pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Tobulą Padažą Žuviai: Receptai ir Patarimai

Kepta žuvis yra universalus patiekalas, kuris gali būti patiekiamas įvairiais būdais. Tačiau vienas dalykas, kuris visada pagerina patirtį, yra tinkamas padažas. Tinkamai parinktas padažas ne tik paryškina žuvies skonį, bet ir suteikia jai drėgmės, tekstūros ir bendro patrauklumo. Šiame straipsnyje aptarsime įvairius padažų tipus, kurie puikiai tinka keptai žuviai, pateiksime receptų ir patarimų, kaip pasigaminti tobulą padažą.

Kodėl Padažas Yra Svarbus?

Padažas atlieka keletą svarbių funkcijų, kai patiekiamas su kepta žuvimi:

  • Skonio Papildymas: Padažas gali suteikti papildomų skonių, kurie puikiai dera su žuvies natūraliu skoniu. Tai gali būti rūgštumas, saldumas, aštrumas ar net umami.
  • Drėgmė: Kepta žuvis kartais gali būti sausa, ypač jei ji buvo perkepta. Padažas suteikia drėgmės ir padeda išvengti šios problemos.
  • Tekstūra: Padažas gali suteikti tekstūros kontrastą keptai žuviai. Pavyzdžiui, kreminis padažas gali puikiai derėti su traškia kepta žuvimi.
  • Vizualinis Patrauklumas: Padažas gali padaryti patiekalą vizualiai patrauklesnį. Spalvingas ir gerai pateiktas padažas gali padidinti apetitą.

Pagrindiniai Padažų Tipai Keptai Žuviai

Yra daugybė padažų tipų, kurie gali būti patiekiami su kepta žuvimi. Štai keletas populiariausių:

Citrusiniai Padažai

Citrusiniai padažai yra puikus pasirinkimas prie riebios žuvies, tokios kaip lašiša ar skumbrė. Rūgštumas padeda subalansuoti riebumą ir suteikia gaivumo. Dažniausiai naudojami citrusiniai vaisiai yra citrinos, žaliosios citrinos ir apelsinai.

Receptas: Citrinų ir Krapų Padažas

  • 1/4 puodelio šviežių citrinų sulčių
  • 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako, susmulkinta
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Palikite pastovėti bent 15 minučių, kad skoniai susimaišytų. Patiekite su kepta žuvimi.

Grietinėlės Padažai

Grietinėlės padažai yra puikus pasirinkimas prie liesos žuvies, tokios kaip menkė ar plekšnė. Jie suteikia turtingumo ir kreminės tekstūros. Dažniausiai naudojami ingredientai yra grietinė, grietinėlė, sviestas ir sūris.

Receptas: Grietinėlės ir Svogūnų Padažas

  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 1/2 puodelio sauso baltojo vyno
  • 1 puodelis grietinėlės
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Sviestą ištirpinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie suminkštės. Supilkite baltąjį vyną ir virkite, kol skystis sumažės per pusę. Supilkite grietinėlę ir virkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su kepta žuvimi.

Pomidorų Padažai

Pomidorų padažai yra universalus pasirinkimas, kuris gali būti patiekiamas su įvairių rūšių žuvimi. Jie suteikia saldumo, rūgštumo ir umami skonio. Dažniausiai naudojami ingredientai yra pomidorų pasta, pomidorų tyrė, švieži pomidorai ir įvairūs prieskoniai.

Receptas: Aštrus Pomidorų Padažas su Jalapeno Pipirais

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 skardinė (400g) smulkintų pomidorų
  • 1-2 marinuoti jalapeno pipirai, smulkiai supjaustyti (pagal skonį)
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol jie suminkštės. Sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę. Sudėkite smulkintus pomidorus, jalapeno pipirus, raudonėlį, druską ir pipirus. Sumaišykite ir virkite ant mažos ugnies apie 15-20 minučių, kad skoniai susimaišytų. Patiekite su kepta žuvimi.

Azijietiški Padažai

Azijietiški padažai yra puikus pasirinkimas, jei norite suteikti keptai žuviai egzotiško skonio. Jie dažnai būna saldūs, sūrūs, rūgštūs ir aštrūs. Dažniausiai naudojami ingredientai yra sojos padažas, žuvies padažas, sezamų aliejus, imbieras, česnakas ir čili pipirai.

Receptas: Saldžiarūgštis Padažas

  • 1/4 puodelio sojos padažo
  • 1/4 puodelio ryžių acto
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelis smulkiai supjaustyto imbiero
  • 1 skiltelė česnako, susmulkinta
  • 1/2 šaukštelio čili pastos (pagal skonį)

Visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Patiekite su kepta žuvimi.

