pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su lašiša ir varške: gardus receptas

Puikus pusryčių pasirinkimas yra lietiniai blyneliai. Turbūt dauguma yra pripratę prie saldžių blynelių, bet šį kartą gaminsime labai skanius lietinius su lašiša, ikrais ir varške. Būtinai rekomenduoju pamėginti!

Špinatų lietiniai su lašišos ir varškės kremo įdaru

Gal dar nesate bandę špinatų lietinių su lašišos ir varškės kremo įdaru? Receptas, vertas ne tik pabandymo! O su BLENDTEC smulkintuvu viską paruošite kone per akimirką.

Ingredientai

Špinatų lietiniams pagaminti reikia:

  • 70 g VILNIAUS margarino su sviestu
  • 2 kiaušinių
  • 1 ½ stiklinės miltų
  • 1 ½ šaukšto cukraus
  • 2 saujų špinatų
  • 2 stiklinių pieno
  • 2 stiklinių grūdėtos varškės
  • 1 skiltelės česnako
  • ½ saujos krapų
  • 100 g lašišos
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga

  1. VILNIAUS margariną su sviestu išlydykite. Supilkite į BLENDTEC trintuvą kartu su miltais, kiaušiniais, druska, cukrumi, špinatais, 1 ½ stiklinės pieno ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Varškę, česnakus, dalį krapų ir likusį pieną sutrinkite BLENDTEC mažesniuoju smulkintuvu iki kreminės masės.
  3. Blynų tešlą pilkite plonu sluoksniu į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstykite, kepkite apie 1 min. iš abiejų pusių.
  4. Iškepusius blynus dėkite į lėkštę, sudėkite varškės kremą, rūkytą lašišą. Papuoškite krapų šakelėmis.

Varškės blyneliai su lašiša

Aš dar kepu tokius, - tai su cukinijom, varške ir lašiša. Ir pusryčiams, ir vakarienei, ir pietums - viskam tinka… Skanumas begalinis, tik miltų dedu nelabai daug, tai juos kepti reikia atsargiai ir gražiai, o rūkytos lašišos gabalėlį įdedu į vidų, t. y. šaukštą tešlos palyginu, tada sulenkiu gražiai lašišos keletą gabalėlių ir ant viršaus vėl šaukštas tešlos, kad įdarą uždengtų.

Ingredientai

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo)
  • 2 kiaušiniai
  • 4 valg. šaukšt. miltų
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
  • 50 g šviežių špinatų
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus ir sviesto (kepimui)
  • 100 g rūkytos arba sūdytos lašišos

Gaminimas

  1. Į dubenį dedame varškę, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
  2. Špinatus supjaustome ir dedame į varškės masę. Išminkome ir drėgnomis rankomis formuojame blynelius. Juos apvoliojame miltuose.
  3. Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame sviesto, blynelius kepame, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
  4. Patiekiame su rūkyta arba sūdyta lašiša ir grietine arba natūraliu jogurtu.

Patarimai ir idėjos

  • Varškės blyneliai be miltų - puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis sočiais ir sveikais pusryčiais be papildomų angliavandenių.
  • Varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša - tai gardus ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei ar net lengviems pusryčiams.
  • Lietiniai su lašišų ir Philadelphia sūrelio įdaru yra tikras gurmaniškos virtuvės perliukas, kuris nepaliks abejingų net ir išrankiausių skonių mėgėjų.

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba - ne tik darbas, hobis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia!

Šis patiekalas, tai galima sakyti, lygiai tas pats kas bulviniai blynai su rūkyta lašiša, tik pagaminti kitokioje formoje. Toks patiekimas labai patiko vaikams, o bulvinių blynų jie nelabai mėgsta. Tad šis sprendimas pasiteisino.