pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Išvirti Skanią Moliūgų Sriubą

Trinta moliūgų sriuba - tai nuostabus, šiltas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis rudens ir žiemos sezonams. Ši sriuba ne tik šildo, bet ir suteikia energijos, o jos skonis yra tiesiog neprilygstamas. Tokią trintą moliūgų sriubą išvirti labai paprasta, o ji savo skoniu nuneša į Rytų šalis, kurių turguose kvepia prieskoniais. Mėgstu ją ruošti pietums, nes pavalgę jaučiamės sotūs, bet ne apsunkę.

Ingredientų paruošimas ir pasirinkimas

Moliūgas - vienas populiariausių trintų sriubų ingredientų. Ši daržovė dominuoja ir klasikinių, ir gurmaniškų sriubų receptuose. Moliūgai Lietuvoje subręsta rugpjūčio mėnesį ir tinkamai laikomi gali išsilaikyti beveik iki sekančio sezono. Laikant moliūgą jo skonis keičiasi ir dažnai jo skonis netgi paryškėja. Moliūgai sukaupia didelį kiekį cukraus, kai kurios veislės gali sukaupti net 14 procentų cukraus. Vidutiniškai moliūgas sukaupia apie 6- 7 procentus cukraus. Oranžinė moliūgo minkštimo spalva dažniausiai rodo, kad moliūge didelis kiekis karotino. Neutralaus skonio yra Pacific Giant moliūgai. Jie būna dideli ir net kompanijai pakaks pusės moliūgo. Iš šių moliūgų išeis įspūdingos aštrios trintos moliūgo sriubos, trintos moliūgo sriubos su mėsa. Puikus pasirinkimas Hokkaido Orange kuris užauga iki kelių kilogramų, turi švelnų riešutų skonį. Galima pagaminti egzotišką trintą moliūgo sriubą su jūros gėrybėmis. Švelniai ir kvapniai moliūgų sriubai itin tiks Provanso muskatinis moliūgas. Provanso muskatinis turi unikalią briaunuotą formą. Puikiai tiks saldžiai trintai moliūgo sriubai su grietinėle. Ąsočio formos muskatinis moliūgas Waltham Butternut turi ryškesnį riešutų skonį.

  • Nulupkite ir supjaustykite moliūgą, bulves ir svogūną.
  • Moliūgui pjaustyti imu aštrų ir didesnį peilį, nes jis kietas ir pirmas pjūvis būna ne toks lengvas. Pjaunu skersai perpus ir šaukštu išskobiu sėklas.
  • Tuomet nuskutu žievę skustuku. Nors atrodo, kad ji labai kieta, bet skustukas tikriausiai geriausias įrankis tokio moliūgo lupimui. Skutu kelis sluoksnius, kol atidengiu ryškiai oranžinį moliūgo minkštimą.
  • Trečias žingsnis - supjaustyti abi puses maždaug 5-7 mm storio griežinėliais.

Gaminimo procesas

Gaminimo procesas yra paprastas, o rezultatas - nuostabus. Sriubos gaminimo laikas svyruoja nuo valandos iki penkių valandų. Nagrinėjant internete pristatomas trintas moliūgo sriubas daugiausiai siūloma moliūgą virti. Tačiau daug geriau moliūgo sriuba atsiskleis jei moliūgą ir pagrindinius ingradientus pakepinti. Kepinti keptuvėje gana sudėtinga, todėl tam geriau tiks orkaitė. Nors jei apkepinti svogūnus ir morkas galima gauti išskirtinio skonio trintą moliūgo sriubą.

Moliūgo kepimas orkaitėje

Moliūgų gabaliukus dėlioju į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Juos kepu apie 20-30 minučių įkaitintoje orkaitėje griliaus ir vėjelio rėžimu, nustačiusi 200 laipsnių temperatūrą. Kaip tik laikas iš orkaitės traukti moliūgus.

Sriubos virimas

  1. Įkaitinkite puodą su šiek tiek aliejaus. Įkaitintame sriubos puode su alyvuogių aliejumi kepinu svogūnus, kol tampa auksiniai. Tuomet beriu česnakus, imbiero šaknį ir prieskonius.
  2. Supilkite sultinį: Į puodą supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Nuo sultinio labai priklauso trintos moliūgo sriubos skonis. Jei įpilti paprasto vandens greičiausiai trinta moliūgų sriuba bus lėkšto skonio. Tirštas sultinys suteikia trintai moliūgo sriubai sodrumo ir gali paryškinti norimą skonio atspalvį. Pagrindinė taisyklė norint gauti skanų sultinį tai dėti mėsą, paukštiena, žuvį, daržoves į šaltą vandenį. Tada vanduo maksimaliai ištraukia kas įmanoma iš verdamų produktų. Virti reikėtų porą valandų, kad išsitrauktų medžiagos net iš kaulų.
  3. Toliau kaitindama puodą supilu kokosų pieną. Laukiu kol užvirs.
  4. Trinkite sriubą: Atsargiai rankiniu trintuvu sutrinkite sriubą iki šilkinės tekstūros. Čia labai svarbu saugoti save, nes trinant tokiu būdu lengva apsitaškyti verdančiu skysčiu ir nusideginti. Naudodami trintuvą, sutrinkite sriubą iki norimos konsistencijos.
  5. Pridėkite kokosų pieną: Jei naudojate kokosų pieną, dabar yra laikas jį pridėti. Kokosų pienas nėra būtinas, tačiau jis suteikia sriubai kreminę konsistenciją. Aš naudoju namuose gamintą kokosų pieną, kurį ruošiu iš kokosų drožlių. Žinoma, puikiai tiks kokosų pienas iš skardinės. Aš rinkčiausi natūralų, be priedų ir pilno riebumo. Tai suteiks sriubai daugiau kremiškumo ir šilkinio švelnumo.

Prieskoniai ir priedai

Prieskoniai - šios sriubos cinkelis. Tuo ji išsiskirs iš kitų. Naudoju kuminų ir kalendrų sėklas bei ciberžolę. Į sultinį pridedami prieskoniai puikiai jausis ir pačioje trintoje moliūgo sriuboje. Formuojant trintos moliūgų sriubos skonį iš sultinio gausim švenesnius ir sodresnius skonius. Aštrumą geriausia formuoti iš čili paprikos. Sultinyje dedama su sėklomis, tiesiai į sriubą be sėklų. Avinžirnius dažnai verdu pati, bet kartais perku ir konservuotus, kad prireikus nedidelio kiekio, nereikėtų mirkyti ir virti vos poros saujų. Būtent tiek ir prireiks šiai sriubai - vienos skardinės arba stiklainėlio.

  • Į karštą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus beriu nusunktus avinžirnius, kario prieskonius ir druskos.
  • Pakepinu ant didesnės kaitros, kol avinžirniai šiek tiek paskrunda.

Patiekimas

Štai ir viskas! Sriubą serviruoju ant viršaus užberdama avinžirnius. Atrodo viliojančiai ir gal net įspūdingai. Labai kviečia ragauti.

Trinta sriuba gali būti skani verdama tiek iš šaldytuve turimų šviežių daržovių, tiek paįvairinta neįprastais ingredientais ar prieskoniais.

Moliūgų sriubos priedai

  • Feta sūris
  • Česnakiniai baltos duonos krutonai
  • Paskrudintos moliūgų sėklos
  • Keli lašai trumų aliejaus
  • Skrebutis su sūriu, užkeptas orkaitėje

Ar trintą moliūgų sriubą galima šaldyti? Taip, trintą moliūgų sriubą galima šaldyti.