Ieškote naujų receptų, tinkančių pietums ir vakarienei? Tuomet pats laikas sugalvoti ką nors naujo! Mes siūlome didelį asortimentą įvairiausių vištienos patiekalų receptų.
Yra priežastis, kodėl vištiena yra toks populiarus baltymų pasirinkimas: ji nebrangi, lengvai pagaminama ir pakankamai švelni, kad puikiai derėtų prie praktiškai bet kokio padažo ar garnyro. Vištiena yra nebrangi, švelni ir labai skani.
Pagrindiniai Vištienos Ruošimo Būdai
Vištieną galima ruošti įvairiais būdais, kiekvienas iš jų suteikia patiekalui unikalų skonį ir tekstūrą:
- Kepimas orkaitėje: Klasikinis būdas, leidžiantis išsaugoti vištienos sultingumą ir skonį. Prieš kepant, vištieną galima marinuoti, įdaryti arba tiesiog apibarstyti prieskoniais. Keptą vištiena orkaitėje yra paprasta pagaminti ir nereikalauja begalės laiko.
- Kepimas keptuvėje: Greitas ir paprastas būdas, tinkantis vištienos krūtinėlei, šlaunelėms arba smulkintiems gabalėliams. Svarbu naudoti tinkamą aliejų ir neperkrauti keptuvės, kad vištiena tinkamai apskrustų.
- Kepimas grilyje: Suteikia vištienai dūmo aromatą ir traškią plutelę. Grilyje galima kepti visas vištas, atskiras dalis arba vištienos vėrinukus.
- Troškinimas: Puikus būdas ruošti vištieną su daržovėmis, padažais ar prieskoniais. Troškinimas leidžia vištienai suminkštėti ir įsisavinti visus skonius.
- Virimas: Dažniausiai naudojamas vištienos sultiniui ruošti. Virtą vištieną taip pat galima naudoti salotose, sumuštiniuose ar kituose patiekaluose. Geriausias gaminimas - sriubą virti ilgai ant mažos ugnies, viso to verta, nes skonis neįtikėtinas. Geriausia gaminti su vištienos ketvirčiais, tačiau tiks ir vištienos šlaunelės ar broilerių filė.
- Gruzdinimas: Populiarus būdas ruošti vištienos sparnelius, kepsnelius ar kitus smulkius gabalėlius. Svarbu naudoti tinkamą aliejų ir temperatūrą, kad vištiena būtų traški ir neprisigertų per daug riebalų.
Receptai Žingsnis Po Žingsnio
Visų laikų mėgstamiausias orkaitėje keptų vištienos krūtinėlių receptas!
Įpilkite į didelį dubenį 1 litą šilto vandens ir 1/4 puodelio košerinės druskos. Maišykite, kol išmaišysite didžiąją dalį druskos. Įdėkite vištienos krūtinėles ir leiskite joms 15 minučių pasilikti mišinyje. Arba taip pat galite uždengti dubenį ir laikyti šaldytuve iki 6 valandų. Išimkite vištienos krūtinėles, nuplaukite šaltu vandeniu, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Vištienos krūtinėles dėkite vienu sluoksniu į didelę kepimo formą. Aptepkite iš abiejų pusių tolygiai ištirpintu sviestu arba alyvuogių aliejumi. Atskirame mažame dubenyje įdėkite druską, pipirus, česnako miltelius ir papriką, sumaišysite. Kepkite 15-18 minučių arba tol, kol vištiena iškeps ir nebebus rausva. Gaminimo laikas priklausys nuo vištienos krūtinėlių storio. Kai vištiena iškeps, išimkite keptuvę iš orkaitės, perkelkite vištieną į švarią lėkštę ir lengvai uždenkite aliuminio folija. Padarykite prieskonių mišinį su šiek tiek rudojo cukraus. Tai suteiks pikantišką skonį. Nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, gausiai pagardinkite druska bei pipirais.
Lipni Azijietiškai glazūruota vištiena
Lipni Azijietiškai glazūruota vištiena yra švelni ir sultinga, padengta lipniu saldžiu padažu. Šį valgį paruošite tik per 30 minučių ir jos skonis bus nuostabus!
Ingredientai:
- Žalioji citrina: 1 vnt.
- Imbiero: 1 vnt.
Gaminimas:
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Įdėkite vištieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite vištieną maždaug 3 minutes tol, kol apskrus iš abiejų pusių. Keptuvėje suplakite rudąjį cukrų, sojos padažą, „Hoisin“ padažą, saldų čili padažą, imbierą, aitriųjų pipirų dribsnius, česnaką ir žaliosios citrinos sultis. Į padažą vėl įdėkite vištieną ir sumaišykite.
Azijietiška vištiena su anakardžiais
Pagardintas medumi, „Hoisin“ padažu ir penkių prieskonių mišiniu, šis vištienos patiekalas yra šventiškas ir lengvai pagaminamas.
