Kai užsinori bulvinių blynų, bet labai tingisi pasijungti tarkavimo mašiną, išgelbsti štai toks bulvinių blynų receptas. Greitai pagaminami bulviniai blynai tarkuoti per burokinę tarką. Dabar, kai jau kasamos šviežios bulvės, pats geriausias laikas ruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- 1-1,5 kg bulvių
- Druska
- Kepti tinkamo aliejaus (naudoju saulėgrąžų)
- Kiaušinis
- Miltai
Gaminimo Eiga
- Iš pradžių bulves nuskuskite bei sutarkuokite per burokinę tarką.
- Tuomet į bulvių masę muškite kiaušinį ir berkite miltus.
- Masę gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Įkaitinu gilesnę keptuvę, pilu aliejų. Jo reikia tiek, kad būtų visiškai padengtas keptuvės dugnas, bent 1-2 mm.
- Aliejui gerai įkaitus, dedu tarkius, vis paspausdama mentele, kad liktų kuo mažiau oro tarpų. Kepant plonus blynus, dedu apie 3-4 cm tarkių, vienam blynui - visus vienu kartu. Pabarstau druska, uždengiu dangtį, kaitrą sumažinu iki minimaliausios ir palieku kepti 12-15 minučių.
- Kartais reikia ir daugiau, geriausia matyti, ar iškepusi apačia blyno kraštuose - jis turi būti gerai apskrudęs. Ploniems blynams užtenka ir 6-8 minučių kepimo.
- Apvertimo procedūra tokia: keptuvę pakeliu nuo ugnies, dešine ranka stipriai laikau dangtį ir apverčiu keptuvę. Blynas atsiduria ant dangčio. Tuomet keptuvę grąžinu ant viryklės, o blyną atsargiai nustumiu atgal į keptuvę.
Bet kalbant apie šiuos blynus, liežuvis neapsiverstų jų kaip nors nepagarbiai vadinti, nes jų skonis dieviškas, o jei blynus tiekiu su įdomiais padažais ar iš blynų surenčiu sūrų tortą, prie stalo valgant stoja tyla.
Grūdėtos Varškės Padažas
O prie jų itin tinka toks nuostabus grūdėtos varškės padažas. Į grūdėtą varškę įmaišykite su mulkintą česnaką ir žalumynus. Pagardinkite druska. Galiausiai patiekite pasiruoštą padažą kartu su iškeptais bulviniais blynais.
Bulviniai Blynai su Mėsa
Vilnietės namuose lietuviška virtuvė yra mėgiama, tad patiekalų iš bulvių - ypač vėsiu metu - netrūksta. „Tarkuotų bulvių blynus esu nesyk kepusi. Jie labai gardūs, sotūs, o pagaminami gana greitai“, - sako Audronė Zemenskienė ir dalijasi receptu.
Reikės:
- 6-8 bulvių
- Apie 200 g kiaulienos/jautienos faršo (gali būti ir kitoks)
- 1 kiaušinio
- 1-2 morkų
- 1 svogūno
- 2 v. š. džiūvėsėlių
- Prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos
- Lydyto sviesto, aliejaus kepimui
Gaminimo Eiga:
- Morkas sutarkuoti smulkia burokine trintuve, svogūnus susmulkinti. Daržoves apkepti keptuvėje ant lydyto sviesto.
- Kiaulienos/ jautienos faršą pagardinti prieskoniais, sudėti apkeptas daržoves.
- Bulves sutarkuoti smulkia burokine trintuve, skystį nupilti ir sudėti faršą.
- Į bulvių ir faršo masę įmušti kiaušinį, įdėti porą valgomų šaukštų džiūvėsėlių, pagardinti druska ir išmaišyti.
- Blynų masė paruošta, beliko prikepti blynelių.
- Blynus kepti ant aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.
Audronė juos patiekė su spirgučių padažu. Skanaus.
Patarimai ir Variacijos
- Tarkuotų bulvių blynai turbūt pats populiariausias patiekalas Lietuvoje, po cepelinų ir šaltibarščių.
- Tarkuoti bulviniai blynai ir jų receptas priklauso nuo šeimininkės fantazijos.
- Šie traškūs bulviniai blynai su varške ir lašiša Jums tikrai patiks.
- Bulvių blynai patiks ir veganams, tik reikėtų nedėti kiaušinių.
Bulviniai Blynai su Varške ir Lašiša
Šie blynai tobulai dera su rūkyta lašiša. Vasarą visada smulkiai sukarpau ir sudedu į šaldiklį dežutę krapų, jie čia labai tinka.
Gaminimo Eiga:
- Nulupame bulves, nuplauname.
- Nulupame česnakus, sutarkuojame per smulkesnę tarkavimo pusę.
- Visus stambiai sutarkuotas bulves gerai išminkome, išmasažuojame rankomis kaip tešlą, kad tolygiai pasiskirstytų česnakas ir druska. Maišant rankoms blynai gaunasi skanesni.
- Dubenėlyje su šakute išplakame tris kiaušinius ir supilame į išmaišytą bulvių su česnakais masę. Jeigu nevalgote kiaušinių, galite blynus kepti be jų. Bandžiau, gavosi puikiai. Blynai sulimpa ir gaunasi ne prastesnio skonio.
- Išmaišykite bulves su išplaktais kiaušiniais. Nupilame grūdėtos varškės skystį. Grūdėtą varškę sumaišome su jogurtine grietine, įdedame truputį sutrinto česnako(nebūtinai), druskos ir žalumynų.
- Blynus sudedame vieną ant kito.
Jeigu jums patiko šie tarkuoti bulviniai blynai ir jų receptas, pasidalinkite juo su savo draugais. Bulviniai blynai su varške ir lašiša patys gardžiausi.