Patarimai, Kaip Pasigaminti Tobulą Padažą

  • Naudokite šviežius ingredientus: Švieži ingredientai suteikia geriausią skonį padažui.
  • Ragaukite ir koreguokite: Ragaukite padažą gaminimo metu ir koreguokite skonį pagal savo pageidavimus.
  • Leiskite skoniams susimaišyti: Palikite padažą pastovėti bent 15 minučių, kad skoniai susimaišytų.
  • Eksperimentuokite: Nebijokite eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir receptais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią padažą.
  • Atsižvelkite į žuvies rūšį: Rinkdamiesi padažą, atsižvelkite į žuvies rūšį. Riebi žuvis gerai dera su rūgščiais padažais, o liesa žuvis - su kreminiais padažais.

Padažo Pateikimas

Padažą galima patiekti įvairiais būdais:

  • Užpilkite ant žuvies: Padažą galite užpilti tiesiai ant keptos žuvies.
  • Patiekite atskirai: Padažą galite patiekti atskirame indelyje, kad kiekvienas galėtų pasirinkti, kiek padažo nori naudoti.
  • Naudokite kaip marinatą: Prieš kepdami žuvį, galite ją marinuoti padaže.

Konkrečių Žuvų Rūšių Padažų Rekomendacijos

Skirtingos žuvų rūšys geriausiai dera su skirtingais padažais. Štai keletas konkrečių rekomendacijų:

  • Lašiša: Citrinų ir krapų padažas, teriyaki padažas, grietinėlės padažas su krienais.
  • Menkė: Tartaro padažas, citrinų ir sviesto padažas, pomidorų padažas su kaparėliais.
  • Plekšnė: Baltasis vyno padažas, citrinų ir žolelių padažas, migdolų padažas.
  • Tunas: Wasabi majonezas, sojų padažas su imbieru, saldžiarūgštis padažas.
  • Skumbrė: Garstyčių padažas, obuolių padažas, citrinų ir čiobrelių padažas.

Kiti Padažų Ingredientai ir Idėjos

Be jau minėtų ingredientų, į padažus galima įtraukti ir kitų skanių priedų, kad sukurtumėte unikalius ir įdomius skonius:

  • Žolelės: Bazilikas, petražolės, rozmarinas, šalavijas, mairūnas.
  • Prieskoniai: Kuminas, kalendra, paprika, ciberžolė, imbieras, cinamonas.
  • Daržovės: Svogūnai, česnakai, pomidorai, paprika, morkos, salierai.
  • Vaisiai: Citrinos, žaliosios citrinos, apelsinai, greipfrutai, ananasai, mangai.
  • Riešutai ir sėklos: Migdolai, graikiniai riešutai, sezamo sėklos, saulėgrąžų sėklos.
  • Kiti priedai: Kaparėliai, alyvuogės, ančiuviai, džiovinti pomidorai, grybai.

Pavyzdžiui, galite pabandyti pasigaminti padažą su šviežiais bazilikais, česnakais ir kedro riešutais, primenantį pesto padažą. Arba galite sukurti aštrų padažą su čili pipirais, imbieru ir žaliąja citrina. Fantazijai nėra ribų!

Padažo Konsistencija

Padažo konsistencija taip pat yra svarbi. Kai kurie žmonės mėgsta tirštus, kreminius padažus, o kiti - lengvus ir skystus. Konsistenciją galima reguliuoti įvairiais būdais:

  • Naudojant rišiklius: Kukurūzų krakmolas, miltai, grietinėlė arba kiaušinių tryniai gali būti naudojami padažui sutirštinti.
  • Sumažinant skysčio kiekį: Virinant padažą, skystis išgaruoja ir padažas sutirštėja.
  • Pridedant skysčio: Pienas, sultinys, vynas arba vanduo gali būti naudojami padažui praskiesti.

Eksperimentuokite su skirtingomis konsistencijomis, kad atrastumėte, kas jums labiausiai patinka.

Padažo Temperatūra

Padažo temperatūra taip pat gali turėti įtakos patiekalo skoniui. Kai kurie padažai geriausiai patiekiami šilti, o kiti - šalti. Pavyzdžiui, grietinėlės padažai dažniausiai patiekiami šilti, o citrusiniai padažai - šalti.

Atsižvelkite į padažo tipą ir savo asmeninius pageidavimus, kad nuspręstumėte, kokios temperatūros jį patiekti.