Ingredientai:
- Sezamų aliejus: 2 valgomieji š.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C / 200 ° C temperatūros. Vištienos šlauneles išdėstykite didelėje kepimo formoje. Sumaišykite „Hoisin“ padažą, sezamų aliejų, medų, penkis prieskonius, imbierą, česnaką. Užpilkite vištieną, kad būtų skanesnė galite marinuoti 2 valandas arba per naktį, jei turite laiko. Skrudinkite vištieną 35 min. Įmaišykite anakardžių riešutus ir pabarstykite vištieną svogūnais. Dėl švelnių skonių šis patiekalas patiks net išrankiausiems valgytojams.
Vištiena su daržovėmis ir makaronais
Vištieną, apibarstykite kario prieskoniais ir įdėkite pipirų, viską maišykite, kad prieskoniai pasidengtų vienodai.
Ingredientai:
- Paprika: 1 vnt.
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Įdėkite svogūnus ir kepkite 2 min., įdėkite papriką ir brokolį. Maišykite ir kepkite dar 1-2 min., kad daržovės paminkštėtų. Vėl pilkite šauktą aliejaus ir sudėkite vištieną. Apkepkite abi puses, apie 2 min., vėliau sudėkite daržoves, 3 šaukštelius riešutų, įdėkite makaronus, padažą.
Vištienos sparneliai orkaitėje
Vištieną geriau marinuoti patiems. Lengva, trašku ir skanu. Paprastai vištienos sparneliai derinami su ryžiais, vištienos padažu, daržovėmis ar salotomis.
Sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, čili miltelius, česnako miltelius, druską ir pipirus į didelį, uždaromą maišelį; sandariai suplakti. Įdėti vištienos sparnelius; užsandarinti ir papurtyti, kad tolygiai pasidengtų marinatu.
Vištienos sriuba su kokosų pienu ir saldžiomis bulvėmis
Ingredientai:
- Vištienos sultinys: 750 ml.
- Raudona aitrioji paprika: 1 vnt.
- Laimo: 1 vnt.
Gaminimas:
Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite vištienos sultinį, kokosų grietinėlę ir saldžiąsias bulves, virkite 15 min., kol suminkštės bulvės. Viską perkelkite į puodą, suberkite vištieną ir virkite 5-10 min.
Vištienos sriuba
Ši vištienos sriuba yra lygiai tokia pati, kokią valgydavote vaikystėje.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlės: 450g.
- Svogūnas: 1vnt.
Gaminimas:
Į puodą įdėkite morkų, salierų, svogūnų, česnako ir patroškinkite alyvuogių aliejuje, maždaug 5 min. Įpilkite sultinio, riebios grietinėlės ir grietinėlės sūrio. Sumažinkite ugnį, tada suberkite makaronus, čedero sūrį ir troškinkite, kol makaronai išvirs pagal jūsų skonį. Pagardinkite prieskonius pagal skonį druska ir juodaisiais pipirais.
Trinta vištienos sriuba
Gaminimas:
Vištieną įdėkite į puodą, užpilkite vandenį. Sudėkite bulves, supjaustytas kubeliais, smulkiai supjaustytas morkas, saliero smulkiai supjaustytą kotą, ryžius, sviestą, druską, pipirus, smulkiai pjaustytas petražoles. Išimkite vištieną ir atvėsinkite. Nuimkite mėsą su šakute arba rankomis. Virkite visus ingredientus be vištienos, sumažinę ugnį iki minimumo ir virkite apie 20 min. Virimo pabaigoje įdėkite vištieną. Norint daugiau daržovių šią sriubą galima pagardinti susmulkintais saldžiais kukurūzais arba įdėti šiek tiek žalių pupelių.
Kiti Vištienos Patiekalai
- Vištienos kepsniai su keptomis daržovėmis ir bulvių koše
- Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle ir grietinėlės padaže keptais pievagrybiais
- Tobulosios vištienos krūtinėlės su špinatais ir lydytu sūreliu, iškeptos orkaitėje
- Troškinta vištienos krūtinėlė orkaitėje su grietinėlės padažu
- Vištienos krūtinėlės kepsnys orkaitėje su pomidorais ir mocarela sūriu
- Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu
- Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Patarimai ir Gudrybės
- Marinavimas: Marinavimas padeda suminkštinti vištieną ir suteikia jai daugiau skonio. Marinuoti vištieną rekomenduojama bent 30 minučių, o geriausia - per naktį. Vištieną geriau marinuoti patiems.
- Temperatūra: Svarbu, kad vištiena būtų visiškai iškepusi. Naudokite termometrą, kad patikrintumėte, ar vidinė temperatūra siekia 74°C.
- Prieskoniai: Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis, kad sukurtumėte unikalų skonį.
- Sultingumas: Kad vištiena būtų sultinga, neperkepkite jos. Tam, kad vištienos krūtinėlės išliktų sultingos, jas geriausia kepinti su sviestu ant ypač lėtos ugnies. Ir vieną, ir kitą krūtinėlių pusę apiberti druska ir pipirais ir sudėti keptuvėn odele žemyn į gerai pakaitinta sviestą. Taip pat, dar kitas būdas, kad krūtinėlė išliktų sultingas - jas įdaryti.
- Poilsis: Prieš pjaustant, leiskite vištienai pastovėti kelias minutes. Tai padės išsaugoti sultis.