pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanių mėsos kamuoliukų receptas

Mėsos kukuliai su ryžiais

Kitas variantas, kuris diversifikuoja grietinėlės padaže kukuliai orkaitėje (nuotraukos juos žemiau) - pridėti jiems ryžius. Leiskite mums parengti.

Be šių klasikiniu receptas ingredientų, taip pat reikia pusę ryžių puodelis, baltos duonos, įmirkyta pieno ritinį.

Ryžiai turi būti virti kol suminkštės, šiuo metu galite paruošti mėsą, kurioje norite pridėti suspaudus virtos trupinys baltos duonos, kiaušinių, prieskonių ir mėgstamiausia dalis skrudintų daržovių. Kai ryžiai bus paruošta, taip pat prisideda prie svorio ir formos kukuliai.

Daugiau preparatas skiriasi nuo klasikinio receptas: įpilkite visą padažą, įdėti į orkaitę 20 minučių.

Šis receptas - gebėjimas išmaitinti namų kuris neturi imtis ryžių patiekalų. Šis mėsos rūšies - tai atskiras patiekalas, iš esmės nereikalauja garnyras. Be žmonių jis vadinamas "Mėsos ežiukai". Jie buvo ypač mėgsta vaikus ir daug motinų papuošti patiekalas akis, taškuotą juodųjų pipirų, tada klijuoti su ryžiais, jie panašūs tiek ezhat.

Mėsos kukulių ingredientai

  • Vištienos faršas. Man šis receptas skaniausias su vištienos filė faršu, kuris turi pakankamai riebalų, kad mėsos kukuliai nebūtų sausi, bet ne per daug, kad jie nesigautų pernelyg riebūs. Tačiau čia galima naudoti ir įprastą vištienos faršą, su kuriuo vištienos kukuliai gausis dar minkštesni. Taip pat šie kotletai gali būti gaminami ir su kalakutienos faršu, bet man asmeniškai tai nėra pats mėgstamiausias variantas – galbūt tiesiog nesu didelis kalakutienos mėgėjas.
  • Kiaušinis. Kiaušinis ne tik atlieka „surišimo“ funkciją (padeda visiems ingredientams susijungti į vientisą masę), bet ir suteikia mėsos kukuliams minkštumo ir sultingumo. Nėra didelio skirtumo, ar naudosite M, ar L dydžio kiaušinį.
  • Panko džiūvesėliai. Kitas „rišamasis“ ingredientas. Kaip jau aptarėme, naminiai kotletai paprastai gaminami su didžuliu kiekiu maltų džiūvėsėlių ar sutrupintu batono. Tuo tarpu panko džiūvesėliai atlieka tą pačią funkciją, tačiau tam jų užtenka žymiai mažiau. Be to, jie yra neutralesnio skonio ir lengvesnės bei traškesnės tekstūros, kas mėsos kukulius padaro dar skanesniais. Panko džiūvesėlius rasite Azijos virtuvės arba egzotinių produktų lentynose.
  • Kietasis sūris. Ne bet kuris, o būtent Parmezano kietasis sūris (brandintas bent 12 mėnesių) suteikia mėsos kukuliams tobulai tinkamą švelniai pikantišką skonį. Negana to to, jis geriau padeda jiems išlaikyti formą ir turi daugiau maistingųjų medžiagų nei fermentinis sūris. Na, o rinkdamiesi WELL DONE (Maxima) arba PILOS (Lidl) prekės ženklus, kietąjį sūrį galite įsigyti už mažesnę kainą.
  • Alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus vištienos kukuliams suteikia stipresnį skonį ir dar daugiau sultingumo. Tiesa, rinkitės šaltai spaustą alyvuogių aliejų, kuris praranda mažiausiai vertingųjų medžiagų kepant. 1
  • Česnakų ir svogūnų granulės. Česnakas ir svogūnas dar labiau išryškina mėsos kukulių skonį. Žinoma, galima naudoti ir šviežią česnaką ar svogūną, bet, bent jau aš, nemėgstu, kai mėsoje yra jų gabalėlių.
  • Petražolės. Petražolės mėsos kukuliams suteikia dar pikantiškesnį skonį.