Padažo Laikymas

Jei pasigaminote per daug padažo, galite jį laikyti šaldytuve. Dauguma padažų šaldytuve gali būti laikomi 3-4 dienas. Prieš patiekdami padažą, būtinai jį gerai pašildykite.

Grietinėlės Padažas Žuviai

Grietinėlės padažas žuviai - tai klasikinis derinys, suteikiantis patiekalui švelnumo, sodrumo ir elegancijos. Šis padažas puikiai tinka įvairioms žuvies rūšims, pradedant nuo baltos menkės ir baigiant riebia lašiša. Jo universalumas leidžia eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir ingredientais, sukuriant vis naujus ir įdomius skonius.

Grietinėlės Padažo Pagrindai

Prieš pradedant nagrinėti konkrečius receptus, svarbu suprasti pagrindinius grietinėlės padažo principus. Tradiciškai, grietinėlės padažas gaminamas redukuojant grietinėlę kartu su įvairiais aromatais, tokiais kaip svogūnai, česnakai, žolelės ir prieskoniai. Tačiau šiuolaikiniai receptai dažnai apima ir kitus ingredientus, tokius kaip vynas, sultiniai, sūris ar net daržovės, siekiant praturtinti skonį ir tekstūrą.

Pagrindiniai Ingredientai:

  • Grietinėlė: Pagrindinis ingredientas, suteikiantis padažui kremiškumo. Rekomenduojama naudoti riebią grietinėlę (30% riebumo ar daugiau) geresniam rezultatui pasiekti.
  • Sviestas: Naudojamas kaip pagrindas apkepinti aromatinėms daržovėms ir suteikia padažui papildomo sodrumo.
  • Svogūnai ir Česnakai: Suteikia padažui aromato ir gylio. Svarbu juos smulkiai supjaustyti ir apkepinti ant lėtos ugnies, kad atsiskleistų jų natūralus saldumas.
  • Žolelės: Šviežios arba džiovintos žolelės, tokios kaip petražolės, krapai, čiobreliai ar rozmarinai, suteikia padažui gaivumo ir aromato.
  • Prieskoniai: Druska, pipirai, muskato riešutas - pagrindiniai prieskoniai, kurie paryškina kitų ingredientų skonį.

Grietinėlės Padažo Gamybos Technikos:

  • Redukavimas: Tai procesas, kurio metu skystis (grietinėlė, vynas, sultinys) yra verdinamas ant lėtos ugnies, kol sumažėja jo tūris ir padažas sutirštėja.
  • Apkepimas: Svogūnai ir česnakai apkepinami svieste, kad atsiskleistų jų aromatas ir saldumas.
  • Emulsifikavimas: Tai procesas, kurio metu du nesimaišantys skysčiai (pavyzdžiui, aliejus ir vanduo) yra sujungiami į vientisą masę. Grietinėlės padaže emulsifikavimas pasiekiamas palaipsniui įmaišant sviestą į grietinėlę.

Klasikinis Grietinėlės Padažas su Citrina ir Krapais

Šis receptas yra paprastas, bet elegantiškas, puikiai tinkantis baltos žuvies filė, tokiai kaip menkė, otas ar plekšnė.

Ingredientai:

  • 500g žuvies filė (menkė, otas, plekšnė)
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 250ml riebios grietinėlės (30% riebumo ar daugiau)
  • 1/4 stiklinės sauso baltojo vyno (nebūtina)
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 2 šaukštai smulkintų šviežių krapų
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Žuvies filė pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
  3. Apkepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės ir taps skaidrūs (apie 5 minutes).
  4. Jei naudojate, supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti (apie 2 minutes).
  5. Supilkite grietinėlę ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite padažui sutirštėti (apie 5-7 minutes).
  6. Įmaišykite citrinos sultis ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  7. Atsargiai įdėkite žuvies filė į padažą. Uždenkite keptuvę ir troškinkite žuvį, kol ji iškeps (apie 5-7 minutes, priklausomai nuo filė storio).
  8. Patiekite žuvį su padažu, pabarstę šviežiais krapais.

Grietinėlės Padažas su Grybais

Šis sodrus ir aromatingas padažas puikiai tinka riebesnei žuviai, tokiai kaip lašiša ar upėtakis.

