pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Daržovių Sriuba Su Ryžiais Žiemai: Receptai Ir Patarimai

Daržovių sriuba neturi būti nuobodi! Kvapnūs prieskoniai, ryškiaspalvės daržovės, sultingi žalumynai, ryžiai - viskas tinka į vegetarišką sriubą.

Jei nesate veganai, sriubą skaninti galite ir sūriu ar kiaušiniu. Vienintelis vegetariškos sriubos trūkumas - joje nėra mėsos, tačiau vargu ar galima tai vadinti trūkumu, nes sriubos skonis nuo to visiškai nenukenčia, be to, nenukenčia ir jūsų piniginė bei talija.

Šildanti daržovių sriuba su ryžiais ir aitriosiomis paprikomis

Šis receptas toks ir nėra: sriubos skonio paslaptis - šiek tiek neįprastas skonių derinys, kurį ypač pabrėžia šildantis aitriųjų paprikų aštrumas ir citrinos rūgštumas. Sotumui - ryžiai.

Ingredientai:

  • 1 didelis svogūnas
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 2 saliero kotai
  • 2 arb. šaukšteliai džiovintų čiobrelių
  • 0,5 arb. šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
  • 3 porai
  • 2,5 l daržovių sultinio
  • 450 g pomidorų savo sultyse
  • 3 valg. šaukštai ryžių
  • 2 valg. šaukštai citrinų sulčių
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų.
  2. Ant vidutinio karštumo ugnies apkepinkite ir patroškinkite supjaustytus svogūnus, po penkių minučių sukrėskite smulkintą česnaką ir kepinkite dar 1 minutę.
  3. Sumeskite smulkiai supjaustytas morkas ir salierus, įberkite čiobrelių, aitriųjų paprikų ir griežinėliais supjaustytų porų.
  4. Maišydami kepinkite dar 3-4 minutes.
  5. Supilkite sultinį, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis ir nuplautus ryžius.
  6. Viską užvirkite, o kai skystis pradės burbuliuoti, sumažinkite liepsną.
  7. Virkite apie pusvalandį.
  8. Įspauskite citrinų sulčių, paskaninkite druska ir pipirais.
  9. Patiekite iškart. Skanaus!

Pomidorų sriuba su ryžiais

Pomidorų sriuba su ryžiais arba liaudyje vadinama „ryžių pomidorinė” - klasikinė, paprasta sriuba, kurią galima pagaminti apskritus metus.

Antroje vasaros pusėje ir rudenį ją tinkamiau gaminti iš šviežių, gerai sunokusių ar net pernokusių pomidorų. Žiemą galima naudoti konservuotus pomidorus arba passata (pomidorų tyrė, kurioje nėra pomidorų sėklų ir odelių, gali būti gaminama su prieskoniais arba be jų).

Sriuba paprasta, pagaminama gana greitai, tačiau šildanti ir soti. Puikus valgis praleidus laiką lauke ir grįžus namo norint ko nors karšto ir maistingo.

Gamybos principai

Gamybos principas gana paprastas: sriuba pradedama gaminti kaip pomidorų padažas, vėliau įpilamas sultinys, beriami ryžiai ir verdama, kol ryžiai išvirs.

Tikslaus ryžių kiekio nenurodžiau sąmoningai - vieni mėgsta šią sriubą tirštesnę, kiti - skystesnę. Įdėsite saują su kaupu - gausite košę, įdėsite mažiau - bus skysčiau.

Skirtingose šalyse šiai sriubai naudojami skirtingi papildomi priedai. Pavyzdžiui su svogūnu ir česnaku dar beriami smulkinti saliero stiebai, viena ar dvi mažais kubeliais smulkintos morkos. Daržoves galima kepti ne ant aliejaus, o ant sviesto.

Patarimas

Na ir pabaigai - vienas patarimas: dėl pomidorų sriubos skonyje dominuoja specifinė rūgštelė, kuri patinka ne visiems. Tokiu atveju įberkite nedidelį šaukštą cukraus.

Daržovių sriubos nauda

Šviežios daržovės yra mineralų sandėlis. Žiemos sezonu jų kaina gerokai išauga, todėl vitaminų atsargas reikia apsirūpinti jau dabar.

Ryžiai puikiai dera su bet kokiomis daržovėmis. Daržovės gerai pasisavinamos organizme ir užtikrina gerą medžiagų apykaitą. Lengva sriuba su daržovėmis puikiai numalšins alkį ir suteiks puikios nuotaikos bei energijos.

Kitas daržovių sriubos receptas

  1. Į puodą supilkite vandenį ir padėkite ant ugnies, tuo tarpu mėsą nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais, sudėkite į keptuvę, suberkite prieskonius.
  2. Bulves nuvalome ir nuplauname, supjaustome stambiais kubeliais ir dedame į puodą su mėsa, verdame kol pusiau išvirs.
  3. Svogūnus ir morkas nuvalome ir nuplauname, svogūną supjaustome kubeliais, o morkas sutarkuojame, paprikas nuvalome ir smulkiai supjaustome, o pomidorą nuplauname ir išsiunčiame į trintuvą, susmulkiname į pasta.
  4. Dedame keptuvę ant ugnies ir supilame saulėgrąžų aliejų, svogūną dedame į įkaitintą keptuvę, tada dedame morkas, kepame, kol pusiau iškeps. Sudėkite papriką ir po 2 minučių supilkite pomidorų tyrę ir troškinkite kelias minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
  5. Ryžiai nuplaunami kol vanduo bus skaidrus, dedami į puodą su mėsa ir bulvėmis, virkite, kol suminkštės.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite žalumynus, nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir įberkite prieskonių pagal skonį. Virkite 2 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Uždenkite dangčiu ir palikite 10-20 minučių.