pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Suši receptai su lašiša ir agurku

Sušiai su lašiša - tai šviežumo ir subtilaus skonio derinys, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka ryžiai. Kruopščiai paruošti sušių ryžiai susilieja su lengvai sūdyta arba šviežia žalia lašiša, traškia agurko juostele ir švelniu kremu (pvz., tepamu sūriu ar majonezu), visa tai suvyniojama į nori lapą. Šiam patiekalui gaminti reikėtų bambukinio padėkliuko - bus lengviau ir patogiau suvynioti. Dar prireiks krienų Wasabi ir sojų padažo.

Ingredientai

Visus žemiau paminėtus ingredientus sušiams gaminti galite įsigyti didžiuosiuise prekybos centruose. Wasabi krienų galima įsigyti pastos arba miltelių pavidale. Jeigu įsigijote wasabi miltelius, sumaišykite juos su vandeniu ant pakuotės nurodytu santykiu.

  • Suši ryžiai
  • Žalia lašiša
  • Wasabi krienai (nebūtina)
  • Sojos padažas
  • Marinuotas imbieras

Ingredientai maki suši gaminimui:

  • 4 v. š. ryžių acto
  • 2 v. š. cukraus
  • 2 v. š. majonezo
  • pusė ilgojo agurko

Ryžių paruošimas

Pirmiausiai išvirti ryžius - 1 stiklinei ryžių reikia 1 ir 1/2 stiklinės vandens. Ryžius perplauti po tekančiu vandeniu, supilti į puodą bei užpilti 1,5 stiklinės vandens. Virti ant silpnos ugnies apie 8 minutes, po to dar labiau sumažinti ugnį ir dar pavirti maišydami apie 10 min. Išjungti, uždengti ir palikti apie 30 min. kad ryžiai išbrinktų ir atvėstų. Į ryžius supilti ryžių acto, įdėti cukraus ir druskos ir viską gerai išmaišyti.

Suši nigiri su lašiša

Žalią lašišą supjaustome 2x7 cm dydžio juostelėmis, kurių storis apie 0,8 mm. Sudrėkiname arba aliejumi patepame pirštus. Imame saujelę suši ryžių (apie 20 g), iš jų formuojame ryžių ritinėlį. Imame truputėlį wasabi krienų (nepadauginkite, jie aštrūs), užtepame ant lašišos juostelės vidinės pusės (kuri bus dedama ant ryžių ritinėlio) ir lašišą dedame ant ryžių. Delne dar šiek tiek apspaudžiame.

Suši nigiri patiekiamas su marinuotu imbieru, wasabi krienais ir sojos padažu. Prieš valgant sojos padažo įsipilama į specialią gilią lėkštelę ir jis paskaninamas wasabi krienais. Trumpam imerkiame suši nigiri į sojos padažą ir valgome. Palaikius ilgiau ryžiai tiesiog pasiliks lėkštelėje :).

Maki suši

Maki sušiai yra nesunkiai pagaminami, produktus naudojome irgi paprastus. Šiuos sušius gaminome su klasikiniu deriniu: rūkyta lašiša, agurkais ir kreminiu sūriu. Jie sūkurė harmoningą derinį tarp sūrumo ir gaivumo. Sunkiausias dalykas gaminant sušius yra tinkamai išsivirti sušių ryžius. Visada rekomenduoju rinktis geros kokybės ir patikimo gamintojo sušių ryžius Išvirę sušių ryžiai turi būti kažkiek lipnūs, bet kartu ir išlaikantys savo formą, truputį birūs.

Sušiams pagaminti reikės specialaus kilimėlio ir konditerinio maišelio, su kuriuo išspausite kreminį sūrį. Išsiverdame sušių ryžius, juos atvėsiname. Mažame puode pakaitiname ryžių actą, cukrų ir druską. Juos sumaišome su ryžiais. Agurko minkštimą išskobiame, agurką supjaustome juostelėmis, lašišą taip pat supjaustome pailgomis juostelėmis. Ant dumblio lapo dedame ryžius, drėgnomis rankomis juos išlyginame. Dedame agurkus, išspaudžiame su konditeriniu maišeliu kreminį sūrį, dededame lašišos juosteles. Suformuojame ritinėlį ir supjaustome į 8 dalis.

Gaminimo eiga

  1. Ryžius nuplaunami šaltu vandeniu, kol vanduo tampa skaidrus, tuomet išverdami pagal instrukciją.
  2. Ryžius išvirkite, leiskite pravėsti ir sumaišykite su actu.
  3. Ant bambukinės sušių vyniojimo kilimėlio tiesiamas nori lapas blizgia puse žemyn.
  4. Ant bambukinio padėkliuko dėkite jūrų dumblių lakštą, uždėkite ryžių ir išsklaidykite plonu sluoksniu (tačiau ne iki pat kraštų. Itin svarbu palikti viršutinį kraštą šiek tiek nepadengtą ryžiais - susuktas sušis geriau susiklijuos).
  5. Sudedamas plonas ryžių sluoksnis, paliekant viršuje maždaug 1 cm tuščios vietos.
  6. Paimti lapą nori, pakloti jį ant bambukinio kilimėlio ir vientisu sluoksniu išdėlioti virtus ryžius ant dumblių lapo, paliekant 1-1,5 cm. neuždengtą kraštinę juostelę.
  7. Pirštu padarykite ruoželį ir į jį įdėkite lašišos ar agurko juostelę (arba abi iš karto).
  8. Per vidurį užtepti majonezo Vilnius, deti išilgai perpjautas agurko juosteles, supjaustytą lašišą bei svogūno laiškus.
  9. Viskas susukama į tvirtą ritinėlį, pradedant nuo apačios.
  10. Standžiai suvyniokite sušį paspausdami padėkliuku.
  11. Ritinėlis lengvai suspaudžiamas, kad būtų vientisas.
  12. Supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
  13. Supjaustoma aštriu peiliu į 6-8 gabalėlius.

Patiekimas

Pjaustyti geriausia labai aštriu peiliu, jį patartina dažnai suvilgyti vandeniu, į kurį įpilta šlakelis citrinų sulčių - peilis nelips prie jūrų dumblių lakšto ir ryžių. Sušis patiekiamas paprastai taip: į atskirus indelius supilamas sojų padažas, sudedami Wasabi krienai. Pagaliukais kabinami krienai ir išmaišomi sojų padaže, tada jame mirkomas sušis ir valgomas. Galima ir kitaip: ant sušio dedama krienų, apšlakstoma sojų padažu ir ragaujama.