Ingredientai:

  • 500g lašišos arba upėtakio filė
  • 2 šaukštai sviesto
  • 250g smulkintų grybų (pievagrybių, rudmėsių ar miško grybų)
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 250ml riebios grietinėlės (30% riebumo ar daugiau)
  • 1/4 stiklinės sauso baltojo vyno (nebūtina)
  • 1 šaukštas Dižono garstyčių
  • Šviežių petražolių arba čiobrelių (pagal skonį)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Žuvies filė pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
  3. Apkepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės ir taps skaidrūs (apie 5 minutes).
  4. Įdėkite grybus ir kepkite, kol jie suminkštės ir išgaruos skystis (apie 7-10 minučių).
  5. Jei naudojate, supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti (apie 2 minutes).
  6. Supilkite grietinėlę ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite padažui sutirštėti (apie 5-7 minutes).
  7. Įmaišykite Dižono garstyčias ir žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  8. Atsargiai įdėkite žuvies filė į padažą. Uždenkite keptuvę ir troškinkite žuvį, kol ji iškeps (apie 5-7 minutes, priklausomai nuo filė storio).
  9. Patiekite žuvį su padažu, pabarstę šviežiomis petražolėmis arba čiobreliais.

Grietinėlės Padažas su Daržovėmis

Šis receptas yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą. Galite naudoti įvairias daržoves, tokias kaip brokoliai, morkos, žirneliai, paprikos ar šparagai.

Ingredientai:

  • 500g žuvies filė (menkė, lašiša, otas)
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 puodelis smulkintų daržovių (brokoliai, morkos, žirneliai, paprikos, šparagai)
  • 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 250ml riebios grietinėlės (30% riebumo ar daugiau)
  • 1/4 stiklinės daržovių sultinio
  • Šviežių krapų arba petražolių (pagal skonį)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Žuvies filė pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
  3. Apkepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės ir taps skaidrūs (apie 5 minutes).
  4. Įdėkite daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės (apie 5-7 minutes).
  5. Supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite sultiniui šiek tiek sumažėti (apie 2-3 minutes).
  6. Supilkite grietinėlę ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite padažui sutirštėti (apie 5-7 minutes).
  7. Įmaišykite žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  8. Atsargiai įdėkite žuvies filė į padažą. Uždenkite keptuvę ir troškinkite žuvį, kol ji iškeps (apie 5-7 minutes, priklausomai nuo filė storio).
  9. Patiekite žuvį su padažu, pabarstę šviežiomis žolelėmis.

Patarimai ir Gudrybės

  • Grietinėlės kokybė: Naudokite aukštos kokybės riebią grietinėlę, kad padažas būtų kremiškas ir sodrus.
  • Ugnies kontrolė: Virkite padažą ant lėtos ugnies, kad grietinėlė nesusitrauktų.
  • Prieskoniai: Eksperimentuokite su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis, kad sukurtumėte unikalų skonį.
  • Rūgštis: Citrinos sultys, baltasis vynas ar actas suteikia padažui gaivumo ir subalansuoja riebumą.
  • Tirštinimas: Jei padažas yra per skystas, galite jį sutirštinti kukurūzų krakmolu arba miltų ir vandens mišiniu.

Variantai ir Priedai

Grietinėlės padažas yra labai universalus, todėl galite jį pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Štai keletas variantų ir priedų, kuriuos galite išbandyti:

  • Sūris: Įmaišykite tarkuoto parmezano, Gruyère ar pelėsinio sūrio, kad padažas būtų sodresnis ir aromatingesnis.
  • Pomidorai: Įdėkite smulkintų konservuotų pomidorų arba pomidorų pastos, kad padažas įgautų šiek tiek rūgštumo ir saldumo.
  • Kapariai ir Ančiuviai: Suteikia padažui sūrumo ir pikantiškumo.
  • Špinatai: Įmaišykite šviežių arba šaldytų špinatų, kad padažas būtų sveikesnis ir įgautų gražią žalią spalvą.

Žuvies Rūšys, Kurios Puikiai Derinamos su Grietinėlės Padažu

Grietinėlės padažas puikiai tinka įvairioms žuvies rūšims. Štai keletas rekomendacijų:

  • Balta žuvis: Menkė, otas, plekšnė, jūrų lydeka. Šios žuvys yra švelnaus skonio, todėl puikiai dera su sodriu grietinėlės padažu.
  • Riebi žuvis: Lašiša, upėtakis, skumbrė. Grietinėlės padažas subalansuoja riebią žuvies tekstūrą ir suteikia jai papildomo skonio.
  • Jūros gėrybės: Krevetės, midijos, šukutės. Grietinėlės padažas puikiai tinka jūros gėrybėms, suteikdamas joms švelnumo ir elegancijos.

