pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kavos Pyrago Receptai: Nuo Paprastų Iki Gurmaniškų

Kavos pyragas - puikus desertas, tinkantis tiek kasdienai, tiek šventėms. Iš pirmo žvilgsnio šis pyragas gali atrodyti labai paprastas, tačiau paprastume ir slypi visas gėris. Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį, ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai. Vienintelis dalykas, ko jums prireiks prie pyrago, tai puodelio karšto gėrimo - kavos, kakavos, arbatos ar pan. Čia rasite įvairių kavos pyrago receptų, pradedant paprastais ir greitai pagaminamais, baigiant sudėtingesniais, reikalaujančiais daugiau laiko ir įgūdžių.

Paprastas Kavos Pyragas

Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greito ir skanaus deserto be didelių pastangų.

Ingredientai:

  • Margariną
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Vanilinis cukrus
  • Pienas
  • Miltai
  • Kakavos milteliai
  • Kepimo milteliai
  • Druska

Gaminimo Eiga:

  1. Margariną ištirpiname mikrobangų krosnelėje ir paliekame šiek tiek atvėsti.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 225° C.
  3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, naudodami mikserį. Plakame ~5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.
  4. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame.
  5. Kepimo skardą patepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.
  6. Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
  7. Glaistas - viename dubenyje sumaišome visus glaistui skirtus ingredientus ir užtepame ant atvėsusio pyrago.

Perteptas Kavos Pyragas

Šis pyragas - puikus pasirinkimas mėgstantiems drėgnus ir aromatingus desertus.

Reikalingi Produktai (20 cm Skersmens Torto Formai):

Biskvitui:

  • 100 g kefyro (kambario temperatūros)
  • 3 a. š. tirpios kavos (granulėmis)
  • 2 kiaušiniai
  • 160 g cukraus
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 130 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Pertepimui:

  • 250 g neriebios grietinės
  • 1-1,5 a. š. tirpios kavos (granulėmis)
  • Cukraus ar stevijos pagal skonį

Papuošimui:

  • 20-30 g šokolado
  • 50-60 g skrudintų migdolų

Gaminimo Eiga:

Biskvitas

  1. Kavą sumaišyti su kefyru ir palikti pastovėti, kad visiškai ištirptų kava.
  2. Kiaušinius trumpai išplakti, po to suberti cukrų ir dar plakti (apie 3 min.), kol visiškai ištirps cukrus.
  3. Po to sudėti minkšą sviestą, supilti kefyrą su kava (patikrinkite, ar kava ištirpusi, kad nebūtų granulių), dar trumpai paplakti.
  4. Galiausiai suberti sijotus miltus su kepimo milteliais ir viską trumpai išplakti.
  5. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
  6. Kepti 160 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min., priklauso nuo orkaitės.

Šokoladinis Kavos Pyragas su Sirupu

Šis pyragas - tikras skanėstas šokolado ir kavos mėgėjams. Sirupas suteikia jam ypatingo drėgnumo ir aromato.

Ingredientai:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 1 vienetas cinamono (lazdelė)
  • 240 gramų cukraus (rudasis)
  • 300 mililitrų kavos
  • 50 gramų migdolų (smulkinti)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 50 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų juodojo šokolado
  • 120 gramų sviesto

Paruošimo Būdas:

  1. Nuo 300 ml jau paruoštos kavos nuimame vieną šaukštą ir dedame į kitą indą.
  2. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir dedame i tą patį indą, kuriame yra vienas šaukštas kavos.
  3. Taip pat sudedame sviestą ir virš karšto vandens vonelės viską maišome kol šokoladas su sviestu ištirps ir pasidarys vientisa masė. Jokiu būdu negalima užvirti!
  4. Kiaušinius ir kiaušinių trynius išplakti mikseriu. Po to po truputį įmaišyti 120 g rudojo cukraus ir plakti dar 5 minutes.
  5. Baigus plakti įmaišome miltus, migdolus ir cinamoną. Paskui atsargiai įmaišome šokolado masę.
  6. Visa tai supilame į sviestiniu popieriumi išklotą apvalią formą.
  7. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Patikriname mediniu pagaliuku - jei tešla nebelimpa, pyragas iškepęs, jei ne - palikite kepti dar keletai minučių.
  8. Kol kepa pyragas, pasiruošiame sirupą. 300 ml kavos sumaišome su 120 g rudojo cukraus, įdedame cinamono lazdelę ir užvirinę verdame apie 10 minučių ant nelabai stiprios ugnies, iki kol skystis sutirštės iki sirupo.
  9. Pyragą tik iškepusį subadome viena nuo kitos nelabai nutolusiomis skylutėmis (mediniu pagaliuku). Ir dar karštą sirupą užpilame ant pyrago.
  10. Tinka valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Pyragas netinka vaikams.

Sūrio Pyragas su Kava

Traškus pagrindas ir kreminis kavos skonio įdaras - puikus derinys sūrio pyrago mėgėjams.

Ingredientai:

  • 140 g krekerių
  • 355 g cukraus
  • 1 šaukšto kakavos
  • 85 g lydyto sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 750 g maskarponės sūrio
  • 5 kiaušinių
  • 120 ml grietinėlės
  • 2 šaukštų tirpios kavos
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimo Eiga:

  1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite krekerius su 55 g cukraus, kakava, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos. Formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.
  2. Išplakite maskarponės sūrį su 300 g likusio cukraus, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.
  3. Prikaistuvyje pašildykite grietinėlę ir sumaišykite su tirpia kava ir vaniliniu cukrumi. Atvėsinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Supilkite sūrio masę ant trupinių ir kepkite iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 minutes.

Kavos Pyragas su Juoduoju Šokoladu ir Maskarponės Kremu

Šis pyragas - tikras desertų karalius, sujungiantis sodrų šokolado skonį, aromatingą kavą ir švelnų maskarponės kremą.

Ingredientai:

  • Sviestas
  • Cukrus
  • Rudasis cukrus
  • Kiaušiniai
  • Vanilės pasta
  • Grietinė
  • Kava
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Soda
  • Druska
  • Kakava
  • Riebi grietinėlė (35-36 proc.)

Gaminimo Eiga:

  1. Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
  2. Sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite vanilės pastą, grietinę, supilkite atvėsusią kavą.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą.
  4. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, viršų išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių, kol pyragas gražiai pakils ir bus iškepęs.
  5. Paruoškite kremą.
  6. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol susiformuos lengvos, formą laikančios kremo putos.
  7. Patiekite. Atvėsusį pyragą aptepkite kremu.

Patarimai ir Gudrybės

  • Jeigu naudojate baltąjį cukrų, galite sumažinti jo kiekį, nes rudasis cukrus suteikia pyragui ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio.
  • Jei pyragas iškepęs sukrito, gali būti, kad per anksti išėmėte jį iš orkaitės.
  • Jei norite intensyvesnio kavos skonio, galite įdėti daugiau tirpios kavos.
  • Jei neturite atsegamos torto formos, galite kepti stikliniame orkaitės inde.

Tikimės, kad šie kavos pyrago receptai įkvėps jus virtuvėje ir leis pasimėgauti gardžiais desertais!