pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nugarinės kepsniai ant grilio - Puikus skonio ir aromato derinys

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “nugarines kepsniai” rasta receptų 733Nugarinės kepsniai su kreminiu viskio padažuNugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai

1. Iš pradžių kiaulienos nugarinę supjaustykite nedideliais, maždaug 1,5 centimetro storio gabaliukais.

2. Šiuos gabaliukus išmuškite mėsos muštuku.

3. Tuomet norimą kiekį prieskonių sumaišykite indelyje, apibarstykite kiekvieną mėsos gabaliuką iš abiejų pusių.

4. Palikite pasimarinuoti šaldytuve maždaug 15 minučių arba ilgiau, arba galite kepti iškart (priklausomai kiek turite laiko).

5. Tada svogūną nulupkite, perpjaukite perpus bei supjaustykite griežinėliais.

6. Tada kiaulienos gabaliukus išdėliokite ant kepimo skardos, apibarstykite svogūnu, ant visų gabaliukų tolygiai užtepkite majonezo, apibarstykite sutarkuotais sūriais. Uždenkite su kepimo folija.

7. Po to kepsnelius kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje uždengtus folija maždaug 25 minutes.

8. Paskui nuimkite foliją bei dar kepkite apie 20 minučių, kol kepsneliai gražiai apskrus. Nerealiai gardu ir taip paprasta! Skanaus!

9. Patiekiame su mėgstamais pagardais. Prie šių kepsnių itin tinka marinuoti agurkėliai.

Receptai

Jau minėtoje parduotuvėje, smagiu pavadinimu, “Geros Žuvies” radau platų kokybiškos šviežios žuvies pasirinkimą. Pasirinkau tris savo mėgstamiausias žuvytės rūšis, paprašiau, kad jas tinkamai supjaustytų (na žodžiu, paruoštų grillinimui) ir štai galutinis rezultatas. Jūsų dėmesiui, trys grillintos žuvies receptai. Pagrindinius vaidmenis atlieka: skumbrė, upėtakis ir tunas.

Skumbrė su romesco padažu ir grillintom daržovėm

3-4 skumbrės, 2 cukinijos, keli jauni svogūnai su laiškais, keli smidrai ir keli citrinų griežinėliai.

Upėtakis su česnakiniu sviestu folijoje ir kukurūzų burbuolėmis

Prireiks: 1kg upėtakio filė, 4 šaukštai sviesto, 1 citrinos sultys, 40g šviežių petražolių, šiek tiek druskos ir pipirų.

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, smulkintu česnaku, smulkintais petražolių lapeliais bei druska ir pipirais.

Tuno steikai su azijietišku padažu

Taip pat reikės: 2-4 cm storio tuno kepsnių, šiek tiek šviežio agurko, 1 tarkuoto balto ridiko, šiek tiek žirnių daigų, šiek tiek marinuoto imbiero, 1 nedidelio jelapeno.

Labai skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos nugarinės kepsneliai, orkaitėje su sūriu!

Kepsneliai iškeps minkšti bei sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstos padažą. Šiuos kepsnelius patiekiame su mėgiamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ar panašiai. Jokio papildomo padažo kepsneliams tikrai nebereiks, nebent esate didelis padažų mėgėjas, tada galima rinktis papildomai barbekiu arba aštrų padažą. Man pačiai asmeniškai, šie kepsniai skaniausi su virtomis bulvėmis bei marinuotais agurkėliais – paprastai ir lietuviškai.

Kodėl kepimui rinktis visą žuvį?

Mano manymu, kepti visą žuvį yra lengviau negu filė. Tokią žuvį sunkiau perkepti, nes oda ir kaulai sulaiko drėgmę nuo išgaravimo. Be to, į išdarinėtos žuvies ertmę labai patogu pridėti prieskoninių žolelių ar aromatinių augalų – citrinos, imbiero, česnako, svogūno, citrinžolės. Asmeniškai man, iškepta visa žuvis gamtoje atrodo ypač patraukliai (patiekiant ją galima apibarstyti šviežiomis žolelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi bei papildyti grillintom daržovėm). Pagrindinis minusas, mano manymu, kad esant dideliai žuviai ją gali būti sudėtinga gražiai apversti, na ir pats patiekimas bei valgymo procesas gali ne visada būti labai estetiškas, nors ir tinkamoje aplinkoje kaip tik įneša šarmo ir tokio kaimiško (rustic) jausmo.

