pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai Blynai su Vištiena - Tobulas Receptas Jūsų Stalui

GAMINIMO EIGA

5. Paruoškite įdarą . Dubenėlyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.

6. Sulankstykite ir iškepkite . Imkite po vieną lietinį blynelį. Vienoje blynelio pusėje dėkite šaukštą varškės įdaro. Užlenkite kraštus ir susukite blynelį taip, kad varškės įdaras sandariai liktų viduje.
7. Keptuvėje virš vidutinio dydžio kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite sulankstytus blynelius ir kepkite porą minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol viduje įdaras iškeps, o išorėje lietiniai blyneliai gražiai apskrus.

8. Patiekite su grietine, uogiene ir šviežiomis uogomis, ar kitais mėgstamais priedais.

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Morką sutarkuojam, svogūną ir pievagrybius supjaustom. Keptuvėje įkaitinam truputį aliejaus, beriam svogūnus, jiems truputį pakepus - morkas. Apkepinę pilam truputį vandens ir beriam pievagrybius.

Kai viskas pasitroškina, suberiam vištieną. Jei reikia, galima įpilti dar vandens, kepinant jis išgaruos. Pagardinam druska, pipirais ir žolelėmis. Žolelės turi neužgosžti kitų produktų skonio. Pakepintą įdarą perdedam į dubenį, kad atvėstų.

Į atvėsusią masę įtarkuojam fermentini sūrį ir gerai išmaišom. Imam blyną, įdedam įdaro ir sulankstom į keturkampį. Taip kartojame, kol nebelieka įdaro. Man išėjo 11 lietinių. Jei vienu kartu nesuvalgote, o kitą dieną to pačio maisto nenorite, tokius pusgaminius galite užšaldyti.

Padažui keptuvėje ar nedideliam puode pakaitinam grietinę, pomidorų padažą ir truputį vandens iki užvirimo. Suberiam smulkintą česnaką, petražloles, jei reikia, pagardinam druska ir pipirais. Truputį pakaitinam ir suberiam į padažinę.

Prieš patiekiant suformuotus lietinius apkepam svieste ar aliejuje, dedam į lėkštę ir užpilam padažo.

Lietiniai su sūriu ir vištiena

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.

Žymės: pyragas

Ruošiame lietinius:

Kiaušinius išplakame, beriame miltus maišytus su druska, įpilame pieno ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Įpilame aliejaus ir išmaišome. Mes kepdami lietinius papildomai į keptuvę aliejaus nepilame, tiesiog į įkaitintą keptuvę pilame po samtį tešlos, tolygiai paskirstome ir kepame lietinius po 2-3 minutes iš abiejų pusių.

Lietiniai blynai su vištiena, morkomis ir „Džiugo” sūriu

Share

Kartais lietinių su įdaru užsinoriu šiaip, bet dažniausiai jie – tai būdas sunaudoti visokius likučius, ypač likusius po švenčių ar vakarėlio. Ir kad ir kaip tai galbūt nekaip skamba, tokie blynai iš tikrųjų būna patys skaniausi 🙂

Įdarui nemažą svogūno galvą supjausčiau smulkiai ir šiek tiek pakepiau nuo anties kepimo likusiuose taukuose – skonis neišpasakytas, bet tikrai tiks pakepinti ant ghee sviesto ar aliejaus. Sudėjau tris sutarkuotas morkas, kiek apkepiau atidengtoje keptuvėje, o po to kokias 5 minutes patroškinau uždengusi. Šįkart turėjau virtos vištienos krūtinėlės gabalėlį. Supjaučiau smulkiais kubeliais ir sudėjau į svogūnus ir morkas, druskytė, pipiriukai, ir dar keletas minučių pakepinimo. Žinoma, galite berti mėgstamų prieskoninių žolelių, bet man užteko ir druskos bei žiupsnio šviežiai užmalto pipirų mišinio. Kol kepame lietinius, įdaras kiek pravėsta, tada į jį suberiu apie 50 gramų stambokai sutarkuoto (per burokinę tarką) „Džiugo” sūrio.

Norimomis formomis ir klostėmis suvyniojame įdarą į lietinius ir po keletą minučių apkepame ant trupučio ghee sviesto. Patiekiau su paprasčiausiu sviesto ir grietinės padažu su druska, šlakeliu grietinėlės ir nemažai krapų.

A recipe has no soul. YOU, as the cook, must bring soul to the recipe. /Thomas Keller/