Pateikimo Idėjos

Grietinėlės padaže troškinta žuvis gali būti patiekta su įvairiais garnyrais. Štai keletas idėjų:

  • Ryžiai: Balti arba rudieji ryžiai puikiai sugeria padažą ir suteikia sotumo.
  • Bulvės: Virtos, keptos arba bulvių košė - puikus pasirinkimas prie žuvies su grietinėlės padažu.
  • Makaronai: Spagečiai, tagliatelle arba fettuccine puikiai dera su grietinėlės padažu.
  • Daržovės: Garuose virtos arba keptos daržovės suteikia patiekalui gaivumo ir spalvų.
  • Duona: Šviežia duona puikiai tinka padažui užtepti.

Trys Puikūs Padažai, Kurie Pagardins Daugelį Žuvies Patiekalų

Graikiško Jogurto Padažas su Agurkais, Krapais ir Česnaku

Ingredientai:

  • 200 g graikiškojo jogurto
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 v. š. citrinos sulčių
  • 2 agurkai
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. smulkintų krapų
  • Pipirai

Gaminimo būdas:

  1. Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti mažais gabaliukais.
  2. Agurkus sudėti į dubenį, pabarstyti druska, palikti 30 min pastovėti, nusausinti.
  3. Į smulkintuvą sudėti agurkus, krapus, česnakus, citrinos sultis, pipirus, jogurtą.
  4. Viską gerai išmaišyti. Tokį padažą patiekti su mėsos patiekalais, galima jį laikyti keletą dienų šaltai.

Citrininis Padažas Prie Žuvies

Ingredientai:

  • 1 vienetas citrinų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 pundelis krapų
  • Pagal skonį medaus
  • Pagal skonį druskos

Gaminimo būdas:

  1. Citrinos žievelę nulupti. Citriną perlieti verdančiu vandeniu, o tada - sutarkuoti per smulkią tarką.
  2. Susmulkinti česnaką ir jį sumaišyti su tarkuota citrina.
  3. Berti smulkintus krapus, išmaišyti.
  4. Dėti pagal skonį medaus ir druskos (padažas turėtų būti stipriai saldžiarūgštis).
  5. Išmaišyti.

Daržovių Padažas Žuviai

Ingredientai:

  • 4 svogūnai
  • 0,5 kg. didelė paprika
  • 0,3 kg. keturios morkos
  • 0,5 kg. česnako galvutė
  • 2 dideli pomidorai 0,5 kg.
  • Didelė sultinga citrina
  • Aliejaus 100 g.
  • 0,5 kg žuvies.

Gaminimo būdas:

  1. Išverdame žuvies sultinį.
  2. Kaitiname aliejų, supjaustome pusę česnako, sudedame smulkiai pjaustytus svogūnus.
  3. Kepiname kol karamelizuosis, parus ir pasidarys skaidrūs.
  4. Dedame morkas, pakepinus 10 minučių, dedame smulkiai pjaustytas paprikas.
  5. Kepiname dar 10 minučių vartydami.
  6. Sudedame smulkiai pjaustytus pomidorus, po 10 minučių įpilame žuvies sultinį, sudedame druską, pipirus, čili pipirus.
  7. Užvirus palaikome 5 minutes, išjungiame ugnį, sudedame kiek pavėsus pjaustytą likusį česnaką, prieskonines žoleles.

Grietinėlės padažas žuviai - tai universalus ir skanus patiekalas, kuris gali būti pritaikytas pagal įvairius skonius ir progoms. Vasaros sezonas įsibėga, o su juo vis dažniau mėgaujamės kepta žuvimi ar jūros gėrybėmis ant grotelių.

Jogurto padažai žuviai
Padažo pavadinimas Sudėtis
Rytietiškas padažas 200 g jogurto, 0,5 a .š. ciberžolės, 0,5 a. š. malto imbiero, 0,5 a .š. kumino, 0,5 a. š. čili pipirų
Bearnaise padažas 200 g jogurto, 1 a. š. smulkinto estragono, 1 a. š. petražolių, 0,5 a. š. česnako
Tartar padažas 200 g jogurto, 2 a. š. smulkintų marinuotų kornišonų, 0,5 a. š. garstyčių, 1 a. š. krapų
Amerikietiškas padažas 200 g jogurto, 1 v. š. pomidorų pastos, 1 a. š. krapų
Gaivusis padažas 200 g jogurto, 1 smulkinta skiltelė česnako, 1 a. š. malto kumino, 1 a. š. petražolių