Sveiki mėsos kukuliai

Sveiki mėsos kukuliai – tikras išsigelbėjimas, kai nėra laiko ar noro gaminti. Šie vištienos kukuliai ne tik pasižymi sveikesne sudėtimi, bet ir yra pagaminami vos per 30 minučių, o atšildyti išlieka tokie pat skanūs.

Visiems pasitaiko dienų, kai neturime laiko ar noro kažką gaminti. Tokiu atveju sveiki mėsos kukuliai gali tapti tikru išsigelbėjimu!

Šie vištienos kukuliai pasižymi ne tik sveikesne sudėtimi, bet ir greitesniu paruošimu nei įprasti naminiai kotletai. Be to, atšildyti jie išlieka tokie pat skanūs kaip ir šviežiai pagaminti.

Jau daugybę metų visada šaldiklyje turiu sveikų mėsos kukulių, todėl seniai pamiršau nemaistingus ir nesočius šaldytus pusgaminius.

Ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršas. Kaip jau minėjau, šiame recepte galite naudoti kalakutienos faršą. Taip pat galima rinktis jautienos bei kalakutienos faršo mišinį, nors tai yra kaloringesnis ir mažiau maistingas pasirinkimas.
  • Panko džiūvesėliai. Šie mėsos kukuliai gali būti paruošti ir iš paprastų džiūvesėlių. Be to, jei norite, kad jie būtų dar maistingesni arba beveik neturėtų angliavandenių (pavyzdžiui, laikantis Keto mitybos), vietoje panko džiūvesėlių galite naudoti migdolų miltus.
  • Kietasis sūris. Mėsos kukuliuose gali būti naudojamas ir fermentinis sūris, bet jis jiems nesuteiks tokio tinkančio švelniai pikantiško skonio.
  • Alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus labiausiai sustiprina mėsos kukulių skonį, tačiau jį galima pakeisti avokadų ar kitu šaltai spaustu augaliniu aliejumi.
  • Petražolės. Vietoje petražolių galite naudoti kitus žalumynus, tokius kaip bazilikai, laiškiniai česnakai ar netgi špinatai, arba apskritai jų nedėti.

Šie mėsos kukuliai yra itin universalūs ir puikiai dera su daugeliu valgių:

  • Bulvių koše. Mes, lietuviai, tiesiog dieviname bulvių košę. O kas gali būti dar geriau, negu mėsos kukuliai su bulvių koše? Jie gali būti patiekti su bet kuriomis daržovėmis arba paruošti kaip švediški kukuliai.
  • Makaronais. Mėsos kukulius galima patiekti ir su įvairiais makaronais ir spagečiais. Ne veltui kukuliai su spagečiais ir pomidorų ar pesto padažu yra itališkos virtuvės klasika. Tad kol vištienos kotletai šyla, išsivirkite makaronų ir – vualia – per 10 minučių turite puikų patiekalą.
  • Daržovėmis. Šie vištienos kukuliai ir taip yra gana sotūs, todėl juos galite valgyti vien su daržovėmis. Tereikia pakepinti šviežių ar šaldytų daržovių ir turėsite ne tik sotų, bet ir ypač liesą valgį.
  • Sriubomis. Sriubios yra jėga, tačiau retas kuris nuo jų pasisotiname. Sprendimas? Jas valgyti su vištienos kukuliais.
  • Vienus su padažu. Galų gale, šiuos mėsos kukulius galima valgyti tiesiog vienus su padažu. Padažų pasirinkimas įvairus: nuo aštresnių barbekiu ar buffalo iki švelnesnių tzatziki ar teriyaki padažų.