pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Blyneliai su varške ir bananais: gardus receptas

Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Tad kilo mintis pasigaminti tokius varškės blynelius, kuriuose būtų mažai miltų ir nebūtų jokio pridėtinio cukraus. Šie blynai su varške ir bananais yra beveik varškėčiai.

Šių blynų-varškėčių nereikia atskirai suformuoti ar apvolioti miltuose. Jų skonis galima sakyti kaip tikrų varškėčių. Skirtumas toks, kad jų pagaminimas yra paprastesnis.

Štai kaip galite pasigaminti šiuos nuostabius blynelius:

Ingredientai:

  • Varškė: 500 g (9 proc. riebumo)
  • Bananai: 1 vnt.
  • Kiaušiniai: 1-2 vnt.
  • Cukrus: 3 valg. š.
  • Miltai: 4-7 valg. š.
  • Aliejus: 3-5 valg. š. (kepimui)
  • Vanilė: 1 arbat. š. (nebūtina)
  • Kepimo milteliai: ½ arbat. š.
  • Pudingas: 2 vnt. (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą: 500 gr. varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniais ir trupučiu druskos. Bananą sutrinkite šakute arba virtuviniu trintuvu. Į varškės masę sudėkite sutrintą bananą, išmaišykite. Maišant dėkite po vieną šaukštą miltų. Tešla neturi būti labai tiršta. Galite naudoti birią 9 proc. riebumo varškę.
  2. Kepkite blynelius: Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Varškės masę su šaukštu dėkite į keptuvę. Tešla turėtų būti tiršta. Kepant ją reikia kabinti su šaukštu, o tešlos likutį nubraukti su pirštu. Keptuvę uždenkite dangčiu. Blynelius apverskite tik vieną kartą.
  3. Patiekimas: Patiekite su grietine. Šie blynai su varške ir bananais yra skaniausi tik ką iškepti.

Patarimai ir gudrybės:

  • Geriausia naudoti prinokusį bananą, nes blynai bus saldesni.
  • Miltų tešloje reikia nepermaišyti, nes blynai gali gautis kaip guminiai.
  • Naudojant kvietinius miltus, jų reiktų dėti kiek mažiau.
  • Jei norite paįvairinti skonį, galite į tešlą įberti šiek tiek cinamono ar kitų prieskonių.

Variantai:

  • Blyneliai su karamelizuotais bananais: Supjaustykite bananus riekelėmis. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite riekeles ir kepkite kelias minutes nejudindami, kol gardžiai karamelizuosis. Apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apkeps ir iš kitos pusės. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.
  • Lietiniai su varške ir bananais: Iškepkite plonus lietinius. Į indą dėkite bananą, varškę, vanilės ekstraktą ir viską gerai sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Į lietinius dėkite varškės masę ir susukite į cilindrus. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite lietinius iš abiejų pusių 3-4 min. arba kol apskrus.

Maistinė vertė (apytiksliai):

Komponentas Kiekis
Kalorijos Apie 200-250 kcal (vienam blyneliui)
Baltymai 10-15 g
Riebalai 8-12 g
Angliavandeniai 20-30 g

Skanaus!