pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kriaušių Pyragas: Tobulas Rudens Desertas

Obuoliai ir kriaušės - tai vaisiai, kurių derinys sukuria unikalų saldumo ir rūgštumo balansą. Obuolių ir kriaušių pyragas yra puikus pasirinkimas rudens ar žiemos vakarams, kai norisi šilto ir jaukaus deserto. Šis pyragas lengvai paruošiamas, o jo skonis džiugins visą šeimą.

Reikalingi Ingredientai

Šis receptas skirtas 2-4 žmonėms.

Ingredientas Kiekis
Kvietiniai miltai 200 g
Cukrus 100 g
Sviestas 150 g
Kiaušinis 1 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Pienas 50 ml
Obuoliai 2 vnt.
Kriaušės 2 vnt.
Cinamonas 1 arbatinis šaukštelis
Citrinos sultys 1 valgomasis šaukštas
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo Trukmė

  • Paruošimas: 20 minučių
  • Kepimas: 40 minučių
  • Bendra trukmė: apie 1 valanda

Gaminimo Eiga

Paruoškite Vaisius

Obuolius ir kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vaisius apšlakstykite citrinos sultimis, kad jie neparuduotų, ir apibarstykite cinamonu.

Paruoškite Tešlą

Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir pieną, kol gausite švelnią ir vientisą tešlą.

Formuokite Pyragą

Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę tešlos į formą ir tolygiai paskirstykite. Ant tešlos sluoksnio išdėliokite obuolių ir kriaušių skilteles. Supilkite likusią tešlą ant vaisių ir išlyginkite paviršių.

Kepkite Pyragą

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepkite pyragą apie 40 minučių, kol jo paviršius taps auksinės spalvos. Patikrinkite iškepimą mediniu pagaliuku - jis turi likti sausas.

Atvėsinkite ir Patiekite

Ištraukite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Patiekite su plakta grietinėle, vaniliniais ledais arba mėgstamu padažu.

Patarimai, Kaip Patobulinti Pyragą

  • Norėdami sodresnio skonio, į vaisių mišinį galite įmaišyti smulkintų riešutų arba razinų.
  • Jei mėgstate drėgnesnį pyragą, į tešlą galite įdėti šaukštą natūralaus jogurto.
  • Pyrago viršų galite apibarstyti rudojo cukraus ir cinamono mišiniu, kad kepant susidarytų traški plutelė.
  • Jei turite likusių vaisių, juos galite sutrinti ir pagaminti šiltą vaisių padažą pyragui.