjaustyti, obuolius sutarkuoti.

Reklama41011

Tada ant svogūnų dėti obuolius ir kopūstus, pilti actą, cukrų, prieskonius, apelsinų sultis.

Tada viską truputį pamaišyti, kad vienodai pasiskirstytų viskas ir, uždėjus dangtį, ant mažiausios įmanomos ugnelės palikti bent valandai ramiai troškintis.

Po valandos pažiūrėti, kaip einasi, pamaišyti ir dar pusvalandžiui palikti troškintis. Pabaigoje viskas turėtų būti minkšta, saldžiarūgščiai skanu, dar įdėti truputį druskos ir sviesto truputėlį, jei norisi. Šiaip, visas troškinimosi laikas turbūt iki dviejų valandų trunka.

Bulvės:

Bulves nuskusti ir pasūdytam vandenyje pavirti apie 10 minučių, kad jos tik pradėtų minkštėti.

Rūkytas kiaulės kumpis

Kumpio kraštus ir raumenų paviršius dailiai aplyginkite, plonai išpjaukite sukruvintas vietas. Prieskonius stambiai sugrūskite, sumaišykite su druska, cukrumi ir salietra. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį. Sūdymui paruoštą ir gerai atvėsintą kumpį iš visų pusių įtrinkite sūdomuoju mišiniu. Per savaitę kumpį kelis kartus apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu. Kumpį vartyti ir laistyti sūrymu reikia visą sūdymo laiką. 5-6 laipsniu temperatūroje mažesni kumpiai įsisūrėja per 4-6 savaites, o didesni per 8 savaites. Įsisūrėjusį kumpį nušluostykite švaria skepetaite ir pakabinkite vėsioje, vėdinamoje patalpoje, palaikykite savaitę kitą, kad mėsa baigtų bręsti ir įgautų geresnį skonį. Didesni kumpiai palaikomi prieš rūkymą ilgiau, mažesni - trumpiau (skiriant 1-1,5 dienos 1 kilogramui kumpio). Tas vietas, kurios linkusios greičiau gesti pabarstykite pipirais. Jei norite, kad į kumpio paviršių neišsiskirtų druska, pamirkykite jį 3-4 valandas šaltame vandenyje. paskui trumpam panardinkite į verdantį vandenį, apšluostykite ir išrūkykite. Senoliai tokius kumpius rūkydavo labai ilgai, 3-4 savaites.

Reklama:

Komentarai (10)

Keptas kiaulienos kumpis

Česnaką supjaustyti stambiai. Kiaulienos kumpyje padaryti pjūvius. Į juos pridėti česnakus. Kumpį gardinti druska, pipirais. Aptepti majonezu ir kepti 200°C temp. orkaitėje apie valandą.

Va ir skanus kepsnys!

AUTORIUS: KristinaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Greitas čili troškinysPaprasta lazanijaTradiciniai kotletaiSpagečiai CarbonaraKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai

Kiaulienos kumpis su kaulu receptai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “ka pagaminti is kiaulienos kumpio” rasta receptų 1000Ką pagaminti iš pomidorų odelių?Šeimyninė kiaulienos kumpinė

Kiaulienos kumpis su kaulu receptai

Kiaulės (kiaulienos) kumpis - vertinama mėsa, gaunama iš kiaulės užpakalinių šlaunų. Iš kiaulienos kumpio galima gaminti beveik visus kiaulienos patiekalus, dešras, kotletus, kepsnius, šašlyką ir t.t. Skaityti daugiau >>

Čanachai su kiauliena ir kopūstaisCukinijų apkepasDuonos pyragas su cukinijomis, kumpiu ir mocarelaGarstyčiose marinuotas kumpisGlazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėjeGreitos morkų salotos su kumpiuGriežinėliai su sūriu, kiauliena ir sezamaisGuliašas su pupelėmis ir marinuotais agurkaisItališki karšti sumuštiniai orkaitėjeKarštas plovasKepenėlių blyneliai