Kodel kepimui rinktis žuvies filė?
Skumbrė

Viena iš pigiausių žuvų, tačiau be reikalo užmiršta ar neįvertinta, tačiau be galo skani kepta. Sutinku, kad kartais ją sunku surasti, tačiau jei rasite atkreipkite dėmesį į jos išvaizdą. Tikrai šviežia skumbrė privalo lengvai žvilgėti, o akys turi būti skaidrios. Tai labai riebalinga žuvis, tačiau dėl to išsigąsti nereikėtų, nes tai, visų pirma – sveiki riebalai, o visų antra – kepta skumbrė bus sultinga.

Skonis lengvas, mėsa šiek tiek trapi, tad rekomenduočiau kepti visą žuvį, o ne atskiras filė. Kepimo trukmė – po kokias 6 minutes iš abiejų pusių. Puikiai dera su burokėliais, agurkais, krienais. Taip pat citrinomis, laimais bei rabarbarais ar net agrastais.

Upėtakis

Labai artimas lašišos giminaitis, tačiau šiek tiek pigesnis. Nepaisant to, skonis ne ką prastesnis ir tikrai galima pagaminti daug skanių patiekalų su šia žuvimi. Kaip išsirinkti šviežią? Akys turi būti skaidrios, oda turi būti lengvai gleivėta, o žiaunos – ryškiai raudonos spalvos. Kuo senesnė žuvis – tuo žiaunos tampa tamsesnės. Kalbant apie skonį, upėtakis pasižymi lengvu, truputi saldoku skoniu.

Tunas

Asmeniškai man, viena iš pačių skaniausių žuvų. Kaina gal ir didoka, tačiau, manau, kad kokybiškas tunas tikrai to vertas, nes jį valgant užplūsta tikrai neeiliniai jausmai. Tai labai mėsiška žuvis, turinti stiprų skonį, labai daug omega-3 rūgščių ir daug baltymų. Perkant neturėtų skleisti nemalonaus kvapo, o mėsa turi būti tvirta ir drėgna. Spalva gali būti nuo ryškiai raudonos iki lengvai pablyškusios raudonos.

. žiemą. Marinuota kivi vaisiais. Su salotomis, užpiltomis aguoniniu balzaminio acto padažu.

Kivi vaisiuose yra mėsą minkštinančių medžiagų. Kad paprasčiausias kiaulienos šašlykas gali būti minkštas ir sultingas, pamarinavus prieskoninėmis žolėmis, druska ir kivi vaisiu, sužinojau prieš daug metų, kai vienoms iškilmėms pas sesę mėsą marinavo pažįstamas armėnas. Mėsą gerai išmaigė rankomis su daugybe prieskoninių žolių ir, likus porai valandų iki kepimo, rankomis įminkė vieną kivį. Didžiuliam mėsos kiekiui tik vieną. Padauginus, kiviuose esančios rūgštys suardo mėsoje esantį jungiamąjį audinį ir mėsos skaidulos atsiskiria. Tiesiog ištyžta. Jautienai ir paukštienai marinuoti kiviai apskritai netinka. Išbandžiau. Ypač jautienos skaidulos susiardo lyg siūlų gijos. Užtat kiaulienos kumpinė, nugarinė ir net neilgai laikoma sprandinė tampa ypač gardi be jokių papildomų marinatų. Negalima laikyti per ilgai, pakanka dviejų - trijų valandų iki kepimo, daugiausia pusdienio.

Reikia:6 kiaulienos nugarinės pjausnių (pas mane su riebaliuku);2 kivi vaisių (gali būti kietesni);druskos, pipirų ir kitokių mėgstamų mėsos prieskonių.Salotoms:pusės gūžės salotų galvos "Iceberg";šaukšto medaus;3 šaukštų tamsaus balzaminio acto;druskos ir pipirų pagal skonį;maždaug pusės stiklinės aliejaus.

Nuplautus ir nusausintus mėsos pjausnius gerai įtrinti prieskoniais ir druska. Valandėlei atidėti (geriau, kad pabūtų ilgiau).

Kivius nulupti, perpjauti, išpjauti vidurinę šerdį ir sutarkuoti smulkia trintuve. Likus dviems - trims valandoms iki kepimo, gauta tyre gerai aptepti mėsos gabalėlius. Palikti vėsiai.

Salotų užpilui į plaktuvą supilti pašildytą medų, supilti balzaminį actą, garstyčias, suberti aguonas, pagal skonį įberti druskos ir mėgstamų pipirų. Gerai išplakti ar išmaišyti mediniu šaukštu. Pamažu pilti aliejų, vis plakant, kol gausis vientisa tiršta konsistencija. Užpilti ant susmulkintų salotų ir išmaišyti. Patiekti prie mėsos.

Džiaugiamės, kad lauke vis daugiau saulės ir atidarom lauko kepsnių sezoną šiais metais :)

Salotų užpilo idėja iš spice.lt