pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Plovas su kiauliena ir pievagrybiais: Neįprastas, bet labai skanus receptas

Iškart noriu įspėti, kad tai nėra tradicinis plovas. Greičiau tai labai skanus kiaulienos troškinys su ryžiais, morkomis, paprikomis ir pievagrybiais, bet mes jį savo šeimoje vadiname plovu. Patys paprasčiausi ingredientai sukuria vieną nuostabų patiekalą.

Gerai, gerai - tikras plovas yra gaminamas kazane ant laužo, iš ryžių ir avienos, jo gamyboje naudojami autentiški prieskoniai. Kas ragavo tikro plovo žino - to nepaprasto skonio niekaip nepakartosi namų sąlygomis. Konkrečiai šis receptas man yra skaniausia būtent namų sąlygomis ir su mums įprastais produktais pagaminama plovo variacija.

Šis gardus ir sotus ryžių plovas su kiauliena yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums. Orkaitėje keptas patiekalas išsiskiria ypatingu skoniu. Visa šio plovo paslaptis ta, kad pabaigsime jį kepti orkaitėje. Patikėkite manimi, skonis labai geras ir verta išmėginti.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė: 400 g
  • Morkos: 400 g
  • Svogūnai: 300 g
  • Ryžiai: 400 g
  • Razinos: 2 saujos
  • Džiovinti abrikosai: 2 saujos
  • Česnakai: 2 vnt.
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vietoje kiaulienos galima naudoti vištieną, kalakutieną ar jautieną.
  • Ryžius galima rinktis basmati, jasminų ar paprastus ilgagrūdžius.
  • Pomidorų padažą galima pakeisti smulkintais šviežiais pomidorais su pomidorų pasta.
  • Garstyčias galima naudoti tiek klasikines geltonąsias, tiek Dijon tipo.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia išsirenkame puodą, kuriame gaminsime. Geriausia būtų naudoti špižinį, sunkų puodą. Jei tokio neturite, tiks ir kitas puodas su dangčiu, kuriame galime tiek kepti, tiek troškinti.
  2. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite aliejuje, kol apskrus kartu su supjaustytais pievagrybiais.
  3. Tuomet morkas sutarkuojame bei apkepame aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais bei paprikomis, kol gražiai apskrus.
  4. Suberkite kartu su likusiu aliejumi keptuvėje į ketaus metalo puodą ir apibarstykite druska ir pipirais.
  5. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Suberkite ant keptos kiaulienos ir apibarstykite druska ir pipirais.
  6. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Suberkite ant morkų ir uždėkite per pusę perpjautas česnakų galvas (nuimkite tik sausas luobeles ir nuplaukite).
  7. Supilkite kelis kartus šaltame vandenyje perplautus ryžius. Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius per 2 pirštus. Pabarstykite druska, pipirais. Užbarstykite razinomis ir smulkiai pjaustytais džiovintais abrikosais.
  8. Puodą uždengiame bei pašauname 60 minučių į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  9. Plovą sumaišome bei patiekiame su raugintais agurkais. Skanaus!

Žingsnis po žingsnio:

  1. Ryžius perplaukite kelis kartus po šaltu vandeniu.
  2. Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūnus ir papriką smulkiai supjaustykite.
  3. Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite į kelias dalis.
  4. Kiaulieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Apibarstykite druska ir pipirais.
  5. Daržoves ir grybus dėkite kepti į įkaitintą aliejų kitoje keptuvėje.
  6. Daržoves vis pamaišant kepkite, kol svogūnai gražiai pageltonuos. Mėsą kepkite maišant ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
  7. Supilkite mėsą į daržoves ir suberkite nuplautus ryžius.
  8. Įpilkite karšto vandens, tiek, kad apsemtų ryžius.
  9. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant gana mažos ugnies apie 15 minučių.
  10. Jei reikia įpilkite dar šiek tiek karšto vandens, išmaišykite, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite dar 10 minučių.